Şimdi Ara

Kargo takibi Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) (238. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.144
Cevap
103
Favori
635.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sizinki baya ilginç olmuş, İstanbul'a Hongkong ve Frankfurt üzerinden gelmiş :) ve yurda yeni giriş yapmış. Şimdilik durumu belli değil, telaş yapmanıza gerek yok.
  • Anna dan 2 adet cihaz almıştım. Aksesuarlar geldi. Cihazlar takıldı.

Aksesuarlari PTT ile mi göndereceğiz geri?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyazid84 kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptınız aynı durum benim başımada geldi
    Telefonun arka kapağı ve batarya geldi diğeri gümrüğe takıldı galiba :(

• RedlEyel kullanıcısına yanıt
    Beklemedeyim. Mesajlara cevap vermesini bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceylin45

SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    Yurtdışı Gönderi Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    03/01/2014 10:29:08
    2.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    04/01/2014 10:51:47
    cumartesiden beri bekliyor takılmış mıdır acaba tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim
    saygılar...

Ptt nin sitesinden bakin eger su konumda isim adres bilgileriniz cikmissa takilmistir. Cikmadiysa gecmistir. İsim adres bilgileriniz cikmadiysa ptt mobilden bir sonraki adim Yurt ici merlezine sevk edildi yazacaktir

• Merhaba arkadaşlar,

Yorumların birçoğunu okudum. Konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar atmış tutmuş. Zaten böyle arkadaşlar her konuda yorum yapıyorlar :) Aldığımız ürünlere ait 3 tane gönderi takibini sizlerle paylaşıyorum.

1. Bazı arkadaşlar '' Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı '' kaydını görünce ürün kesin gümrüğe takıldı şeklinde yorumlar yapmışlar.

Elephone P7000 için batarya almıştım. Gönderi Takibi (PostNL):

Kargo takibi Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)

Not: Teslim birimi, il ve içenin gözükmemesi için sildim.

Burada da görüldüğü üzere Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı yazılması ürünün gümrükte takıldığı anlamına gelmemektedir.

Kayıtlarda görüldüğü gibi 2 gün içerisinde PTT İşyerine sevki yapılmış.

2. Bazı arkadaşlar '' Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı '' kaydından sonra uzun süre bir değişiklik olmazsa ürün kesin gümrüğe takıldı şeklinde yorum yapmışlar.

Farklı bir satıcıdan Elephone P7000 için 4 tane kılıf aldık. Hepsi aynı pakette geldi. Gönderi Takibi (China Post Registered Air Mail):

Not: Teslim birimi, il ve içenin gözükmemesi için sildim.

Burada da görüldüğü gibi '' Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı '' ile PTT İşyerine sevk edildi arasında 5 gün bulunmaktadır.

Aynı zamanda bu gönderi takibinde '' Send item to customs (Inb) '' kaydı da gözükmemektedir.

Benim önerilerim:

- '' Send item to customs (Inb) '' ürün gümrüğe gönderildi kaydını gördüğünüzde paketim gümrükte takıldı diye düşünmeyin.

- Bir paketimiz 2 gün içerisinde PTT işyerine teslim edilmiş. Diğer paketimiz 5 gün içerisinde PTT işyerine teslim edilmiş. Yani bu süreler değişiklik göstermektedir.

- Bu da 1 gün sonra PTT işyerine teslim edilmiş bir gönderi takibi ( pakette telefon kılıfı vardı):

- Telefon kılıfı olan iki farklı paketten birisi için gümrüğe gönderildi kaydı girildi, diğeri için böyle bir kayıt girilmedi. Bu durumun süreci kontrol eden insanların inisiyatifinde olduğunu düşünüyorum.

- Bu işlerde biraz sabır göstermeniz gerekmektedir. Yurtdışından alınan ürünlerin kargo süreleri 15 - 45 gün arasında değişiklik göstermektedir. 2 farklı ürün siparişi verdim. Birisi diğerinden 10 gün önce kargoya verildi. Kargoya daha sonra verilen ürün diğer üründen çok daha önce Türkiye'ye geldi.

- Tecrübe etmediğiniz, kulaktan dolma şeylerle insanları yanlış yönlendirmeyin.

Aklınıza takılan sorular varsa sorabilir veya tecrübe ettiğiniz durumlar varsa paylaşırsanız sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmiLeToLife -- 5 Eylül 2016; 17:09:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GalPal

Ben farkı anlamadım. Eskiden de önce havaalanında gümrüğe, yani UKİM'e gidecekler, AVPİM'e (gümrüksüz) gidecekler diye paketler ayrılıyordu. Yani havaalanında ön gümrük incelemesi hep vardı. Gördüğüm tek fark artık gümrüksüz paketlere de geliş kaydı yapılması. Ne anlama geldiğini bilemiyorum belki ön gümrük incelemesini daha kapsamlı yapmaya başlamış, havaalanında xray'e sokmaya başlamış olabilirler.

Bu arada NL Post anladığım kadarıyla PİM'de mimlenmiş. Genelde o yöntemle telefon geldiğinden olsa gerek. Şu ana kadar kendime ve bir arkadaşıma 3 android tv box getirdim. SG Postla gelenler doğrudan geçti, NL Post'u geldiği gibi UKİM'e sevkettiler.

Merhabalar arkadaşlar avrupanın bir çok yerinden kargo-mektup vesair bir çok yerinden ayda en az 1 paket alan biriyim ve çoğunlukla yabancı menşeili forumlarda NL post'un dünyanın bir çok yerine uyuşturucu temini için kullanıldığı için mimlendiğini en az 30-40 defa ayrı ayrı forumlarda ayrı ayrı kişiler tarafından bahsedildiğini gördüm. Yasadışı uyuşturucu kaçakçılığı için hollanda bir cazibe merkezi olarak görüldüğü için bir çok ülkeye binlerce dozluk uyuşturucu paketleri sokulmaya çalışıldıktan sonra bu uygulamaya geçildi ve çoğu kullanıcı hollandadan hiçbir şekilde alışveriş yapmak istemiyor. Bu konuya bir açıklık getireyim dedim, olay telefon sokmaktan daha büyük, bazı uyusturucu tacirleri insanları zehirliyordu.

• SmiLeToLife S kullanıcısına yanıt
    şunu fark ettim dostum, eğer paket gümrüğe girecekse paket ülkeye giriş yaptı yazısından sonra gümrüğe gönderildi yazıyor. eğer gümrüğe gönderilmeyecekse sadece yurtdışı geliş kaydı yapıldı yazıyor, doğrumuyum yoksa tesadüfmüdür?
  • Ben bunun bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum. İnceleme yapılmadan geçirdikleri kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmiLeToLife -- 5 Eylül 2016; 16:54:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Hitler

NL post'un dünyanın bir çok yerine uyuşturucu temini için kullanıldığı için mimlendiğini en az 30-40 defa ayrı ayrı forumlarda ayrı ayrı kişiler tarafından bahsedildiğini gördüm. Yasadışı uyuşturucu kaçakçılığı için hollanda bir cazibe merkezi olarak görüldüğü için bir çok ülkeye binlerce dozluk uyuşturucu paketleri sokulmaya çalışıldıktan sonra bu uygulamaya geçildi ve çoğu kullanıcı hollandadan hiçbir şekilde alışveriş yapmak istemiyor

quote:

Bu arada NL Post anladığım kadarıyla PİM'de mimlenmiş. Genelde o yöntemle telefon geldiğinden olsa gerek. Şu ana kadar kendime ve bir arkadaşıma 3 android tv box getirdim. SG Postla gelenler doğrudan geçti, NL Post'u geldiği gibi UKİM'e sevkettiler.

yukarıdaki mesajda verdiğim gönderi takip bilgilerinin ilki ( batarya aldığım gönderi takibi) NL ile geldi. Sorunsuz ulaştı. Paket açılsaydı, gönderi takibinde durum belirtilirdi. UKİM'e gitseydi de belirtilirdi. İstisna olabilir tabii ki fakat bu tarz durumların değişkenlik gösterdiğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmiLeToLife -- 5 Eylül 2016; 17:06:33 >

elimde şuanda 1 posta var gelmekte olan ve onayınız ve düşüncemle gümrüğe girmedi, eğer gümrüğe girmeden bulunduğum şehire gelirse bu bilgiyi 2 ay içerisinde gelen diğer gönderilerin resimleriyle birlikte teyitleyip burada paylaşacağım. bu sistem gördüğüm kadarıyla 2016 sonrası için işliyor. 2015te önce ne derse desin bir şekilde gümrüğe sokabiliyorlardı, şimdi ülkeye gelişinde direkt gümrük yoluyla giriş yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmiLeToLife

quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Hitler

NL post'un dünyanın bir çok yerine uyuşturucu temini için kullanıldığı için mimlendiğini en az 30-40 defa ayrı ayrı forumlarda ayrı ayrı kişiler tarafından bahsedildiğini gördüm. Yasadışı uyuşturucu kaçakçılığı için hollanda bir cazibe merkezi olarak görüldüğü için bir çok ülkeye binlerce dozluk uyuşturucu paketleri sokulmaya çalışıldıktan sonra bu uygulamaya geçildi ve çoğu kullanıcı hollandadan hiçbir şekilde alışveriş yapmak istemiyor

quote:

yukarıdaki mesajda verdiğim gönderi takip bilgilerinin ilki ( batarya aldığım gönderi takibi) NL ile geldi. Sorunsuz ulaştı. Paket açılsaydı, gönderi takibinde durum belirtilirdi. UKİM'e gitseydi de belirtilirdi. İstisna olabilir tabii ki fakat bu tarz durumların değişkenlik gösterdiğini düşünüyorum.

ulaşması konusunda değilde, gümrüğe kesin girecek talimatı verilmiş olma ihtimalinden bahsediyordum.

• Ben de 4 tane yeni gönderi bekliyorum. ikisi PİM kaydında gümrüğe gönderildi. Birisinden henüz haber yok. Diğeri ise Exhange office de. Bakalım ne olacak :) Detayları buradan paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmiLeToLife -- 5 Eylül 2016; 17:15:43 >
    4 05/09/2016 06:33:10 Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi Receive item at office of exchange (Inb) - - Turkey
    5 05/09/2016 09:33:39 PTT İşyerine Girdi Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR

nefret ediyorum bürokrasi gibi işlemesinden. GPS'lerde nasıl istanbul trafiği paylaşılıyorsa gümrüklerde yoğunluk bilgilerini paylaşmalı bence PTT CANLI DESTEK gümrük yoğunluk bilgilerinin kendileriyle paylaşılmadığını söylüyor. gümrükten çıkıp başakşehirden arnavutköye geçmesi 2 günü alabiliyor bazen. bazen gümrükte 2 hafta bekliyor. ayrıca asla dağıtıcıya bırakılmamalı posta, dağıtıcımız kesinlikle iyi olmasına rağmen sabah 9.30 da teslim aldığı paketi 3.30da teslim ediyor ve dağıtım merkezinin servis arabası adamı evimizin önünde indirmesine rağmen bunu yapıyor.

Bu arada tepkim şu yüzden, canları istediğinde polonyadan bir posta 3 günde kapımda olabiliyor, sadece takipli. Özellikle express yollatıyorum ispanyollara fakat en erken 6 gün sürüyor. ispanya express kullanmazsanız 3 haftayı gözden çıkartmanız gerek, 1 hafta kabul edildiği iş yerinde pişpirik, batak, okey gibi çok oyunculu oyunlardaki eksikleri tamamlanıyor, paketle dertleşilip öyle yollanıyor, 1 haftasıda ülkeye giriş gümrük, memurlar bakıyor ulan bu adamlar savsaklamış önemli değil at kenara diyerek onlarda bekletiyor. kanaatim bu. Ve Pazartesi çıkan postalar her zaman cuma elime ulaştı bu güne kadar. istisna hiç olmadı, tesadüf mü tabiki bilemiyorum.

• Ptt iyi çalışmıyor. Kurye eve geliyor evde bulamıyor. Kağıt bırakıyor. Gorulmesi imkansız bir yere yapistiriyor gidiyor. 3 gün sonra tesadüfi olarak kağıti görüp ertesi gün kargoyu almaya gittiğimde nerdesin arkadaşım kaç gündür arıyoruz diyerek azarlıyorlar :D Acilen cep telefonuna mesaj yoluyla bilgilendirme sistemine geçmeleri gerekiyor

Eve geldik bulamadık bahanesini paketi almayı unutmuş veya iş yükü fazla olup o gün alamayacak kuryeler yapıyor olabilir diye düşünüyorum.

ben ptt'de diğer özel şirketlerde gördüğüm muamelenin 10 katını buldum. Bazen gitti gidiyor gibi sitelerden alışveriş yapmak durumunda kalıyorum, allahım ingiltereden gelecek posta 2 yan şehirden gelecek postadan hızlı geliyor. diğeri türkiye turunda. eskişehir kayseri arası önce ankara sonra kütahyaya gitti baktılar olmayacak eskişehire dönen paket kayseriye yola çıktı, özel olarak ertesi gün teslim olarak anlaşılmış pakette ismini vermek istemediğim firmada bunlar yaşandı. Diğer bir firmaya ise acelem olduğunu şubeden çıkartmamalırını ve hemen oraya gideceğimi söyledim, taksiye bindim kargo parasının 30 katını taksiye ödedim, fakat gevşek çalışanlar onlar şuan evinize doğru yola çıktı cevabıyla karşıladı, şöförün numarasını aldım 30 dakika içinde evde olacağımı, beni beklemelerini söyledim, bir ton söylenen şöför ısrarlarımla kabul etti. fakat eve vardıktan 1.30 saat sonra aradığımızda geliyoruz çatlamadınız ya cevabıyla karşılaştık, en sonunda aradığımızda sizi evde bulamadık o yüzden kapıcıya teslim ettik cevabını aldım. Asla ve asla global olmayan şirketlerle çalışmamak gerektiğini gördüm ve PTT çalışanlarının bir sözünü arkadaşlara iletmek istiyorum " takipsiz göndertme postanı, gümrükte bekletiyorlar, buraya iletmekte bekletiyorlar hiç gerek yok en güvenli yolu bu" demişti.

• 4 kargomdan 2 tanesi sorunsuz bir şekilde gümrükten kontrolünden geçti :)

1. Paket

İlk girilen kayıtlar ( Türkiye'ye giriş yaptığında girilen kayıtlar):

Gümrükten çıktıktan sonraki kayıtlar:

Bulunduğum yere güzergah üzerinde olan Sakarya'ya giriş yaptı girildi:

Son kayıt:

PTT bu kayıtları giriyor ve siliyor. Sebebini anlamadım.

2. Paket

Bu paketteki kargo hareketlerini izlemedim. Ama bu paket de bulunduğum yere ulaşmış görünüyor.

3. Paket

Bu paket de henüz '' Send item to customs (Inb) '' kaydı gözükmemektedir. Bakalım ne olacak :)

4. Paket

Henüz nerede olduğu bilinmiyor. Herhangi bir giriş yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmiLeToLife -- 6 Eylül 2016; 8:55:20 >

Merhaba, siparişlerin gümrüğe girmesi için UKİM'e gitmesi gerekiyor. UKİM'e sevk edilmediyse ve sadece işlemler PİM'de gözüküyorsa sorun olmaz teslimatları yapılır. Sizin işlemler şüphe teşkil etmediği için UKİM'e yani gümrüğe sevk edilmemiş.
  • '' Send item to customs (Inb) '' kaydı girildiğinde nereye gönderiyorlar paketi?
    Muhtemelen PİM'in kendi içinde kontrol noktası burda şüphe çekerse ptt kaydında ad,soyad,adres ve ağırlık bilgileri yazılıp, gümrüğe yani UKİM'e sevk ediliyor. UKİM'de paket açıp içeriğinin yasaklı ürün olup olmadığı ve gümrük kurallarına uygun olup olmadığı tespit ediliyor. Uygun ise teslimatı yapılmak üzere sevk ediliyor yok uygun değil ama yasal ise sizden bir takım bilgiler talep edebilirler (fatura,ekstre v.s) Yada yasaklı ürün ise size sormadan direk ithali yasak deyip iade ediyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.