Bizim bi ürün grubumuz var ve bunların 12 ile 15 çeşit arasında değişen çeşitleri var. her bir üründen üretilen miktar birbiriyle aynı olmuyor şöyleki ATIYORUM
A ÜRÜNÜ : 3500
B ÜRÜNÜ : 2754
C ÜRÜNÜ : 8790
D ÜRÜNÜ : 12500
E ÜRÜNÜ : 1200
BUNUN GİBİ BÖYLE 12 ÇEŞİT GİDİYOR
ŞİMDİ BEN BU ÇIKAN ÜRÜN ADETLERİNDEN 24 LÜ Bİ KOLİ İÇİNE KARMA YAPACAM A-B-C-D-E.... O 12 ÇEŞİT ürünün hepsinden içinde olması gerekiyor o 24 lü koli içerisinde atıyorum A dan 5 adet - B den 8 - C den 3 adet D... E... F BÖYLE 12 çeşidin hepsinden o 24 koli içinde olması gerekiyor içinde hangisinden ne kadar olacak kısmı önemli değil ama sorun şu ki mesala yukarıda D ÜRÜNÜ : 12500 iken E ÜRÜNÜ : 1200 adet hep aynı adeti koyduğumuzda biri mutlaka tükeniyor
hepsi ürünün toplam miktarından pay edecek olursak nasıl yapabiliriz mesala D ÜRÜNÜNDEN 10 ADET - E ÜRÜNÜNDEN 3 ADET KOYUYORUZ KOLİNİN İÇİNE ben formül yaptım ama küsüratlı çıkıyor amaç şu olabilir 150 koli D ÜRÜNÜNDEN 10 ADET - E ÜRÜNÜNDEN 3 adet koyacaksın 150 koliden sonra D ÜRÜNÜNÜ 17 YE ÇIKARIP E ÜRÜNÜNÜ 1 E DÜŞÜRECEKSİN tabi ben 2 ürün üzerinden örnek veriyorum bu dediklerim 12 ürünün birlikte senkroze gitmesi gerekiyor böyle formül yaparsanız size çok dua ederim çok ihtiyacım var iş konusunda bu görev üzerime kaldı...