Şimdi Ara

Kargo takibi Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.144
Cevap
102
Favori
636.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz once baktik tekrardan, Aslinda kanunda yada bakanlar kurulu kararinda boyle bir ifade yok, mustesar beyin genelgesiyle yasaklanmis. e devlet kapisi uzerinden Cumhurbaskanina mektup yazmayla bu ise baslayabiliriz. Piyasadan Telefon almak dert degil ama bu iste gercekten haksizlik var. Ce sertifikasi olmasi, vergisini odememiz, imei kaydi yapilmasi durumunda bile neden yasak bir turlu anlamadim. Allahini seven birisi aciklasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan2700 F kullanıcısına yanıt
    kardesım uyusmazık acayımmı szce
  • change.org ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz onlar işe katılırsa çok büyür itiraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: roohanian

Biraz once baktik tekrardan, Aslinda kanunda yada bakanlar kurulu kararinda boyle bir ifade yok, mustesar beyin genelgesiyle yasaklanmis. e devlet kapisi uzerinden Cumhurbaskanina mektup yazmayla bu ise baslayabiliriz. Piyasadan Telefon almak dert degil ama bu iste gercekten haksizlik var. Ce sertifikasi olmasi, vergisini odememiz, imei kaydi yapilmasi durumunda bile neden yasak bir turlu anlamadim. Allahini seven birisi aciklasin.

2011/39 sayılı genelgenin linki şu 2011/39 SINIRLAMALAR kısmında 1. maddede uzunca açıklamış. Bunu değiştirmeleri için taleplerimizi BİMER'e mi (BaşbakanlıkİletişimMerkezi) yoksa e-devlet üzerindn Cumhurbaşkanlığına mı bildirmemiz lazım bilen varmı?

• arkadaşlar aranızda hc gerı yurt dısına ıade edılen oldu mu telefon acaba kargo bılgılerınde ne yazıyo yardımcı olur musunuz
  • Arkadaşlar bende destekte bulunurum, yeterki şu saçmalığa bir son verilsin.
    Örnek metin yazalım herkes gerekirse e-devletten c.başkanlığına yazıp göndersin.

Dünyanın neresinde böyle saçma kanunlar var merak ediyorum doğrusu.........
  • alainn kullanıcısına yanıt
    Yazalım üstadım, Ben sonuna kadar varım, çünkü bu gerçekten tüm iyi niyetimle düşünmeme rağmen sonucunu mantıklı bir şeye bağlayamadım bir sorun, çağ dışı bir uygulamadır örneksizdir..
  • Biz 2011'de kozmetik ve besin takviyesine yasak geldiğinde Facebook'ta grup kurup dava açmıştık ama mahkemeden red sonucu çıkmıştı. Bimer'e de pek çok dilekçe göndermiştik. Ben de göndermiştim. 4 ay sonra bana resmi bir zarf geldi. İçinde kısaca yasağın kalkmasını öngörmedikleri yazılıydı maalesef. Yani bu işler hiç kolay değil ama denemek isteyen varsa denesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GalPal

Biz 2011'de kozmetik ve besin takviyesine yasak geldiğinde Facebook'ta grup kurup dava açmıştık ama mahkemeden red sonucu çıkmıştı. Bimer'e de pek çok dilekçe göndermiştik. Ben de göndermiştim. 4 ay sonra bana resmi bir zarf geldi. İçinde kısaca yasağın kalkmasını öngörmedikleri yazılıydı maalesef. Yani bu işler hiç kolay değil ama denemek isteyen varsa denesin.

besin takviyelerinde ciddi sağlık sıkıntıları olmuştu arkadaşım..ülkemizde yasaklar çok kolay gelirken bunları kaldırmak da basit ama biraz hukuk olması lazım..
  • Ya arkadaş 2-3 senedir ufak tefek şeyler alıyordum ebay üzerinden hiç sorun olmadı, hatta en son 2 adet güvenlik kamerası bile geldi. şimdi basit bir elektrik ölçüm cihazı bekliyorum 20$ lık felan 1 haftadır posta işleme merkezinde ne iş anlamadım. en son müşteri hizmetlerini aradığımda sıkını yok nadiren kontrol gecikmeleri falan olabilir demişti. eğer 10 gün içinde gelmezse tekrar arayın dedi. ne iş anlamadım arkadaş ya..

1	İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM	07/02/2014	Yurtdışı Gönderi Geliş Kaydı Yapıldı 
    2 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 07/02/2014 Torbaya Eklendi
    3 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 13/02/2014 Torbadan Alìndì
    4 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 15/02/2014 Torbaya Eklendi
  • atiyosun A kullanıcısına yanıt
    kardesım bana ıhbarname gelmedı halen durumnu sole ıfade edeyım bn alıxpresden aldım sızce napmalıyım daha bı degısıklık yok nasıl olacak o
     Kargo takibi Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
  • crazy042 C kullanıcısına yanıt
    Son işlemde İSTANBUL UKİM den İST.ULUSLARARASI PİM'e torba yapılmış (büyük olasılıkla) ama sizin torbanın hangi birime kesildiğini görme şansınız yok. Ne zaman görebilirsiniz ancak İST.ULUSLARARASI PİM gönderinizi torbadan alacak ve sevk işlemini yaptığında görebileceksiniz..

Sistemde son göreceğiniz şey gönderinizin yut dışına sevk olduğu olacaktır, bu denli uzun sürmesinin nedeni de aşırı yoğunluk.. Torbalar geliş tarihlerine ve sıralandırılmış şekilde açılıyor..

Size bu durum tebliğ edilmediyse İST.ULUSLARARASI PİM'i arayın ve nedenini öğrenin ayrıca gönderinizin de son hareketini net öğrenmiş olursunuz..

Ama bir şey değişir mi diye sorarsan sanmıyorum çünkü sistemde yasak olarak belirtilmiş..

Benimde bir gönderim bugün itibari ile UKİM de 3-5 gün içinde akıbeti belli olacak şansım varsa geçecek gözden kaçacak yoksa durum sizin ki gibi.. :)

Geçmiş olsun umarım bundan sonra ki siparişleriniz de bu tür sıkıcı durumlarla karşılaşmazsınız..

• numarasını verır mısın dotum bugun bı degısıklıkde olmus ama bu nden acaba bılgınızı aktarırsanız
     Kargo takibi Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
  • Arkadaşlar getirdiğim eşya telefon değil, elektronik eşya, fiyatı da 75 euro nun altında 55 euro civarında ama benim kargoda 7 gündür gelmiyor.

1 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 11/02/2014 Yurtdışı Gönderi Geliş Kaydı Yapıldı
    2 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 11/02/2014 Torbaya Eklendi
    3 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 17/02/2014 Torbadan Alìndì
    UKİM gönderinizi İSTANBUL ULUSLARARASI PİM'e sevk yapmış bu da şu demek oluyor gönderiniz yurt dışına sevk edilecek maalesef..

Eğer UKİM gönderinizi İSTANBUL AVPİM'e sevkini yapmış olsaydı bu gümrükten geçmiş ve elinize ulaşacak anlamına gelecekti..

İSTANBUL ULUSLARARASI PİM'i görenler gönderisini beklemesin..
  • forro F kullanıcısına yanıt
    Gönderiniz şuan kontrol amaçlı UKİM de tutuluyor daha dün UKİM torbadan almış kontrolden sonra akıbetini sistemde göreceksiniz bir iki gün içinde netleşir sabırlı olun..
  • NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
    08/02/14 16:08 2014-02-08 16:08:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)
    09/02/14 13:32 2014-02-09 13:32:00 The item was forwarded to the destination country (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) CHINA (Yurt Disi)
    13/02/14 06:57 2014-02-13 06:57:56 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
    13/02/14 09:10 2014-02-13 09:10:04 Send item to customs (Inb) Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen) TÜRKIYE
    EE955969187CN Barkod Numarasina Ait İslem Listesi

BARKOD ZAMAN YER DURUMAD ACIKLAMA
    YURT İÇİ GÖNDERİ SORGULAMASI
    (DOMESTIC REGISTERED MAIL TRACKING)

CEVAP
    Barkod No : EE955969187CN Detay :
    Kabul Yeri : Ücret : 0.00 TL.
    Varış Yeri : Değer Ücreti : 0.00 TL.
    Kabul Tarihi : 00/00/0000 Ödeme Şartı : 0.00 TL.
    Ağırlık : 0 Gr. Ödeme Tipi :
    Gönderen : Alıcı :
    Ek Hizmet :
    SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    13/02/2014 09:10:04
    2.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    13/02/2014 09:10:04
    3.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    13/02/2014 17:28:00
    4.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM)

15/02/2014 13:03:53

Benim durumumla ilgili de bilgilendirme ya da yorum yapabilirseniz sevinirim arkadaşlar?

• frhtcvlgll kullanıcısına yanıt
    Gönderiniz şuan UKİM de haliyle kontrolden geçecek ve gerekli görülen işleme göre bir sonraki birime torba yapılacak.. Bir kaç gün sürecektir sabırla bekleyin..

Bir sonra ki işlemde İST.ULUSLARARASI PİM'i görürseniz geriye iadesi olacak anlamına geliyor.. Aynı zamanda ek bir bilgi olarak sisteme yasaklı olduğu bilgisi düşecektir..

Eğer AVPİM'in kabulünü görürseniz gönderiniz size ulaşmak için yolda anlamına gelecektir..

Sorgulamalarınızı e-devlet üzerinden yaparsanız gönderinizin akıbetini, hareketini daha iyi görmüş ve anlamış olursunuz..
  • atiyosun A kullanıcısına yanıt
    pekı kac gune doner acaba hemen kargo yaptılarmı yoksa daha bı kac madde daha gırecekler mı
    Yurt dışına sevk yapıldığını görmeniz için sisteme şu şekilde düşmesi gerekli..

Receive item at office of exchange (Otb) Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE The item was forwarded to the destination country (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) TÜRKIYE

Bu uyarılar sisteme düştüğünde 1 hafta 10 gün içinde yerine ulaşacaktır..
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.