tmm deneyeyim.. daha önce bakmamıştım, bi bakmaktan zarar gelmez...
ben anlatamadım galiba. arkadaşlar, gayet mantıklı teorik bilgiler vermişler ancak benim anlattığımdan biraz uzak bilgiler bunlar. tekrar söylüyorum arkadaşlar. 1-2 diş el freni çekilince araba zaten rampada hareket etmeden tutunur pozisyonda oluyor. ondan sonra yaptığınız şey rampa aşağıya arabaya gaz vererek iniyorsunuz. dolayısıyla rampada durmak için fren kullanmanız gerekmiyor, sadece verdiğiniz gazı kesmeniz yeterli. dolayısıyla, arkalar zaten her durumda fren pozisyonunda. bu nedenle, ayağınızı rampa inen arabadan sert çekseniz bile motor freninin ön tekerlere üzerine uygulayacağı ani fren tepkisini de zaten frenleme yapan arka tekerleklerle dengelemiş oluyorsunuz ve kontrolünüz de daha rahat oluyor. bi de durumu teorik anlatan arkadaşlar yine bi şeyi daha atlamış. söyledikleri bi parça doğru tabiki ancak bu doğruluk yüksek hızlarda geçerli. bahsettiğimiz yöntemi kullanırken rampada 60-70 km'lik hızlardan bahsetmiyoruz. zaten kar ve buz üzerindesiniz, yani max. hızınız 20-30 km olacak. sadece hareket ediyor olacaksınız yani. dolayısıyla bu anlattıklarınızın araç üzerindeki etkisi de pek hissedilir olmayacak. bahsettiğim yöntemi kullanmadan rampayı hangi hızda iniyorsanız bu yöntemle de aynı hızda ineceksiniz. nasılsa böyle bi yöntem kullanıyorum deyip hız yapacak haliniz yok. yani özetle, bu yöntemi kullanmadan nasıl rampa iniyorsanız bu yöntemle de aynı şekilde ineceksiniz, bu yöntemi kullanarak sadece daha dengeli bir iniş sağlamış ve olası riskleri azaltmış olacaksınız...
benim arabamdaki el freni elektromekanik el freni - yani lastiği kilitleyene kadar sıkıyor el frenini
en iyisi 4 tekere kar lastiği takmak - araçta ESP de varsa kolay kolay stabilite kaybolmaz
quote:
Orjinalden alıntı: mustafakilic
Bir de buzlu havalarda lastiğin kaymasını önlemek için spreyler var . Kullanan var mı? acaba bunlar işe yarıyor mu?
Buz ve kar kapıdayken tekrar sorayım dedim , kullanıpda fayda gören var mı arkadaşlar ? işe yarıyorsa alayım diyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: we[AGRA]
+1 olay budur
quote:
Orjinalden alıntı: roverci
GAZA, FRENE, DİREKSİYONA YUMUŞAK DAVRAN!..
quote:
Orjinalden alıntı: yazılımcı online
Arkadaşlar, eminim burda çoğunuz araba kullnanıyorsunuz ve eski usta şöförlerde vardır,
Ben karlastiği aldım ama şu düşünce var bende nekadar kar lastiği çivili lastik alsanda teknik bilmezsen tecrüben yoksa bi işe yaramaz aldığın lastik.
Bu yüzden usta olmuş arkadaşlar ya da başına gelmiş arkadaşlar yoarum yazarlarsa sevinirim.
saygılar.
tamam işte olay budur abi.bide karda abs en yoksa fren kullanmıycan.kucuk viteste devirli kullancan ki motor frenini kullanabilesin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme