Şimdi Ara

Kargolarda Oluşan Rezilliğe Bir Dur Diyelim! ANKET EKLENDİ - Mutlaka Katılın (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
12
Favori
63.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
901 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Besmele çekip haram yiyenlere karşi işini adam gibi yapmayip başkasinin ekmegine mani olanlara karşi var.
    Bu yazi stili yillardir kargocularin biriktirmis oldugu nefreti gösterir.
    Acayip rahatsizim harama ekmek banan helal görünümlü sahtekarlara karsi.
    Yahu arkadaş ne gördün ne yasadin da soruyorsun.
    Ben her seferinde şubelerde adam mi uyaricam desiyi dogru gir kargoya adam gibi davran.
    La ben buna para ödüyorum para para.
    Kargonun ücretini mehterle verilmiyor ezan bayrakla verilmiyor anladin.
    Para veriyorum it gibi calisip kazandigim para.
    Ptt ye giderim mesai bitmesine 40 dk var adam cumaya gitcem diye kapatip gitmiş. La gidiyorsun madem bi sürü çuvalla kari var koy birak birini iş yürüsun.
    İki sokak yanda çay ocaginda yakaladim kac defa.
    Sürata giderim 120 desi kargo yalanfan 130 desi giriyor.
    46 desi kargo 60 desi yaziyor.
    Zarf veriyorum paket giriyor.
    1 desi yolluyorum karsi taraf iade veriyor 3 desi geri aliyorum ayni paketi.
    Ayni kargoyu dün yollicam 95 lira diyor .ertesi gün ödemesi karsiya ait diyorum 130 lira vericen diyor.
    Paketin üstünde kata teslim yaziyor yalandan pakrtiniz buyuk asagiya inin diyor.
    Yalan mi arkadaş kargocular aksam evde karisiyla yatarken ben o parayi kazanmak icin cocuk colugu gece tek birakiyorum.
    Bayram yok seyran yok.gece gunduz gunduz gece.
    Önce biseyler gör yaşa strese girersin
    Madem cok strese giriyordun da
    Ben yillarca bu olaylari yasarken sen neredeydin yoksa stresinle beraber starbucks da kahve icip ortamlardamiydiniz.
    Hey Allahim yaa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: selimkk

1,5 senedir E-Ticaret yapıyorum sırf Türkiyede berbat kargoculuk yapmaları yüzünden işlerimi geliştiremedim.Hem çok pahalı taşıyorlar hemde berbat taşıyorlar.Lütfen herkes birlik olsun devletin kargo sektörüne neşter vurmasını sağlayalım.Ben bu konuda çok öfke sahibiyim.Milletin malını kırarlar,şubeler telefonu açmaz,İyi maaş aldıkları halde düzgün taşımazlar ve aktarma merkezleri tam bir kargo patlatma yeri.Milletin kargosunu kırık ulaştıranların yüksek oranda ceza alması için ne yapılması gerekiyorsa birlik olup yapalım.Benim işlerimi hep kargo firmaları mahvediyor deli gibi sarıp sarmaladığı halde ürünleri kırıyorlar.

KARGO FİRMALARINA NEŞTER VURULSUN İYİCE ZIVANADAN ÇIKTILAR.
    Hele bir kargo firması var. Şubesinin bir 100 aramanızdan belki 1 tanesini açar. Oda belki. Hani genelleme değil. Gerçekten bu şekilde. Bir şekilde uılaştınız diyelim, gelmezler. Şikayet etmeniz bir şey ifade etmiyor. Zaten kendileri "gidin bizi şikayet edin" diyorlar.
    İşin aslı adam akıllı çalıştıracak adam bulamıyorlar. Gelen kaçıyor.

• Ptt görevlisiyim asla böyle suçlamaları kabul etmiyorum. Elimden geldiğince herkese yardımcı oluyorım. Ayrııca da Türkiye'nin en ucuz kargoyuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    adamın çalıştırdığı işçiyi biz kontrol edelim o zaman. eğitimi filan nasıl olur diye ders verip şirketle iletişime geçelim. madem öyle çalışmasın, şartlar kötüyse fabrikada işçi arıyor oraya bakabilir. ben hizmet almak istiyorum ve en ufak kargoya 20 tl veriyorum. sorun kimde benim araştıracak halim yok. ben hizmeti alanım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiiliyol -- 11 Aralık 2018; 23:31:23 >
  • osnakli O kullanıcısına yanıt
    normal kargoyla ilgili birşey diyemem sorun yaşamadım ama yurtdışından takipsiz gelenleri kapının önüne atıp gidiyor ptt ciler. bunun mantığı ne anlamıyorum. zile basıp teslim etmek çok mu zor.
  • Çalışan hakkını alamayınca işini de hakkıyla yapmıyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece bir iki firmayı şikayet etmek yeterli değil ,çünkü şube ve kuryeye göre değişim gösteriyor
    aynı firmanın kuryesi değiştiğinde dahi çok şeyler değişiyor

bunun ana nedeni çalışanlara yeteli ücret verilmemesi ,yeterli çalışan ve araç olmaması

kaç senedir söylüyorum ,bu kargo işine devletin mutlaka el atması lazım diye

satıcılar diyor kargo görevlisinin yanında açın ,yoksa iade kabul etmem
    kargo görevlileri diyor bizi içindeki ilgilendirmiyor açamayız

şubeler telefonlara bakmaz
    kimisi diyor katlara çıkma mecburiyetim yok
    bazen kargo tüm şehri günlerce gezip tekrar şubeye dönüyor vs.vs.

bu gibi konular hakkında kesin yasalar olmalı ,diğer türlü sürekli alıcılarla ,gariban kuryeler kavga edip duruyor
  • Ülkede işini doğru düzgün yapan kim kaldı ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu kurduğun cümleye kendin inanıyon mu
    Cebinde milyarlarca lira para olan adamlar çıkıp yatırım yaptı mı veya destek verdi mi bu işe, devlet kılını kıpırdattı mı
    apple ın defalarca açığını bulan liseli çocuğun kimse elinden tutmadı bu ülkede sen gelmiş çalışta marsa araç indir diyorsun
    ve bunun gibi bir çok örnek var
    Sen de oturduğun yerden en azından destek ver de çalışan çok çıkar merak etme
    Sanırsın ülkede her şey dört dörtlük eleştiri yapmak sorun oldu

• fiiliyol kullanıcısına yanıt
    Mutlaka bir kaç sütsüz çıkacaktır. Ülkenin sorununen aza indirmeye çalışan kargosuyuz. Kargo sirkülasyonu yoğun bi ilçdeyim acentei şletiyorum azami hatayla işimizi yapmaya çalışıyoruz. Her kurumda arızalı insan var.

• Çok ama çok önemli bir konuya değindin ve iyi ki de böyle bir kampanya başlattın, bende sonuna kadar desteliyorum. Umarım ki belirli düzgün bir standart getirilir.
  • Devlet bir kargo firması kursun. Daha doğrusu PTT yi biraz geliştirsin rekabet girsin

• Özellikle sürat kargo tam rezil bir firma.
    şu 1 ay içinde yaşadıgım 3 olay

1-memleketten kargo gönderildi. parası vs herşey ödenmiş sadece koli ağırdı. getiren eleman demez mi "normalde agir kolileri getirmiyoruz, bunu kim gönderdi size sürat kargoda tanıdıgınız filan mi var" Yoo dedim ücreti ödenmiş zaten dedim. kem küm etti gitti.

2-n11 kampanya haftasından aldigim ürünü sürat kargoya götürdüm. saat 11:00 gibi elimde paketi gören eleman demez mi "abi şimdi iade almiyoruz daha sonra gel kargon kaybolur" Hey Allahım dedim içimden. Sabir çekerek geri döndüm. çünki tartışmak gereksiz.

3-Bu sefer n11'den memlekete bişeyler yolladım. sürat kargo normalde ariyor. eviniz nerede filan diye küçük beldelerde. ama %99 getirmezler alıştık. en azindan ilçe'de belli bir noktaya bıraksın diyoruz. artık onu bile yapmiyor beyefendiler. arama zahmetinde bile bulunmadan sms atip kargonuz şubede gelin alın diye sms atiyorlar.
    utanmadan geldik bulamadık veya biz sizi aradık ulaşamadık diye yalan söylüyor bir çogu.

• Yaklaşık 20 yıldır yüzlerce kargodan ürün aldım gönderdim. Bir ben sıkıntı yaşamadım heralde şu kargodan (=

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Once kargo firmalarin calisanlarina insan muamelesi yapilmasi lazim. Uzaktan davulun sesi hos gelir,ver parayi yolla kargoyu gerisi cokta fifi oyle olmuyor. Adam 12 saat esek sudan gelinceye kadar ne mola ne izin ne yemek verilmeden kar kis sicakta it gibi calisiyor asgari ucrete isini duzgun yapar mi ? Yapmaz,gelecek yok,kariyer imkani yok gunu kurtariyor sabikali hayattan bir beklentisi kalmamis insanlari aliyorlar.

Klavye basindan yazmasi kolay isin icine girince goruyorsun neden sistemin boyle oldugunu. İs yetistirme telasi , alet edavat kaldirac yok calisan napsin ? Ups ve ptt kargo disinda kurumsallasmis duzgun firma yok. Elestiriye gelince herkes elestirir ama kimse elini tasina altina koymaz,yapici olmaz.
    %100 katılıyorum. Empati yok ne yazık ki bizim toplumumuzda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasinakturk

Hocam ergen miyim yoksa değil miyim emin olun bu konuda kendim hakkında bir yorum yapamam. 25 yaşındayım ve kargolarla ilgili sıkıntılar yaşadım çokça defa. O nedenle bir topluluk oluşturalım istedim. Konuda yazıyor zaten bu işi harika yapabileceğimi düşünmüyorum konuyu devretme işlemiyle uğraşıyoruz şuan daha yetkin olan bir arkadaşa. Arka planda bende elimden geleni fazlasıyla yapmaya gayret edeceğim . Bir çok insandan bir çok sorun geliyor bunlar konunun içinde derlenip toplanıyor. Yarın bir kuruma başvuru yapılacağı zaman muhakkak ki bir önem sarf edecektir. Bir yerden başlamak gerektiğine inanıyorum. Umarım benden yana bir sorun çıkmadan konu işini benden daha iyi bilen insanların ellerinde yükselir ve amacımıza ulaşırız benim tek temennim bu. Çünkü ülkemizde bu sorundan muzdarip olmayan insan sayısı yok denecek kadar az. Ben daha iyi olsun istiyorum çünkü devir internet devri olduğu gibi bir çok insan alışverişlerini internetten yapıyor ve haliyle bu durum kargolar eliyle oluyor . Umarım hep birlikte bu sorunun üstesinden gelmek için mücadele ederiz.
    Hocam size hiçbir lafım yok ne olduğunuzu doğrudan bana kanıtlamak zorunda değilsiniz, ben sadece bu AKK için açılan konuyu batıran adam aklıma geldikçe sinirleniyorum, ve bir daha öyle bir şeyi yaşamamayı diliyorum.

Yazdıklarınızdan dolayı bilinçli biri olduğunuz izlenimi oluştu bende, umarım bu kampanya kitlelere ulaşır

Çabanız için teşekkürler.

• Ben de kargo firmalarının kimlik no ve doğru olacak şekilde açık adres yazmasını istiyorum!!

Ortalıkta bir sürü orman çocuğu dolandırma amaçlı sahte adres yada kimlik no ile kargo yollayabiliyor.
  • En beteri de ptt kargo.

Takipsiz ürünleri asla getirmiyorlar çalıyorlar resmen.Haram zıkkım olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.