< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 7 Aralık 2015; 21:20:31 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 7 Aralık 2015; 21:20:31 > |
Maalesef seçim kaynaklı değil aslında.
Ekonomi babalara gelmeye başladı çoğu kişi farkında değil. İnşaat + Turizm + Tekstil + Sıcak Para ekonomisi ile bu ülke daha fazla gidemez. Bu ülkenin adaleti bu kadar taraflı iken aklı başında birisi bu ülkeye gelip yatırım yapmaz.. Ayrıca bu ülkeye milyonlarca Suriye'li sokuldu ,sebebi temelde çok basit..İşgücünü ucuzlatmak ve çalışanların çoğunu asgari ücretle çalışmaya razı etmek için ve buna rağmen de şükretsinler diye propaganda yapıyorlar. Yani aslında kendinizi çok fazla ümitlendirmeyin, torpiliniz var mı yok mu ? Siyasetçi bir dayınız var mı yok mu ? Bütün mesele bu... Yoksa maalesef belki asgari ücretle bir iş bulduğunuza şükreder hale getirecekler sizin gibi vatandaşları zamanla. Aklınızı başınıza alın bu ülkeyi bugünkü iktidarın nerey götürdüğüne bakın...Aklınızı başınıza almassanız ve çevrenize de durumu anlatıp uyarmassanız , daha sizin gibi milyonlar çok arar asgari ücretle iş bulmayı. |
Geçen haftalarda iş görüşmesine gittim. Bilgi İşlem sorumluluğu için. Beni işe alacak bilgi işlem koordinatörü de sizin gibi biraz kıt görüşlü. Cv mi inceliyor diyor ki siz cv nize cisco yazmışsınız ama siz bunun eğitimini almamışsınız, nereden bileceksiniz? Adama diyorum daha geçen iki hafta önce koskoca fabrikanın 4 tane cisco cihazının configurasyonunu ben yaptım. Olmaz diyor imkansız bilgisayar mühendisi (!) olmayan biri cv nizde yazan şeyleri yapamaz. Programlama yapamaz, linux bilemez hele server configurasyonu hiç yapamaz diyen egosu bozuk bir adamla hiç uğraşmadan cevabını verip geçtim
Daha o amcacık bilgisayar başına oturmadan ben quickbasic ile msdos console programming yapıyordum. Sizin de yaptığınız hata bu. Aslında sektörün büyük kısmının yaptığı hata bu. Eğitim tamam birşeyler katabilir ama meraklı veya işini seven ilkokul mezunu bir insan yüksek lisans yapmış bir adama ters takla attırabilir. KİŞİ KENDİNİ EĞİTEBİLİR. Zaten Türkiye'de eğitimin kalitesi belli. Kişi kendini eğitemedikten sonra diplomaları kat kat dürse neye yarar ??? Bana da iş görüşmesine gelenler oldu. Benim kriterlerim bellidir her zaman. Örneğin teknik servise teknisyen olarak alınacaksa sorarım "daha önce notebook söktün mü?" Cevabı evet de olsa hayır da olsa eline tornivida verir sökmesini izlerim. Zaten tecrübeli ve işini bilen biri hemen kendini belli eder. Eğer tecrübesizse ama gelecek vaadeden biriyse o da belli eder. Yeter ki siz görüşmeye gelen elemanları vikipedi tarzıyla sorgulamayın NOT: ben işletme mezunuyum ama sorsanız bana bilanço nedir diye size uzaylıymışcasına bakabilirim. Yani diplomasal eğitim Türkiye de maalesef hiçbirşeydir |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 10 Mayıs 2015; 1:53:46 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 10 Mayıs 2015; 13:28:01 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|