Şimdi Ara

Karşınızda Kendi Kendine Park Edebilen Sandalye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Karşınızda Kendi Kendine Park Edebilen Sandalye

Nissan mühendislerinin uzun süreden beri uğraştıkları “Kendi Kendine Park Edebilen Sandalye”, sonunda tanıtıldı.

Nissan şirketinin ürettiği otomobillerde bulunan Park Asistanı teknolojisinden esinlenen mühendisler, masanın hemen alt tarafına kendi kendine park edebilen bir sandalye geliştirdiler. Artık işlerimiz daha da kolay!

Sandalyenin kendi kendine park edebilmesini sağlamak isteyen mühendisler, bir sandalyeye elektrikli motor ve özel tasarım tekerlekleri monte ederek, sandalyenin 360° hareket etmesini sağladılar. Daha sonra ise bu sandalyeler, tavanda dört adet kamera bulunan bir odanın içerisine konuldular. Tavandaki kameralar sayesinde odanın ayrıntılı bir haritasını çıkarabilen sandalyeler, masanın alt kısmına kendi kendilerine park edebildiler.

Tanıtım filminde ise, şirketin bir çalışanı dağınık duran sandalyelerin bulunduğu odada ellerini bir kez çarptığında, tüm sandalyeler nizami bir şekilde masanın etrafına park ediyorlar.

Akıllı Park Eden Sandalye teknolojisi, Birdman ekibi ile birlikte geliştirildi. Japon otomobil üreticisinin bu sandalyeyi tasarlamadaki amacı, ürettiği otomobillerde kullandığı teknolojilerin, “insan hayatını ne kadar çok kolaylaştırdığı” mesajını aktarmak olsa gerek.
    Bu kendi kendine park edebilen sandalye hakkında sizin görüşleriniz nelerdir? Aşağıya yorumlarınızı dört gözle bekliyoruz.

Not: Videolar linkteki konudadır.

Kaynak:http://www.otomobilimbenim.com/otomobil-haberleri/karsinizda-kendi-kendine-park-edebilen-sandalye.html

• Çok gerekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de ofiste koltuk kalabalığından dar yerlere koltuğumu park edemiyordum; park edeyim derken diğer koltuklar korna çalıyordu, ofiste trafik bozuluyordu.

buna bir de park sensörü koysunlar; koltuğa fazla yaslanınca ötsün ki kafa üstü çakılmayalım.

ben buna bir de navigasyon isterim. sesli yönlendirme de olsun ki yanlış koridordan sapıp kadınlar tuvaletine dalmayalım.

oturunca tok bir ses çıkarsın isterdim; ancak gıcırtıdan başka bir ses çıkarabileceğini sanmıyorum.

yükseklik ayarı ve kol dayama da olsun... gerçi onlar var zaten.

nissan'ın daha çok çalışması lazım, çok...
  • şerrrefsizim aklıma gelmişti.
  • Her kuşu sevdik bir ördek kaldı.
  • Yanlış yere park edersen çekerler 😄
    Otopark çekici parası derken birde eve ceza gelir 😄

• Park yerinden otomatik çıkış yok ÇÖP

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O da birşey mi ?

Forumda yanlış yere konu açan var bu memlekette, sıkıysa onu yapsınlar.
  • Ulan ben de diyorum neden adamakıllı C ve D sınıfı araba yapmıyor bunlar diye. Meğer saçma sapan işlerden sıra gelmiyormuş

• bu şekilde sandalye ortalığı doldurmaz yerine park eder
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.