Şimdi Ara

Kargo takibi Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) (239. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.144
Cevap
103
Favori
635.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kanaatimce dediğiniz gibi PİM her ürünü UKİM'e göndermiyor. Şu ana kadar UKİM'e giden paketim olmadı. Bence PİM'in bünyesinde ön kontrol noktası vardır. Orada paketler kontrol edilerek (büyüklük, fiyat, ağırlık vb. ) ayrımı yapılıyor olabilir. Ön eleme sistemi gibi bir şey olabilir. Bu durumda şöyle diyebiliriz:

1. PİM'in bünyesindeki kontrol noktasına da uğramayan direkt olarak exchange office den PİM'e giden ve posta merkezine sevk edilenler

2. Exchange office'den PİM'e gelip PİM'in kendi bünyesinde ön kontrol noktasında sorun çıkmayanlar ve posta merkezine sevk edilenler

3. Ağırlık, paket büyüklüğü, fiyat vb. durumlardan dolayı PİM'in kontrol noktasından UKİM'e gönderilip paketin açılması ve kontrolü edilmesi, yasaklı ürün ise satıcıya geri gönderilmesi, fiyatı 75€ üzerindeyse vergisinin ödenerek teslim alınan paketler

süreç böyle mi işliyor acaba? çok mantıksız gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmiLeToLife -- 6 Eylül 2016; 13:05:33 >

• SmiLeToLife S kullanıcısına yanıt
    Şunu söylebilirim size yakın zamanda çinden telefon siparişi verdim. 2 paket şeklinde gümrüğe takılmasın diye tarafıma gönderildi.
    Telefon kutusu, hızlı şarj cihazı, data kablosu, çevirici dahil olan paket 230 gr UKİM'e girmeden tarafıma teslim edildi ama diğer paket olan telefonum 195 gr fakat UKİM'e sevk edildi. Paket açıldı ithali yasak ürün deyip geri gönderdiler. ayrıca UKİM'in paketi açıp yasaklı ürün yazması ile birlikte PTT'den postacı tarafından iade yazısı hemen elden tarafıma ulaştırıldı neye göre eliyorlar bilemiyorum. belki xray cihazı olabilir mi acaba diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi user_sevvv -- 6 Eylül 2016; 13:19:28 >
  • xray cihazı gizliliğe aykırı hocam. her paketi xray den geçirmek özel hayatın gizliliğine aykırı bir durum teşkil edebilir. Müşterinin paketin içindeki şeyin 3. kişiler tarafından bilinmesini istememe hakkına sahip olduğunu düşünüyorum. fakat tabii ki bu hakkında da geçerli olduğu ve olmadığı durumlar olacaktır. sahte faturalar, yanlış beyanlar bu hakkın kullanılmasına engel teşkil edecektir. ben de devlet memuruyum anladığım kadarıyla kanunda ve yönetmelikte açık bırakılan ifadeler var ve gümrük memurları bunları durumlarına göre yorumluyor olabilirler. her ürünü xray cihazına sokamazsın. her ürünü açıp bakamazsın. bunu yapmaya zaman yetmez. şüphe duydukları paketleri xray den çok açıp baktıklarına inanıyorum. bakanlıktaki arkadaşlara ulaşıp soracağım bu durumu.
    Çok iyi olur.
  • Gümrük Bakanlığında çalışan arkadaşım havadan gelen her postanın ilk olarak Xray cihazına sokulduğunu söyledi. Geri kalan işlemler şüphe üzerine dayalı olarak devam ediyor dedi :)
    Yasaklı geçen ürünler nasıl geçiyor acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi user_sevvv -- 6 Eylül 2016; 14:08:17 >
  • user_sevvv kullanıcısına yanıt
    Xray cihazını kontrol eden memurun dikkatsizliği olabilir Ben orada da dikkatli bir inceleme yapıldığını düşünmüyorum. Daha çok uyuşturucu madde, silah vb. şeylerin kontrolünü gerçekleştiriyorlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmiLeToLife

xray cihazı gizliliğe aykırı hocam. her paketi xray den geçirmek özel hayatın gizliliğine aykırı bir durum teşkil edebilir. Müşterinin paketin içindeki şeyin 3. kişiler tarafından bilinmesini istememe hakkına sahip olduğunu düşünüyorum. fakat tabii ki bu hakkında da geçerli olduğu ve olmadığı durumlar olacaktır. sahte faturalar, yanlış beyanlar bu hakkın kullanılmasına engel teşkil edecektir. ben de devlet memuruyum anladığım kadarıyla kanunda ve yönetmelikte açık bırakılan ifadeler var ve gümrük memurları bunları durumlarına göre yorumluyor olabilirler. her ürünü xray cihazına sokamazsın. her ürünü açıp bakamazsın. bunu yapmaya zaman yetmez. şüphe duydukları paketleri xray den çok açıp baktıklarına inanıyorum. bakanlıktaki arkadaşlara ulaşıp soracağım bu durumu.

paket posta ile geliyorsa değil içeriğini x-ray ile incelemek, direk maket bıçakları ile açıp kontrol etme yetkileri var,düşünsüne neler neler geliyor posta ile ,özel kargo firmaları paket içeriğinin ciğer rontgenini çekiyor bu durumun nedeni yasa dışı ürünleri kontrol etmek,buda bu şekilde yapılabilir zaten.

• complete_ kullanıcısına yanıt
    Ben incelenmesine karşı değilim. Tabii ki incelemeleri gerekiyor. Kaçakçılığın önüne başka türlü geçemezler. Paketlerde ne olduğunu görmeleri gerekiyor. Bence biz yanlış yere odaklanıyoruz. Bana kalırsa asıl odaklanmamız gereken nokta şunlar:

1. Yurt dışında 200 $ fiyatında olan cihazların ülkemizde neden 1000 - 1500 - 2000 TL fiyatları arasında satılmaktadır?

2. Kredi kartı ile neden telefon alışverişlerinde taksit yapılamamaktadır?

İnsanlar 1300 TL lere çalışıyor. Çağa ayak uydurmak için alacağın telefon en az 1000 TL değerinde, taksit yapamıyor, nasıl alacak? Kurunun yanında yaşın da yandığı durumlardan hazzetmiyorum. Kredi kartına taksit yasaklandı. Bankalara gün doğdu. Nakit çek 9 a bölelim ya da tek çekim yap sonra 9 a bölelim diyerek insanlardan faiz almaya devam ediyorlar. Operatör şirketlerine gün doğdu. Telefon hattı üzerine şu kadar paraya satıyoruz dediler. 24 ay sözleşme yaptılar. 30 TL fatura 50 lira geldiğinde sesini çıkartamaz oldun. Yurt dışından gelen kaçak telefonlar konusunda artış yaşanmaya başladı. Bu şekilde kapalı kutu olarak devam çok zor. Ya kendin üreteceksin ve makul fiyata satacaksın veya bu işe bir çözüm bulacaksın. Kestirip atmak, bundan sonra şu yasak bu yasak demek ne kadar doğru bilemiyorum. Tabii ki alınan kararlar boşa alınmıyor. Telefon konusunda doyumsuz olan bir ülke haline geldik. Aşırı bir sarfiyat var. Kredi kartını engellemek bu duruma çözüm oluşturmadı vesallam.

Dediklerinize aynen katılıyorum. Sen ülkende doğru düzgün telefon üretmiyorsun aslında hiç üretmiyorsun. Yurtdışında farklı bir telefon şirketinde üretimi yaptırıyorsun (%90 ZTE üretimi) sonra birde yerli ürün diyorsun üstüne üstlük çöp telefonlara iyi paralar istiyorsun. Sonra gel ülke ekonomisine destek ol de nasıl olalım. Bizde istiyoruz olalım ama gidip sen bana çöp telefona 800 tl dersen ben bu paraya yurtdışından çok daha üstün bir telefon getirebiliyorsam yada getirtebiliyorsam burdaki telefonlara çok büyük paralar ödemek istemiyorsam buna göre bir düzenleme olması gerekli. Düzenlemeden çok sürekli ithal telefonlara ek vergi koyuyorsun. İnsanlar 1300 tl asgari ücrete çalışıyor sen ülkende vergilerle bir telefonu zaten %50 pahalı satıyorsun. Kredi kartı taksitlerini bitirirken gsm operatörlerini zengin ettiler yine olan bizim insanımıza oldu.

• Kargom ilk defa arnavut köye girdi. Neden olabilir arkadaşlar?
    Sıkıntı var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaRaKaN kullanıcısına yanıt
    Arnavutköy genel dağıtım merkezi olarak biliyorum. Sorunsuz olarak gelecektir. Oraya kadar geldiyse işlemleri sorunsuz geçmiş. Bende bugüne kadar böyle oldu

Sağ ol dostum.
    Ya arnavutköy olması şaşırttı açıkçası .
    Genelde başakşehirden direkt buraya geliyordu. Merak ettim. Teşekkürler tekrardan.

• benim alette arnavutköye gelmiş o zaman geçmiş demekki

İSTANBUL(AVR), İSTANBUL KİM/İSTANBUL KİM, ARNAVUTKÖY, PTT İşyerine Girdi, Posta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine Geldi
  • kaptan69 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş. Bulunduğunuz bölgeye göre en kısa süre içinde size ulaşır.
  • Artık telefonlar takılıyor arkadaşlar, almayı düşünenler vazgeçsin. Daha önceleri sıkıntısız gümrükten geçiyordu, sanırım artık sık eleyip ince dokuyorlar :(

Kargo takibi Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
  • .Heisenberg. kullanıcısına yanıt
    maalesef hocam. geçmiş olsun. para iadesi işlemlerine başlayın hemen. yapacak bir şey yok. adamlar çözdü tüm yöntemleri yakalıyor. en iyisi Türkiye'den almak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmiLeToLife -- 9 Eylül 2016; 11:24:13 >
  • durum nedir? yüzde yüz takıldımı?

Kargo takibi Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    yükle resim

• deta53 kullanıcısına yanıt
    Alıcı bilgileri yazıyorsa, takılır. Yoksa sıkıntı yok şuan.

• quote:

Orijinalden alıntı: SmiLeToLife

Geçmiş. Bulunduğunuz bölgeye göre en kısa süre içinde size ulaşır.

Aynen kardeşim bugün geldi x6 tım,ptt baya hızlı çıktı :))

• 
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.