Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
393
Cevap
9
Favori
13.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam ben uyaptan benim borcu tek tek hesapladım,2 ayrı bankadan kredi karti,3 tanede ayrı ayrı krediler vardı,benim takibe düşen borç hepsi net 270 bin tl malesef avukat faizle birlikte şuan 403 bin tl olmuş hazirandan beri, bana fazla geldi sendede net borcun üstüne ne kadar faiz avukatlık ücreti falan binmiş,acaba ben bunları nakit ödemeye kalksam.suan zorda ne kadarını silerler,maaşın 4te birini kesiyorlar anca obir dünyada öderim.herhalde,veya varlık fonuna devrederlerse oderim ama maasin 4te biri kasıyorlar nie devretsinlerki ancak bekleyen diğer banka devreder herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teb tahsilat birimi bankaya bildirmediğim ama benim üzerime kayıtlı olan 2 farklı numaraya arama yapmaya başladı. Bide babamın üstüne kayıtlı kardeşimin kullandığı numarayı da aradılar. Beni arıyorlar ben açmayınca diğer numaraları arıyorlar hemen. Bununla ilgili dün şikayette bulundum sözde kkb sisteminde kayıtlı olduğu için üstüme kayıtlı numarayı aramışlar ama ben o numaraları kendi adıma herhangi bir bankaya vermemiştim ve iletişim numarası olarak tek bir numara bildirdim. Neye dayanarak benim üstüme kayıtlı diğer numaraları ve babamın üstüne kayıtlı bir numarayı arıyorlar? Bununla ilgili kvkkya şikayette bulundum başka nereye şikayet edebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allisone1 -- 29 Ocak 2025; 16:24:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lDirtyHandsl kullanıcısına yanıt

benim borcumu qnb bankası tek dosya yapıp öyle devretmiş. 791bin tl borç faizleri ile birlikte şu an 1 milyon 21 bin tl civarında. faiz düşük ancak avukatlık ücreti ve tahsil harçları vs üzerine epey bindirmiş. Valla sizin değil de benim borcu bitirmem öbür dünyaya kalacak gibi :) maaştan kesiliyorsa varlığa devir biraz daha geç olur herhalde. Ama sırada bekleyenler daha çabuk gider onların tahsilatı gecikeceği için.

• allisone1 A kullanıcısına yanıt

sizin üstünüze kayıtlı ise sistemden tesbit edip arayabilirler hocam bunda hukuki bir engel yok.

ancak size ait olmayan, aile bireylerinize ait olan hatları arayıp borcu ifşa etmeye kalkarlarsa cezası var. Böyle bir durumda cimer'den ekran görüntüleri ile birlikte kvkk ve adalet bakanlığına ayrı ayrı şikayet kaydı oluşturacaksınız.

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Valla benim borçta kalır,4te birini kesiyorlar.zTen faiz biniyor seneye benim borç 400den 550 600 olur böyle giderse nasl.odeyecez bilmiyorum

https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet

Konuyu buraya detaylıca anlatın size dönüş yaparlar

Varlık fonuna devrini bekliyoruz.

Benimde 500-600.000 borç var..

Ayda 5.000 maaştan kesiliyor.

100.000 borcu olanların borcunu 15-20-25.000 kapatıyorlar.

150-200.000 sözleşme yapıp ayda 15-20.000 ödeyeceğim..

• ibo83 kullanıcısına yanıt

Benim akbank kesiyor maaşın 4te birini o varlık fonuna devretmez ama işbankası var onun borcu 170 bin falan avukatlık ücretiyle o bekliyor,onun varlık fonuna gitmesi ne kadar zaman alır tahminindense taksitlendiririm dediginiz gibi olursa

varlığa devrini bekleyeceğim ben de. bu şekilde ömür yetmez zaten kapatmaya. benim bildiğim devlet bankaları daha geç devrediyor varlık firmalarına. Ama istisnalar olabilir tabi. Ancak özel bankalar 2-3 yıl ara ile devrediyorsa devlet bankaları minimum 5 sene bekliyordur.

500 bin olan borç varlık fonuna gitse ne kadar indirim yapacaklarki,yarı yarıya dusermiki,oraya devredene kadar borç 2 katına çıkar

o biraz da sizin pazarlık kabiliyetiniz ve varlık kurumunun tutumu ile alakalı birşey..yeri geliyor 100 binlik borcu 10 bine kapatıyorlar yeri geliyor 2-3 mislini isteyebiliyorlar. Zaten borçları çok düşük meblalara satın alıyorlar. Üzerine kar koyup bizden tahsil ediyorlar da o ''kar'' kısmı bazen astronomik oluyor. mantıken zaten 500bin ödeyemeyen adam yarısını dahi zor öder..onlar da bunun farkında ama zorlayabildikleri kadar zorluyorlar gene de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 29 Ocak 2025; 19:53:16 >
  • Bu varlık fonuna devir ve varlık fonu meselesinde tecrübeli bir forum arkadaşımız olsa da şöyle a dan z ye tüm süreçleri öğrensek. O kadar güzel bir bilgilendirme yazısı olur ki.

Bankacılık sektöründe çalışıp bu konuya denk gelen forum arkadaşlarımız veya okuyucularımız lütfen bizleri bu hususta a dan z ye bilgilendirin. Çok teşekkürler.  

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

konuya iştirak eden arkadaşların birçoğu sürecin başında olduğu için sonuç kısmına ulaşan olursa ancak öyle bilgi sahibi olabiliriz. Gene de bir şekilde konuya denk gelip tecrübelerini paylaşanlar olursa da müteşekkir oluruz her daim :)

Aynen öyle hocam  

Hocam benim bildiğim kadarıyla benim bildirdiğim iletişim numarası dışında diğer numaralara çağrı yapılamaz. Burası avukatlık bürosu vs değil banka kendi yapıyor aramaları ve üzerime kayıtlı numaraya neye dayanarak erişiyor onu anlamadım. Bide kredi kayıt bürosundan eriştiklerini söylüyorlar ama ben kendi adıma herhangi finans kuruluşuna o numarayı vermedim. Yani yalan söylediklerini düşünüyorum. Annemin ve kardeşimin teb hesabı var bence verilere ordan erişiyorlar gibi geldi.

bankaların öyle bir sistemi var ki tüm şeceremize tek tuşla ulaşabiliyorlar, üzerinize kayıtlı hatlara arama yaparlarsa hukuken itiraz da edemezsiniz, numara size ait diye aramıştık diyip sıyrılırlar. Aile üyelerini arayıp (hat sizin adınıza olmamak kaydı ile) borcu ifşa etmeye kalkarlar ise o zaman cezası var, söylediğim gibi..cimer'den direkt şikayet kaydı oluşturacaksınız. ben banka tarafından aranmadım bu şekilde ama hukuk bürosu ailemi arayıp borcu ifşa etmeye kalkmıştı. Hemen şikayette bulundum, kulaklarına kar suyu kaçmış olacak ki ondan sonra da hiç böyle çıkıntılıklar yapmadılar...

• Borcunuzdan kaynaklı aileniz veya çevreniz aranır ise (siz o numaraları bankaya hiç bildirmemiş iseniz)

https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet

Buraya mutlaka şikayet kaydı oluşturun

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Çeşitli şikayette bulundum bakalım ne diyecekler.

Rica ederim hocam inşallah gelecek olan yanıtlardan bizleri de haberdar edin

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.