Bildirim
Kardiyonun önemi var mı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Aerobik kapasiteyi arttırır.Kaslara taşınan oksijene ve kasların kullandığı oksijene faydası vardır.Kardiyovaskuler sistemi geliştirir.Gerek olmadığını söyleyenler zır cahildir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk 10 dk senin ısınman için.
Sonra büyük ihtimalle vucut çalıştıracak.
O sıra senin kaslarında oluşan atpleri o en sonda verilen 10 dakikada kullanmak, senin yağ yakmak için ve kaslarını yumuşatmak için en önemli 10 dk.
Çevrende spor yapanların yağ oranları ideal ise onlar sadece esneyerek ısınıp direkt ağırlık çalışırlar.
Senin yağ oranın ideal seviyeye düşünce sende yapmayabilirsin. -
Ağırlık antremanı öncesi 10 dakika veya kısa sürelide olsa kardiyo saçma geliyor belki koşu bandı bir nebze.
Kardiyonun en iyi avantajı kalori yakımı + kondisyon. -
Kardiyo demek koşu bandı veya ecliptic bisiklet değil nabizin hangi spor dalında hangi antremanda artıyosa o kardiyo oluyo. Basketbol futbol dağ tirmanisi yürüyüş dışarda koşu veya yürüyüş bisiklet sürme tabata egzersizleri bunların hepsi kardiyodur. Faydası saymakla bitmez. Ama şöyle bir gerçek var yoğun kas kütleli elemanlar hergun kardiyo yapmaz yapsa bile 10 dk yi geçmez yani ya haftada 1 2 gün 20 dk koşu + yürüyüş yada 10 ar dk antreman önceleri gene 40 dk ya tekabül eder. Burda kardiyo limitini spordaki amacın belirler. Building yapicaksan önceliğin olmamalı ama fitness yapicaksan kardiyo yapılabilir .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fitnesstan kastınız da bodybuilding olmuyor mu? Amacım vücut yapmak başlayalı 2 ay oldu. Yağ oranımı bilmiyorum ama fitness'a başladıktan sonra 2kg aldım. 1.86 bot 84-84.5kg civarıyım. Sizce her fitness öncesi kardiyo yapmalı mıyım yani? Haftada 4-5 kere gidiyorum fitness'a ve ayrıyeten her okul çıkışı masa tenisi oynamaya gidiyoruz 2 saat civarı o da kardiyo sayılmaz mı? Spordaki hocama sormuştum gülerek sayılmaz dedi bana. -
Peki her gün mü yapmam lazım? Haftada 4-5 kere gidiyorum fitness'a. Ve başlarken mi yapmalıyım yoksa bitince mi? -
Fitness Ile body building birbirinden ayrı şeyler. Kardiyoyu ister önce ister sonra yap bunla ilgili tonla tartışma var kimi önce der kimi sonra der net bi doğru yok fitnesstada böyledir net bi dogru yok felsefe gibi düşün herkes kendi doğrularını savunur kimi 8 tekrar üstü gereksiz der kimi 15 tekrar yapar öbürü 15 tekrar kas gelişimi için fazla doğrusu 12 der. Sana hangisi mantıklı ve olumlu geliyosa sende onu yaparsın. Başka bir örneği senin spor hocan mesela masa tenisi ve kardiyo ikilemine gülmüş ben buna katılmıyorum masa tenisi boru gibi kardiyodur. Dediğim gibi nabzın artıyosa ve terliyosan kardiyodur nokta. Hızlı tempo yürüyüş kardiyodur kimi kardiyoyu yanlış anlar salonda koşu bandında depar atar. Buda yanlış benim fikrimce. Yani herkesin kendi doğruları var çok takilma. Sen sporunu yap beslenmeni düzenli hale getir zamanla gelişecektir vücudun.quote:
Orijinalden alıntı: Glomerulus1
Fitnesstan kastınız da bodybuilding olmuyor mu? Amacım vücut yapmak başlayalı 2 ay oldu. Yağ oranımı bilmiyorum ama fitness'a başladıktan sonra 2kg aldım. 1.86 bot 84-84.5kg civarıyım. Sizce her fitness öncesi kardiyo yapmalı mıyım yani? Haftada 4-5 kere gidiyorum fitness'a ve ayrıyeten her okul çıkışı masa tenisi oynamaya gidiyoruz 2 saat civarı o da kardiyo sayılmaz mı? Spordaki hocama sormuştum gülerek sayılmaz dedi bana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hem başlarken hem bitişte.
Sporda en önemli nokta. Hatta hayati önem taşıyan nokta ısınmadır.
Isınmadan başlarsan sakatlanırsın.
Isınmadan bitirirsen kas sıkışmasından kasların ağırır.
Örnek verecem yanlış anlama: Hiç dikkat ettin mi bilmiyorum. Atları koşturmadan önce ve sonra bir süre yürütürler. ilki ısınmaları için. İkincisi kas ağrısı çekmemeleri için.
Aynı hesap.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X