Şimdi Ara

Kart dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben DonanımHaber forum sitesinden 2 kere aynı kişiden uçak bileti aldım. Aldığı biletleri başka kişilerin kartından almış. 2 kişi toplamda 1200 tl zarardaymış. Uçan kişi olarak ben gözüküyorum. Bugün ifade vermeye gittiğimde öğrendim. Ne yapmam gerekiyor. Hapis cezası yer miyim. Daha önce uçak bileti satan adamı bizi dolandırdığı için şikayet etmiştim. Benim kart işlerinden haberim yoktu. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Satan kisi kim ? Parayi yollarken iban aciklamaya ne yazdiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığın kişiyle konuşmanın ekran görüntülerini, dekontunu verirsin ifade verirken.. aldığın kişinin forum profilini de, iban numarasını da eklersin. Forum donanım haberden şu şu kullanıcı ismindeki kişi indirimli alacağını söyledi, anlaştık, parayı su hesaba gönderdim, o kişi biletimi aldı diye ifade verirsin.

Edit: konuya bilet aldığın kişinin profilini, iban ad soyad telefon numarasını paylaşırsan kimse o kişiyle işlem yapmaz bir daha. (Bu bilgileri paylaşırken de bir kısmını gizle atiyorum numarası 0555 555 55 55 ise son dört hanesini sil, soyisimde de aynı şekilde.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasiledekkinasilola -- 8 Nisan 2022; 19:57:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alvarez kullanıcısına yanıt
    Olcaytuğ aytekin. Açıklamaya bir şey yazmadım

• nasiledekkinasilola kullanıcısına yanıt
    Bunları verdim ama benim başıma ne gelecek bilmiyorum. Zararı karşılarım dedim.

Daha önce konu açtım. Profilimde var.

• nihat2002 N kullanıcısına yanıt

Senin başına birşey gelmez. Kartı sen mi çalıp aldın da başına birşey gelsin? Konuşmaları, profilini vs verdiysen problem olmaz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kart paylaşımı...
    15 yıl önce açıldı
    Telefon Dolandırıcılığı !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Avukat mısınız. Emin misiniz. Danışman gerekir mi birilerine acaba. 1200'u ben mi karsilayim

Danışmanın sana ne faydası olacak? Şüpheli olarak gidip ifade verdin. Mahkeme açılmadı, bu adam(sen) kesin yaptı yalan söylüyor demediler sana daha. (Verdiğin deliller yeterli gelmezse diyebilirler, mahkeme açılır, davaya katılır yine aynısını anlatırsın.)

Şuan Avukat tutsan ne yapacak dava yok birşey yok ortada.

Çalıntı kartla bileti alan bu kadar korkmuyordur:)

Ekleme: 1200 TL yi sen karşıla diye birşey yazmadım ama sen onu soruyorsun bu yazdıklarıma rağmen, garip:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasiledekkinasilola -- 8 Nisan 2022; 20:7:4 >
    Polis sordu karşılar mısın diye. Bende mecburen evet dedim

• Merhabalar, kendi kredi kartınızla uçak bileti almak varken resmiyeti olmayan bir kişi üzerinden uçak bileti almanın ne gibi bir yararı var? Muhtemelen savcı iddianameyi TCK m. 245 üzerinden düzenler bilginiz olsun.

• Özkan kullanıcısına yanıt
    Bu sitede herkes satıyor uçak bileti. Kartı ele geçiren ben değilim ki be kimseye bilerek kullandirtmadim

• Forumda indirimli olarak çek satış, bilet alım satımı var.. insanlar yoğun şekilde (bende dahil) kullanıyor.. başkasının kartıyla alma sebebi de tam olarak bu. ve bu konu bölümleri bu forumda var..

Daha önceden çalıntı kredi kartıyla birileri binlerce otobüs bileti sattı, çoğu kişiyi karakol ifadeye şüpheli olarak çağırdı. Şimdi o binlerce kişi ceza mı aldı, dava mı açıldı, hayırr..

Suçun olması için uçan kişinin o kartla bilet aldığına dair kanıt lazım.. bu adam saf mi çalıntı kartla kendine bilet alsın?

Bu gibi olaylar çok fazla var..

Ekleme: Ben de eskiden bilet alırdım ama artık tanıdığım bildiğim hariç kimseden almıyorum bu tür şeyler.. düzgünce kart puanıyla alanlar var onlara lafım yok ama suistimal eden insan da çok var ve sonuç bu oluyor.. O yüzden senelerdir almıyorum. Kimseye de almasını tavsiye etmiyorum. Tanıdığı bildiği üyeyse olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasiledekkinasilola -- 8 Nisan 2022; 20:40:18 >

Şimdi atılan maddeyi okudum. Başkasına kullandirtmak diyor. Kullandırtmış sayılıyor muyum

Kullandirtmis olmak ne demek? Bunun tanımını biliyorsan bu soruyu sormana hiç gerek yoktu.. kartı sen çalıp başkasına mı kullandirdin da bunu soruyorsun Allah aşkına??

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Biraz rahatladım. İyi akşamlar

• Uçak bileti 2.kişiden almak? Hayatımda bir yeni olay daha.

• Hocam hiç bir şey olmaz ben sdliyede üs düzey memurum müsterih ol durununu güzelce ifade et heyecan yapma korkma adam öldürmedin çiftlikbsnk sahibi gibi dolandırıp kaçmadın. Senin hiç bir suçun yok suç kartını internete açık bırakanda ve bu işi yapan da sakin ol hapise girmezsin sicilde bozulmaz.

• Hukuk düzeni herkes yapıyor sana da bir şey olmaz ile işlemiyor ve işlemez. Türk Ceza Kanunları'nda suç karşılığı varsa iddianame düzenlenir bilgin olsun. Evraklar karakoldan savcılığa gittiğinde muhtemelen bir de savcı senin ifadene başvuracaktır. Çünkü ortada maddi olarak zarar gören birileri var. Bu konulardaki dava tatbikime dayanarak söylüyorum ki ilk adım olarak dolaylı da olsa zarara uğrattığın kişinin maddi zararını telafi etmeye hazır olduğunu ifade ederek ve bunu yaparak en azından senden şikayetçi olmasını engellemek durumundasın. Ki karakoldaki memur da sana bu soruyu özellikle sormuştur. Mağdur senden şikayetçi olmadığında dava belki yine açılır ve kamu davası olarak görülür ancak eskisi gibi nitelikli kovuşturulmaz. Ayrıca savcılık makamı seni ifade için çağırırsa ben falanca siteden aracı vasıtası ile uçak bileti alıyordum ile söze başlarsan muhtemelen anlatacağın çoğu şey savcıyı tatmin etmeyecek çünkü bizlerin sorguladığı neden aracı vasıtası ile uçak bileti alıyorsun? yoksa biletlerin alındığı kartların başkasına ait olduğunu biliyor musun? gibi bir kanıyla karşılaşabilirsin. Ceza davaları şakaya ya da ihmale gelmeyecek davalardır bilgin olsun. Uygulamada işin sonunda Yargıtay'dan çıkan kararı bozduramıyor muyuz? gibi sorularla çok karşılaşıyoruz. O yüzden yüz yüze olduğun şeyi bence fazla hafife alma ve tüm sürecin takipçisi ol sonra çok pişman olursun.

• Özkan kullanıcısına yanıt
    Zararı neden ben karşılıyorum ki. Kartı kullanan ben değilim. Gerekli maddeyi okudum. Bilmiyorum ifademi değiştirmeyi düşünüyorum para konusunda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.