Şimdi Ara

KARİYER.NET İLE İŞ BULMA ÇİLESİ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • linkedin ile deneyin bide bence orda ben ölesine bi hesap açmıstım ona bile birisi mesaj atmıs falan belki ordan bulursunuz allah koalylık versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertug34

ben 9 aydır iş arıyorum yaptığım başvuru sayısı rahat 500 toplam da 4 adet kariyer sitesi gittiğim mülakat sayısı 30 elde var sıfır 28 yaşındayım bu zamana kadar böyle işsizlik görmedim 2007 yılından beri çalışıyorum zaten başvurduğum pozisyonlarda asgari ücretle çalıştıran pozisyonlar işler meslekler büyük ihtimal seçim kaynaklı bir kilit söz konusu :(

aynen öyle bu sene kilit bende iş arıyorum 1 senedir yok malesef özellikle bu sene.
  • Suriye'liler iyice türk halkının çalışacağı işleri eline bir geçirsin ondan sonra sittin sene daha iş bulamayacak halk..
  • ASKERLİK YAPMADAN İŞ YOK.
  • hangi üniversiteden mezunsunuz hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darrenjonas

Evet arkadaşlar, kariyer.net başvurmadığım ilan kalmadı. 1 tane geri dönüş almadım. Hepsi standart mesaj yolluyor? Üniversite 4. sınıf da bitti. Nasıl iş bulacağız biz?

Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum.

İngilizcen fena değilse ve freelance, yüzde ile çalışmayı düşünürsen bu mesajımı inceleyebilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_106650014/f_//tm.htm#106650291

Kolay gelsin
  • bana çok geri dönüş oldu,çokta görüşmeye gittim.özgeçmişle alakalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chirico

ASKERLİK YAPMADAN İŞ YOK.

özgeçmişteki en önemli kriter
  • Nedenini söyleyeyim;
    Bundan 1,5 yıl önceydi galiba sektöründe en iyilerinden biri olan şirket için "It Müdürü" ilanı vermiştik,
    Gelen başvuru sayısı 500 civarıydı.
    Kariyer.net üzerinden yapılan başvurularda farklılık yaratmanız gerekiyor, özellikle ön yazı çok önemli, ilk olarak oraya dikkat ediyorlar,
    Şöyle düşün; Senin gibi 20 kişi daha var neden seni seçsin ?
    Ön yazı alanını kesinliklike kullanın.
  • İK sitelerindeki çoğu ilan gerçek değil. Aylar önce alım yapılmış, ihtiyaç duyulmadığı halde ne olur ne olmaz diye yayında tutulan ilanlar onlar. Bizim şirketin sırf benim bölümümle ilgili 3 tane ilanı var, 3 senedir duruyor orda, binlerce kişi başvuruyor.

Gerçek ilanlara da çok alakasız kişiler başvurduğu için eliyorum. 100 başvurunun 70'i çöp... İlanda 25-35 yaş aralığında demişim, 50 yaşında amca başvuruyor, 18 yaşında tıfıl bebe başvuruyor, bayan eleman istiyorum herifler başvuruyor, bay istiyorum hatunlar saldırıyor; vasfına bakmadan eliyorum onları, oku ilanı kardeşim oku... İlgili alanda eğitim görmüş olan eleman istiyorum, muhasebe ilanına pazarlama mezunu, biyoloji mezunu adam başvuruyor. Daha önce muhasebe işinde çalışmış olabilirsin ama o işin eğitimini almamış insana ben emek harcamam, iş vermem, çünkü bilgin daha önce çalıştığın yerde gördüklerinle sınırlıdır... Adamlar sana yıllarca fatura tahsilat makbuzu kestirmiştir sen kendini muhasebede çalışıyorum sanmışsındır. Adamın biri 10 yıldır muhasebecilik yapıyorum diye çıktı geldi görüşmeye, bilanço neye göre sınıflanır? diye sordum, borç alacak dedi. Hayır dedim iyi düşünün dedim, başka neye göre olacak borç alacak dedi, ben 10 yıldır yapıyorum bu işi dedi. Aktif pasif nedir? dedim, onun bilançoyla ne ilgisi var dedi. Görüşme bitmiştir, biz sizi ararız dedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdası

bana çok geri dönüş oldu,çokta görüşmeye gittim.özgeçmişle alakalı

Ön yazı yazıyorm uydun hocam?
  • Geçen haftalarda iş görüşmesine gittim. Bilgi İşlem sorumluluğu için. Beni işe alacak bilgi işlem koordinatörü de sizin gibi biraz kıt görüşlü. Cv mi inceliyor diyor ki siz cv nize cisco yazmışsınız ama siz bunun eğitimini almamışsınız, nereden bileceksiniz? Adama diyorum daha geçen iki hafta önce koskoca fabrikanın 4 tane cisco cihazının configurasyonunu ben yaptım. Olmaz diyor imkansız bilgisayar mühendisi (!) olmayan biri cv nizde yazan şeyleri yapamaz. Programlama yapamaz, linux bilemez hele server configurasyonu hiç yapamaz diyen egosu bozuk bir adamla hiç uğraşmadan cevabını verip geçtim
    Daha o amcacık bilgisayar başına oturmadan ben quickbasic ile msdos console programming yapıyordum. Sizin de yaptığınız hata bu. Aslında sektörün büyük kısmının yaptığı hata bu. Eğitim tamam birşeyler katabilir ama meraklı veya işini seven ilkokul mezunu bir insan yüksek lisans yapmış bir adama ters takla attırabilir. KİŞİ KENDİNİ EĞİTEBİLİR. Zaten Türkiye'de eğitimin kalitesi belli. Kişi kendini eğitemedikten sonra diplomaları kat kat dürse neye yarar ???
    Bana da iş görüşmesine gelenler oldu. Benim kriterlerim bellidir her zaman.
    Örneğin teknik servise teknisyen olarak alınacaksa sorarım "daha önce notebook söktün mü?" Cevabı evet de olsa hayır da olsa eline tornivida verir sökmesini izlerim. Zaten tecrübeli ve işini bilen biri hemen kendini belli eder. Eğer tecrübesizse ama gelecek vaadeden biriyse o da belli eder. Yeter ki siz görüşmeye gelen elemanları vikipedi tarzıyla sorgulamayın
    NOT: ben işletme mezunuyum ama sorsanız bana bilanço nedir diye size uzaylıymışcasına bakabilirim. Yani diplomasal eğitim Türkiye de maalesef hiçbirşeydir

• quote:

Orijinalden alıntı: Dezak

Nedenini söyleyeyim;
    Bundan 1,5 yıl önceydi galiba sektöründe en iyilerinden biri olan şirket için "It Müdürü" ilanı vermiştik,
    Kariyer.net üzerinden yapılan başvurularda farklılık yaratmanız gerekiyor, özellikle ön yazı çok önemli, ilk olarak oraya dikkat ediyorlar,

Kesinlikle katılıyorum. Eğer kariyer.net ve bunun gibi sitelerden geri dönüş alınmıyorsa kişinin ilk gözden geçireceği şey özgeçmişi, sonrasında ön yazı olmalı
  • quote:

Nedenini söyleyeyim;

Ben de onlar gibi yüzlerce şirket var neden onları seçeyim ve neden kendimi 3 kuruş için büyük şehirlerde oradan oraya sürükleyeyim diyerek gelişen memleketimde hazır olan işime döndüm. Bunun daha akıllıca olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Maalesef seçim kaynaklı değil aslında.

Ekonomi babalara gelmeye başladı çoğu kişi farkında değil.

İnşaat + Turizm + Tekstil + Sıcak Para ekonomisi ile bu ülke daha fazla gidemez.

Bu ülkenin adaleti bu kadar taraflı iken aklı başında birisi bu ülkeye gelip yatırım yapmaz..

Ayrıca bu ülkeye milyonlarca Suriye'li sokuldu ,sebebi temelde çok basit..İşgücünü ucuzlatmak ve çalışanların çoğunu asgari ücretle çalışmaya razı etmek için ve buna rağmen de şükretsinler diye propaganda yapıyorlar.

Yani aslında kendinizi çok fazla ümitlendirmeyin, torpiliniz var mı yok mu ? Siyasetçi bir dayınız var mı yok mu ? Bütün mesele bu...

Yoksa maalesef belki asgari ücretle bir iş bulduğunuza şükreder hale getirecekler sizin gibi vatandaşları zamanla.

Aklınızı başınıza alın bu ülkeyi bugünkü iktidarın nerey götürdüğüne bakın...Aklınızı başınıza almassanız ve çevrenize de durumu anlatıp uyarmassanız , daha sizin gibi milyonlar çok arar asgari ücretle iş bulmayı.

Bu da kalifiye elemanları bekleyen tehlike:

Çinli ve Hintli mühendis akınına uğrayacağız, Türkiye önlem almalı

OECD’nin son açıkladığı çalışma notuna göre 2030 yılında OECD ve G20 ülkelerindeki STEM yani Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik mezunlarının yüzde 60’ından daha fazlasını Çin ve Hindistan karşılayacak.

http://www.dunya.com/toplum/egitim/cinli-ve-hintli-muhendis-akinina-ugrayacagiz-turkiye-onlem-almali-264853h.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: darrenjonas

quote:

Nedenini söyleyeyim;

Ben de onlar gibi yüzlerce şirket var neden onları seçeyim ve neden kendimi 3 kuruş için büyük şehirlerde oradan oraya sürükleyeyim diyerek gelişen memleketimde hazır olan işime döndüm. Bunun daha akıllıca olduğunu düşünüyorum.

Doğrusu bu.Şirketler öyle bir konuşur ki sanki amele pazarında iş arıyorsun.Sürekli kendi taleplerini aşılıyorlar.Sen ne istiyorsun bakan yok.Hem düzgün para vermeyecek hem de elemanın en iyisini alacak.Sonra daha iyisini bulup gidince sadakatsiz sayılıyorsun.

• Bu zamanlarda iyi şirket bulmak da zor. Herkes birbirinin kuyusunu kazar olmuş, yerine gözünü dikmiş. fatalmind'ın dediği gibi müdürlerin, ekiplerin bulunduğu şirketlerde 1 dk bile duramam ben şahsen. Bizim başarı hikayelerinde dinlediğimiz, amacı fark yaratmak, değer kazandırmak olan o büyük şirketlere zaten bizim gibi DDD sınıfı mezunları almazlar. O yüzden hiç zorlamaya gerek yok tabi referansın varsa o ayrı.

Bu arada şu 4 senelik üniversite(üni denmez ya neyse) hayatımda şunu anladım:

Eğer belirli bir bölüm değil de iibf/mühendislik bölümlerine talipsen, hangi bölümde okuduğun hikaye. Tek önemli olan, isim yapmış iyi bir üniversiteden mezun olmak.

Ben kafamı duvarlara vurdum ama geç oldu, anadolu üniversitesini bile beğenmiyordum o zaman istanbuldaki ünilerin hayalini kuruyorduk, ankara üniversitesine gittim gezmeye aman allahım dedim okul git git bitmiyor. Önemli olan üniversite ve sana kazandırdığı sosyal ortam abi. Başkası yalan yani. Adam SAP uzmanlığı için Siyasal Bilgilerden mezun olanları bile işe almış, tabi İstanbul Üniversitesi mezunu olduğu için.

Durum böyle.

• Aslında ben bu duruma şaşırmıyorum. Bizim halkımız için herşeyde marka önemli mezun olduğunuz üniversitenin isminde bile. Bu yüzden bu ülkeden bir nane olmaz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.