kardeşim düz lise gibi bi anadolu lisesinde okuyor. 10. sınıfta şu an. hiç ders çalıştığını görmedim hayatında. iyi bir üniversite kazansın istiyorum, bi ne durumda görmek için deneme yaptırdım. 22 net yaptı. sosyalde 4 net nasıl yapabilir bir insan ya? diğer netleri de neredeyse tamamıyla türkçe işte. sorum şu: bu kardeşimi nasıl çalıştırmalıyım, ne yaparsam çalışmaya başlar? düzgün bi üniversite kazanıp başarılı olmasını isterim ama zor görünüyo |
kardeşimi nasıl adam edebilirim
-
-
burnu sürtsün. abimi görüyorum kardeşinde. ki abim dörtyüzkırk almıştı teogdan şu an önlisans okuyor. böyle giderse kardeşinin de sonu o sokun bi yere çalışsın -
döv
-
böyle olacağını bilsek direkt meslek lisesi salardık ya. bu hayatında bi değişim için son iki yılı, sonrasında ben bile bi şey yapamam
-
Jules Payot - İrade terbiyesi kitabını okut
Gençlerle başbaşa var bir de bunu da okut
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meftun. -- 19 Şubat 2021; 20:57:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yapacak bir şey yok çok el bebek büyütmüşsünüz o yüzden böyle hayatı boyunca anasının babasının ona bakacağını sanıyor bi burnu sürtsün akıllanmazsa salarsınız -
Çoğu aile sizin gibi kardeşinin/çocuğunun iyi üniversite kazanması için anadolu lisesine yazdırıyor hocam sadece siz değilsiniz.
Normalde 120 kişi alan anadolular 260 aldı mesela ilk lgsde gelenler yüzünden okulda lab falan kullanamadık kalabalıktan. Sml tamamen, endüstrinin yarısı kapatıldı.
Ona eğer okumazsa ona neler beklediğini gösterin, bol bol bbc Türkiye ve 90+ kanalındaki asgari ücretle ilgili ve geçim sıkıntısıyla ilgili videolar izletin ve bizim başka şansımız yok kardeşim okumazsak aç kalırız falan diyin. Biraz kitap okutun daha da beyni açılacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 19 Şubat 2021; 21:21:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sağolun mesajlarınız için. bakalım aklını oyundan eğlenceden çelebilecek miyim
biraz da başlangıç kaynağı tavsiyesi yapar mısınız, ne yapmak lazım matematiken 2 net yapan çocuğa?
-
antrenmanlarla matematik -
aynısı benim kardeşim 11. sınıfa gidiyor okulu bırakıp açığa geçmeyi düşünüyor (ders çalışmak için değil) hayatta sınava hazırlanmaz ne yapacağını kendi de bilmiyor -
quote:
Orijinalden alıntı: mednessÇoğu aile sizin gibi kardeşinin/çocuğunun iyi üniversite kazanması için anadolu lisesine yazdırıyor hocam sadece siz değilsiniz.
Normalde 120 kişi alan anadolular 260 aldı mesela ilk lgsde gelenler yüzünden okulda lab falan kullanamadık kalabalıktan. Sml tamamen, endüstrinin yarısı kapatıldı.
Ona eğer okumazsa ona neler beklediğini gösterin, bol bol bbc Türkiye ve 90+ kanalındaki asgari ücretle ilgili ve geçim sıkıntısıyla ilgili videolar izletin ve bizim başka şansımız yok kardeşim okumazsak aç kalırız falan diyin. Biraz kitap okutun daha da beyni açılacaktır.
video işleri bana da mantıklı geldi. kitap okuyacak odağa sahip mi emin değilim de videoları izler herhalde. üstüne çok da gitmemek istiyorum bana inat çalışmaz diye ama biraz sert davranmak gerek artık
-
hocam ben size deyim, başkasının yönlendirilmesiyle ders çalışılmıyor. İnsanın kendisinin istemesi lazım. Misal ben meslek lisesi gittim. Bize 9. sınıftayken hocalar bağıra bağıra söylüyordu ders çalışın diye. E noldu 9. sınıfta sınav haftası hariç ders çalışmıyordum :d. 9. sınıf da matematik 1.dönem sınav notlarım 25-27 idi. Çarpım tablosunu bile doğru düzgün bilmiyordum. Gerçekten böyleydi. 10.sınıfta meslek derslerine başlayınca aklım başıma geldi o zamandan beri çalışıyorum. (2020yks mf 73k'dan mezunum şuan).
Matematikte 2-3 net yapan birisi önce antremanlarla matematik çözmeli. Gerisi Allah kerim zaten.
-
okumakta gözü yoksa liseden sonra hemen iş başı yapsa kendi ayakları üzerinde durur ama bazen son sene veya sınava 1.5 yıl kala falan 180 derece dönebiliyorlar farketmesi lazım durumu
-
meslek lisesinden 73k cidden büyük başarı helal olsun -
hocam hep meslek lisesinde okumadım ama. 9-10 ve 11'in 2. döneme kadar meslek lisesindeydim (merak eden varsa atp programındaydım bizde atp'ye geçme sınırı 70 idi çok da zor değil yani). 11. sınıfın 2. döneminde temel liseye geçmiştim. 11'in 2. dönemini temel lisede bitirdim sonra zaten temel liseler kapandı. Benim gittiğim okul anadolu lisesine dönüştü. Orada da aralık ayına kadar okudum, aralık ayının ortasında okulu bıraktım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: laplasyenhocam ben size deyim, başkasının yönlendirilmesiyle ders çalışılmıyor. İnsanın kendisinin istemesi lazım. Misal ben meslek lisesi gittim. Bize 9. sınıftayken hocalar bağıra bağıra söylüyordu ders çalışın diye. E noldu 9. sınıfta sınav haftası hariç ders çalışmıyordum :d. 9. sınıf da matematik 1.dönem sınav notlarım 25-27 idi. Çarpım tablosunu bile doğru düzgün bilmiyordum. Gerçekten böyleydi. 10.sınıfta meslek derslerine başlayınca aklım başıma geldi o zamandan beri çalışıyorum. (2020yks mf 73k'dan mezunum şuan).
Matematikte 2-3 net yapan birisi önce antremanlarla matematik çözmeli. Gerisi Allah kerim zaten.
hocam ben de bunu biliyorum da abi olarak kayıtsız kalamıyorum işte. ben de lisenin ilk iki yılı böyleydim, çalış demelerine rağmen çalışmazdım. 11. sınıfta aklım başıma geldi bir mezun yılıyla 30k yapabildim.
tebrik ederim hocam meslek lisesinden 73k oldukça iyi, bu mezun yılıyla çok iyi yerlere gelirsiniz inşallah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnGereksizNick -- 19 Şubat 2021; 21:22:28 >
-
kendi kardeşim geçen sene yüksek bir ortalama yaptı okulunda. geçen dönemde ilk dönemi daha lisede. benim niyetim adam etmek oldugunu söyledim. kendisi yaparım ederim rahatlığında. bende saldım seni tecrübe etmeni istiyorum, hataların yüzüne vurulmadıkça çalışmayacaksın dedim. ikinci dönem düşük ortalama yaptığında paşa paşa dinleyecek beni,abisini.
sana da tavsiyem budur. kendinden de çıkarabilirsin bu sonucu, insanoğluna asla ama asla tecrübeden daha fazla öğreten bir şey olamaz.
-
meslek lisesi için harika yapmışsınız hocam ben bilmiyordum meslek liseli olduğunuzu -
Hocam açıkçası durmadan ders çalış vs. diyerek bir insanın çalışacağını zannetmiyorum. Ona gelecekte ne yapmayı planladığını sorun mesela. 20 yaş altı bireyi en çok strese sokan şey bence gelecek kaygısıdır. Örneğin bilgisayar mühendisi olmak istiyorsa sıralamalarını gösterin. O sıralamaları yapabilmek için yapması gereken netleri gösterin. Eğer erkekse, üniversite okumazsa liseden mezun olunca askerlik problemi olacağını söyleyin :) Bende çalışma isteği biraz böyle oluşmuştu. Gelecekte ne yapacağım vs. gibi sorular sayesinden ders çalışmaya başlamıştım. Kardeşinizin bir abisi olması nedeniyle bence çok şanslı. Belki ileride aklı başına gelecekken siz şimdiden yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Belirttiğim gibi, beni ders çalışmaya iten güç, gelecek kaygısıydı. Son olarak şunu da ekleyeyim, belki 0 iken başarılı olmak kardeşiniz için çok zor gözükecektir, zorda olacak zaten. Ama alttaki video zor işinin bahaneden öteye gitmediğini harika bir şekilde ortaya koyuyor.
-
Her gun ona 50 60 soru ver çözmesini bekle
Çözemediğini video çözümden baksin ya da sen ysrdimci ol
10 da cok sikma çocuğu
11 12 de yüklenirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
döv |
Hiçbir şey yapamazsınız yaparsanız da ters teper daha kötü olur. Herkes iyi bir üniversitede görmek ister kardeşini ama şöyle düşünün herkesin de bir kapasitesi vardır. Ya da kardeşinizin beyninin çalıştığı bölge nedeniyle belki de derste gördüğünü hemen anlıyor deneme sınavında da size patronun kendisi olduğunu göstermek için salladı geçti soruları. Bunun bilemezsiniz öyle bir şey olur mu da demeyin çok fazla böyle yapan gördüm. Ya da belki kardeşiniz için doğru yol üniversite değil ya da başarılı olması için illa çok iyi bir üniversiteye ihtiyacı yok. Yani bunların hepsi bizim size söyleyeceklerimiz ile anlaşılmaz kardeşinizin ne istediği ile anlaşılır. Belki kardeşiniz üniversite hayatını gereksiz görüyor aklında güzel bir proje var kendi girişimini yapacak. Ya da üniversiteye gitmek istiyor ama kendisini üniversite döneminde dersleri ile çok zorlayacak sağlam bir üniversite değil de daha rahat olup kafasındakileri hayata geçirebileceği ama çoğu durumda pek işe yaramayan üniversite diplomasını da aldım demek için gidebileceği bir yer arıyor. Kardeşiniz ile aranızdaki bağ nasıldır bilmiyorum ama kardeşinizi hiç tanımayan forumdan destek istemek yerine kardeşinizin ne istediğini öğrenmeye çalışın. Bunu da üzerinde otorite kurarak yapmaya kalkmayın ters teperse her şeyi alt üst edebilirsiniz. |
Benzer içerikler
- en iyi matematik anlatan youtube kanalları
- supara zorluk seviyesi
- üçgenler fasikül önerisi
- gemide çalışmak vasifsiz
- itü siber güvenlik mühendisliği
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X