Şimdi Ara

Karnım ağrıyor nedendir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar karnımda ağrı var bulantı gibi denize de gidicez bisikletle kusmayayım :( nasıl geçer ki?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karnım Ağrıyor: Nedenleri ve Tedavisi

Karn ağrısı, yaygın bir semptom olup çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bazı yaygın nedenler şunlardır:

• Gaz
    • Kabızlık
    • İshal
    • Gıda intoleransları
    • Mide reflüsü
    • Ülser
    • Crohn hastalığı
    • Ülseratif kolit

Karn ağrısı hafif ila şiddetli arasında değişebilir ve sürekli veya aralıklı olabilir. Ağrının yeri ve niteliği, altta yatan nedene bağlı olarak değişir.

Reflor ve Karn Ağrısı

Reflor, mide asidini nötralize etmeye yardımcı olan bir ilaçtır. Genellikle mide ekşimesi ve reflü hastalığı gibi mide rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılır.

Bazı durumlarda, Reflor karın ağrısına neden olabilir. Bu, ilacın mide-bağırsak sistemini tahriş etmesinden kaynaklanabilir. Ancak, Reflor'un karın ağrısına faydalı olabileceği durumlar da vardır. Örneğin, mide reflüsünden kaynaklanan karın ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Karn ağrısı yaşıyorsan ve Reflor alıyorsan, ağrının ilacın bir yan etkisi olup olmadığını belirlemek için bir doktora danışmalısın.

Karn Ağrısı Tedavisi

Karn ağrısı tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Bazı yaygın tedavi yöntemleri şunlardır:

• Gaz ve kabızlıktan kaynaklanan ağrı için müshil ilaçlar
    • Mide reflüsü için antasitler veya proton pompa inhibitörleri
    • Ülser için antibiyotikler veya asit baskılayıcılar
    • Crohn hastalığı veya ülseratif kolit için antiinflamatuar ilaçlar veya bağışıklık baskılayıcılar

Karn ağrın şiddetliyse veya birkaç günden uzun sürüyorsa, altta yatan ciddi bir tıbbi durumun olup olmadığını belirlemek için bir doktora görünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bardağa sodayı boşalt üzerine bol limon sık iç hacı
  • yediğin bişeyden olmuş olabilir kusma yada ishal varmı veya her ikisi birden
  • Reflor isminde bir ilaç var. Karın ağrını geçirir. Mide bulantında varsa Lansor ismindeki ilacıda kullan bişeyin kalmaz.
    Bu ilaçların pek bir yan etkisi yok. Lansor ve Reflor birlikte en az 30 TL olması lazımdır.
  • En etkili yonten: yarim litre kadar suyu isit ama fazla sicak olmasin sonra o suyu ufak pet şiseye bosalt..Sonra da agriyan yerine koy peti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalıştığım iş yerindeki 2 bayanda da aynı şekilde ağrı var.. Ulan noluyo arkadaş yine biyolojik silah mı attılar, havaya bişiler karıştırdılar

Abicim kekik falan iç mideni yumuşatır. Sıcak sıcak.. Bi de şişeye sıcak su koy vücudunu yakmayacak kadar ve ağrıyan yere bastır, o da iyi gelir.
  • "Karım ağlıyor diye okudum. "
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumankolikk

Bardağa sodayı boşalt üzerine bol limon sık iç hacı

Soda baziktir amacı mide asidini alıp, mideyi rahatlatmaktır ama üstüne gidip de asidik olan limonu sıkarsan sodanın bütün marifetinin tepesine çakmış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Soda baziktir amacı mide asidini alıp, mideyi rahatlatmaktır ama üstüne gidip de asidik olan limonu sıkarsan sodanın bütün marifetinin tepesine çakmış olursun.

Limonlu soda da durum ne oluyor ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

quote:

quote:

Limonu sıkınca sodanın bazik özelliğini yokediyorsun böylelikle faydayı bırak zarar bile verebilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Limonu sıkınca sodanın bazik özelliğini yokediyorsun böylelikle faydayı bırak zarar bile verebilir.

Bir çok yerde "gazoz içmeyin sade bir doğal maden suyu alın.İçerisine limon sıkın gazoz gibi lezzetli olur ve sağlıklıdır" gibi yazılarla karşılaştım.Hatta televizyonda adam bunun tarifini veriyordu.Tabi o adam içerisine başka şeylerde katmıştı.

• daninonun limon aromali maden suyu var ic hemen gecirir bendede olmustu

• benim de yukarıdan aşaa doğru bi ağrı vuruyor nası desem sızlama mı şişkinlik mi yoksa bi basınç mı anlamadım gitti acaba psikolojik mi ?
    neyse ben evdeki psikologa bi görünim de içimi dökim
  • quote:

Reflor isminde bir ilaç var. Karın ağrını geçirir. Mide bulantında varsa Lansor ismindeki ilacıda kullan bişeyin kalmaz.
    Bu ilaçların pek bir yan etkisi yok. Lansor ve Reflor birlikte en az 30 TL olması lazımdır.

saçma sapan iş yapmayın arkadaş ya , lansoprazolla ne alaka mide bulantısı proton pompası öneriyorsun herife herkes doktor mübarek memlekette.

konuyu açan arkadaş 1 emedur ve 1 ercefuryl veya ercefuryl yerine debridat tablet içebilirsin , 1 de metpamid içebilirsin mideni bağırsaklarına boşaltır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelizm

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir çok yerde "gazoz içmeyin sade bir doğal maden suyu alın.İçerisine limon sıkın gazoz gibi lezzetli olur ve sağlıklıdır" gibi yazılarla karşılaştım.Hatta televizyonda adam bunun tarifini veriyordu.Tabi o adam içerisine başka şeylerde katmıştı.

Normal bir insan için sağlıklı olabilir ama midesi asidik olduğu için ağrıyan birine yani midesi yanan birine limon vermek pek mantıklı gelmiyor.

• mide bulantiside var adamin bence mide asidi dusmus asit bisiler almasi gerekir bi kere hazmi kolaylastirmak icin

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

quote:

Reflor isminde bir ilaç var. Karın ağrını geçirir. Mide bulantında varsa Lansor ismindeki ilacıda kullan bişeyin kalmaz.

saçma sapan iş yapmayın arkadaş ya , lansoprazolla ne alaka mide bulantısı proton pompası öneriyorsun herife herkes doktor mübarek memlekette.

konuyu açan arkadaş 1 emedur ve 1 ercefuryl veya ercefuryl yerine debridat tablet içebilirsin , 1 de metpamid içebilirsin mideni bağırsaklarına boşaltır.

biz doktor değiliz, arkadaşta bunu biliyo. Ciddi bir durum varsa zaten doktora gider görünür.
    Reflor karın ağrısına kullanılıyor. Kaç kişi doktora karın ağrısıyla giderse Reflor veriyorlar. Ordan biliyorum.
    Lansor olayına gelince. Pompa vs. olduğunu bilmiyorum. Zararsız bir ilaç olmalı. Bu ne işe yarar diye eczacıya sordum o da mide bulantısı için iyi gelir dedi.
    Bizi eleştirmişsinde sende bir sürü ilaç önermişsin. Onların yan etkileri Reflorden az değildir kesin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

quote:

biz doktor değiliz, arkadaşta bunu biliyo. Ciddi bir durum varsa zaten doktora gider görünür.
    Reflor karın ağrısına kullanılıyor. Kaç kişi doktora karın ağrısıyla giderse Reflor veriyorlar. Ordan biliyorum.
    Lansor olayına gelince. Pompa vs. olduğunu bilmiyorum. Zararsız bir ilaç olmalı. Bu ne işe yarar diye eczacıya sordum o da mide bulantısı için iyi gelir dedi.
    Bizi eleştirmişsinde sende bir sürü ilaç önermişsin. Onların yan etkileri Reflorden az değildir kesin.

reflor dahil önerdiğim ilaçlar sindirim sistemini düzenler,lansor mide asidinin üretilmesini engeller

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.