Haklısınız hocam. İşsizlik videolarını, bu tip videoları göstermeyi planlıyorum. Direkt ders çalış diyerek hiçbir yere varamam dediğiniz gibi. teşekkürler cevabınız için |
kardeşimi nasıl adam edebilirim (2. sayfa)
-
-
Programını hazırla çalışması gereken dersleri belirle daha 10. Sınıf çocuk hiçbir şeyin farkında değildir. Düzenli paragraf problem çözdürme ezber konulara çalıştırtma yeter. Bol bol matematik çalışsın bence fazlasıyla yeter ona. Matematik halloldu mu önünde engel kalmıyor. -
Burun surtmeyince çok zor anlar. Hocam en iyi taktik cevresinde okuluna önem veren iyi arkadaşlar olması. Ne yazik ki üzüm üzüme baka baka karariyor. Arkadas cevresini degistirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Verin sanayiye. Uykulu gözlerle sabahın köründe, sabah ayazında bi çalışsın bakalım, ders çalışıyor mu çalışmıyor mu kendiniz görün. Şu anda günde 4-5 saat oynadığı oyunlar gelecekte karnını doyurmayacak. Ya da en son çare meslek lisesine verin de işsiz kalmasın. Çoğu aile, adı var diye anadolu lisesine gönderiyor. Meslek lisesine gitmek ayıpmış gibi gösteriliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 19 Şubat 2021; 22:26:47 > -
Tatillerde ver ağır bir işe çalışsın. Okumanın kıymetini anlasın. Baktın olmadı o meslekten devam eder. win-win durumu yani
-
Hiçbir şey yapamazsınız yaparsanız da ters teper daha kötü olur. Herkes iyi bir üniversitede görmek ister kardeşini ama şöyle düşünün herkesin de bir kapasitesi vardır. Ya da kardeşinizin beyninin çalıştığı bölge nedeniyle belki de derste gördüğünü hemen anlıyor deneme sınavında da size patronun kendisi olduğunu göstermek için salladı geçti soruları. Bunun bilemezsiniz öyle bir şey olur mu da demeyin çok fazla böyle yapan gördüm.
Ya da belki kardeşiniz için doğru yol üniversite değil ya da başarılı olması için illa çok iyi bir üniversiteye ihtiyacı yok. Yani bunların hepsi bizim size söyleyeceklerimiz ile anlaşılmaz kardeşinizin ne istediği ile anlaşılır. Belki kardeşiniz üniversite hayatını gereksiz görüyor aklında güzel bir proje var kendi girişimini yapacak. Ya da üniversiteye gitmek istiyor ama kendisini üniversite döneminde dersleri ile çok zorlayacak sağlam bir üniversite değil de daha rahat olup kafasındakileri hayata geçirebileceği ama çoğu durumda pek işe yaramayan üniversite diplomasını da aldım demek için gidebileceği bir yer arıyor.
Kardeşiniz ile aranızdaki bağ nasıldır bilmiyorum ama kardeşinizi hiç tanımayan forumdan destek istemek yerine kardeşinizin ne istediğini öğrenmeye çalışın. Bunu da üzerinde otorite kurarak yapmaya kalkmayın ters teperse her şeyi alt üst edebilirsiniz.
-
Bir an kendimi gördüm duygulandım. Lafla sözle olacak iş değil. Bunun en iyi yolu yukarıda da bahsedilmiş burnunun sürtmesidir. Lise hayatım boyunca çok tembel bir insandım. Sınavlara hiç çalışmayıp internet kafelerde, kafelerde takılıyordum. Sınava girdim 162 bin yaptım. Mezuna kalmak istediğimde babamla annem beni hiç istemediğim bir bölüme zorla gönderdi. Ağlaya ağlaya gittim. Bölüme girdiğimde benim yerimin burası olmadığına karar verdim ve ikinci dönem okula gitmeyip üniversite sınavına çalışmaya karar verdim. Okul puanım gelince hazırlığı verip sınava çalıştım ve 20 bin yapıp hukuk fakültesine yerleştim. Özetle bu işler lafla sözle olacak işler değil. O yaşlarda hayat oyun gibi geliyor ama sonradan işin ciddiyetine varıyorsun.
Hocam çevrenizde derslerine çalışan düzgün bir yaşıtı varsa samimi olsunlar falan belki ona bakarak çalışır arkadaş çevresi çok önemli -
Bu devirde okunmaz. Ver sanayiye çalışsın, zengin olsun.
-
:D? -
Artık kafanızdan şu düşünceyi çıkarın: Herkes üniversite okumalı.
Devir değişti artık.Ülkemizde üniversitenin bir yükümlülüğü kalmadı.Size önerim, kardeşinize üniversite okuması için baskı yapmak yerine ne yapmak, ne olmak istediğini sormanızdır.Arabalara ilgisi vardır, sanayiye gidebilir veya meslek lisesinde ilgili bölüme gidebilir.Elektriğe ilgisi vardır, elektrikçinin yanına veya yine meslek lisesine gidebilir vb.
Lütfen şu üniversite okunacak düşüncesini kafanızdan silin artık.Kardeşinizin okumak istemediği gün gibi ortada.Bir denemeden 4 net yaptığı için kendisini suçlayamazsınız.Okul yerine ilgi alanlarına yönelebileceği bir iş ya da okul olursa kendisi için daha iyi olacaktır.
Bu konuyla ilgili karşınıza oturtup, kaç defa konuştunuz?Ne yaparsan mutlu olursun diye sorun bence
-
Hocam eğer okumaya niyeti yoksa çıraklık için bir yerler düşünebilirsiniz. Zanaatkarlar da iyi kazanıyor. -
hocam haklısınız, herkes üniversiteye gitmemeli. biz halk olarak üniversiteye çok aşırı değer veriyoruz. kardeşim bir alana ilgi duysa onu desteklerim her zaman, ki soruyorum oturup konuşuyoruz bu konuları. ama hiçbir şeye ilgisi yok, arkadaşlarıyla nargile + kız + futbol muhabbeti. yani motive olma ve odaklanma eksikliği var, ben asıl onu düzeltmeye çalışıyorum. yani keşke bir isteği olsa direkt oradan yürüse üniversiteye gitmeden, ona okayim ben.
-
zorla adam edemezsin. Hele bir de ergense sana dik yapar bu sefer dövmek zorunda kalırsın sana bağlı tabi ben öyle yaptım dövdüm sonra üzüldüm yere yatırdım sevdim. En küçük kardeşim zorla da olsa liseyi özel okulda okuttuk mezun oldu üni okumadı, dedi üni boş zaman kaybı vs diye kafası ticarete çalıştıgı için alıp satıyor bir seyler yapıyor telefon vs borsaya da girdi şimdi parasını çıkartıyor
sana tavsiyem baktın kardeşin de tık yok internetle ilgili işlere yönledir e-ticaret, youtube ne bilem yazılım vss aklıma bunlar geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abehayraannn -- 21 Şubat 2021; 18:59:35 > -
kim neyi önemsiyorsa onu ödül olarak vermek (yada başarısının onu etkileyeceğini anlatmak diyelim) sonuç sağlar bu yaşlarda ceza yöntemi işe yaramaz.
örnek vereyim,
orta okulda bir matematik sınavı öncesi babam eğer 7 ve üstü alırsan seni Fenerbahçe -bjk maçına götüreceğim demişti 9 almıştım (matematiğim fena değildi ama o seviyelerde de değildi)
Gene üni.sınavı öncesi çok çalışkan kız arkadaşım vardı, o sınavı kazanır sen kazanamazsan arkadaşlığınız sürmez demişti i.ü iktisat kazanmıştım
sonuç olarak dövdüm sövdüm cezalandırdımla olmaz bu işler sonuçta nerdeyse oy kullanacak yaşta bir birey, abi olarak senin görevin kendi tecrübelerin yada etrafında gördüklerinle yol gösterici olmak
-
Hiçbir alana ilgisi yoksa yazılım öğrensin. İngilizce ve yazılım bilgisiyle ciddi gelir sağlayanlar var. Stresli bir iş tabi, orası ayrı. -
önerim bu yıl okula gitmeden evvel yazın burnu sürtsün 11 e geçmeden üslü köklü, çarpanlara ayırma,fonksiyon ve denklem eşitsizlik konularını bitirip okula gitsin düzenli çalışırsa neden yapamasın
-
Bir yere verin meslek öğrensin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fakirin tek şansı çok çalışmaktır
Herkes okumak zorunda değil kalifiye eleman da lazım bence dokunma kafası dank ederse çalışır.
Bana peder demişti ya çalışırsın okursun ya da sanayi çırak olursun dedi bu yetti. Biraz zor yüzü görsün.
Para kazanmayı öğrensin değişir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X