Kart icra Süreci Baştan Sona (2. sayfa)

-
-
tekrar geçmiş olsun hocam benzer meblalar benim enpara'da da mevcut ve 90 gün geçen hafta doldu büyük meblalı bir kredim için, parça parça krediler ve kart mevcut, herhalde hepsi 90 günü geçince toptan icra takibi başlatıcaklar, ben o gün gelene kadar suspus olmayı tercih ediyorum, zaten ödemeye gücüm yok artı maaşım da yok çalışmıyorum, kuryeliğe başlayacağım ancak o zaman ödeme yapmaya başlayabilirim. uyap'da işlem yapabilmek için (mal beyanı vs) e imza aldım, ve e-tebligat sistemine kaydoldum, bu sayede tarafıma gönderilen tebligatlar online olarak gelecek, eve kağıt gelmeyecek ve evdekiler de tedirgin olmayacak..işimiz Allaha kaldı anlayacağınız..hakkımızda hayırlısı..
-
Hepimize geçmiş olsun hocam. Benimde 60 gün kaldı. Sonra yığınla icra kağıdı. Hocam size birkaç soru sormak istiyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim. Bugün e tebligat sistemine kayıt oldum. Uets idi sanırsam. Başka bir işlem yapmama gerek var mı ? Tebligatlar otomatik şekilde buraya düşer mi ? İkinci sorumda e imza. E imza ne için gerekli hocam yani uyapta hangi işlemleri gerçekleştireceğiz ne işimize yarayacak ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidensa -- 5 Kasım 2024; 21:12:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6 Kasım Güncelleme:
Bugün Avukata/Hukuk bürosuna gittim.
20 Katlı plaza da 14.katta bir yer.
Içeride 15 ten fazla telefonda insanlari korkutmaya çalışan personel gördüm.
Ödemezseniz hapis var. Evdeki eşyalar gider filan.
Neyse görevli ile görüştüm.
Tüm Bankalara yazi gönderdik bloke icin dedi.
Olurda ilerde para gelirse diye !!
Hesaplar+ Kartlar para olmasa dahi Blokeli.
Şimdilik Akbank ve Deniz Bank cevap vermemiş!!
Ama bugün yarın onlarda kapanır
Havale/Eft/Fatura ödeme/iban para transferi işlemleri borc bitene kadar mümkün değil anlaşılan!!
Neredeyse tam 20 yıldır paraya elimi degmedim.
Yani maas yattı.
Kira Eft
Ek hesap ödemesi
Kredi kart ödemesi
Kredi ödemesi
Baska bankaya adıma ait hesaba transfer filan.
--------------------------------------------------------------------------
Is bank gittim.
Siz benim maas bankamsınız emir gelse dahi maaşın 4te1 ödenecek zaten dedim ama nafile!
25.000 kartta limit var. Borcum yok ama blokeli!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 6 Kasım 2024; 0:44:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
itiraz edebilirsiniz hocam kanun var banka hesaplarında ileriye dönük haciz işlemi uygulanamaz diye. Haciz hesaplara anlık yapılır ve ne kadar varsa çekilir. İlerisi için haciz işlemi uygulanamaz..siz gene konuşun bloke konulan bankalar ile en olmadı bir dilekçe verin kaldırsınlar blokeyi. Google'da aratırsanız da çıkar ileriye dönük haciz işlemi diye.
T.C.
YARGITAY
12. HUKUK DAİRESİ
E. 2004/17928
K. 2004/22583
T. 22.10.2004
• HACİZ İHBARNAMESİ ( 3. Şahsa Borçlunun Nezdinde Doğmuş ve Doğacak Hak ve Alacakları İçin Çıkarılan – Fiili Durumla Sınırlı Olacağından Muhtemel Alacaklar Açısından Sonuç Doğurmayacağı )
• HACİZ ( 3. Şahsa Borçlunun Nezdinde Doğmuş ve Doğacak Hak ve Alacakları İçin Çıkarılan İhbarname – Kural Olarak İleride Doğacak Muhtemel Bir Hakkın Haczinin Mümkün Olmadığı )
3. ŞAHSIN SORUMLULUĞU ( Borçlunun Nezdinde Doğmuş ve Doğacak Hak ve Alacakları İçin Çıkarılan Haciz İhbarnamesi – Fiili Durumla Sınırlı Olacağından Muhtemel Alacaklar Açısından Sonuç Doğurmayacağı )
• BORÇLUNUN MUHTEMEL ALACAKLARININ HACZİ ( 3. Şahıs Nezdinde – Kural Olarak İleride Doğacak Muhtemel Bir Hakkın Haczinin Mümkün Olmadığı )
2004/m. 89
ÖZET : Kural olarak ileride doğacak muhtemel bir hakkın haczi mümkün değildir. 3. şahsa, borçlunun nezdinde doğmuş ve doğacak hak ve alacaklarının haczini şeklinde haciz ihbarnamesinin çıkarılması halinde 3. şahsın sorumluluğu haciz müzekkeresinin kendisine ulaştığı tarihteki mevcut durumla ( fiili durumla )sınırlı olacağından ileride doğacak, doğması muhtemel bu hakkın bu aşamada 3. şahısca net olarak bilinmesi mümkün olmadığından bu şekilde çıkarılan haciz ihbarnamesi muhtemel alacaklar açısından sonuç doğurmaz.
buyrun bu da yargıtay kararı..alın bu yazıyı çarpın suratlarına..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 6 Kasım 2024; 0:21:17 >
-
selamlar hocam evet uets yeterli, size artık kağıt halinde tebligat gelmeyecek. e posta gibi buraya düşecek adınıza yapılan tebligatlar. Telefonunuza sms ile de bildirim gelecek. ben e imza da aldım uyap üzerinden işlem yapabilmek için. İleride mal beyanı vs isterlerse bu şekilde icra dairesine gitmeden dosya oluşturup paylaşabileceğim. E imza olmadan yapamayız malesef. ptt üzerinden aldım 1 yıllık 1200₺ kep adresi'de aldım ekstra ama çok önemi yokmuş sonradan öğrendim tebligat için uets'ye kayıt olunduğunu..valla eve tebligat icra kağıdı vs gelmesin diye tüm önlemleri aldım..gerisi Allah kerim..haa bir de uyap üzerinden e tebligat adresinizi de güncellemeyi unutmayın. adres kısmında size verilen uets kodu görünecek. o da çıktıktan sonra tamamdır daha da kağıtla vs işiniz olmaz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 6 Kasım 2024; 0:30:6 > -
Ama şu var.
Tebligat online olsada banka taciz ve +2.000₺ için kayıtlı eve gelecek maas bloke öncesi.
Yani kimse duymasın, Evdekiler öğrenmesin filan demeyin öğrenecekler.
Bana bile dediler evli misiniz?
Bu kadar borcu evdekiler biliyor mu?
Dedim evet Borsa ve Kripto dan kaybettiğimi biliyorlar dedim.
Himmmm dedi ağız büktü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 6 Kasım 2024; 0:50:38 >
Bunu word doküman kopyalayıp daha sonra bloke olan banka şubelerine mi vereyim dilekçeyi?
İs bank
En para gibi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 6 Kasım 2024; 1:0:59 >
Şuan nasıl havale eft para yollama fatura ödeme yaparım diye düşünüyorum.
Bbdk yani bankacılık sistemine kayıtlı olmayan kart ödeme sistemi varmı acaba?
Her ay maaşı nakit cekip
Kira
Elektrik
İnternet
Su
Gaz
Cep telefonu faturalarını nakit mi ödeyeceğim?
@hidensa
@Makale_Helvetia
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 6 Kasım 2024; 1:0:34 >
Sizi shop&fly konusundan hatırlatıyorum, çok geçmiş olsun hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler.
Yıllarca Garanti ve Shop&Fly kart konularında yazdım.
Borcun tamamını ödeyin findex puan düşmesin..
Dsha daha evvel icralık dahi olsanız düzenli tam ödeme ile kart limitiniz artar dedim.
Kendimden örnek verdim 5000 tl den 300.000 oldu 1 yılda 7 kere limit güncelleme oldu...
Düşük maaş bol limit biraz hatta çok açgözlülük diyelim.
Borsaya ilk girdiğim gün 200.000 tl ile tam 28.000 kazandım.
Maaşım 20.000 iken isi dâhi bırakmayı düşündüm sonuç ortada...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 6 Kasım 2024; 2:34:19 >
Maaş hesabınıza haciz konulamaz, konulur ise bu maaş haczi olur 1/4 olur. Bunun dısında bu hesaba haciz konamaz
Alıntı
metni:Maaş hesabına haciz konulması, borçlunun geçimini sağlama imkanını elinden aldığı için, bu hesaba haciz uygulanamaz. https://kapitalhukuk.com/banka-hesabina-haciz-konulabilir-mi/
Alıntı
metni:Aktif sigortalı çalışanların maaşlarına haciz konulabilir, ancak bunun yolu, bankadaki maaş hesabına haciz uygulamak değil, borçlunun çalıştığı işyerine maaş haczi tebligatı göndermek suretiyle olur. Bu durumda, işveren, borçlunun maaşının tamamını değil, sadece 1/4’ünü ve diğer ücretlerini kesinti yaparak ödemekle yükümlüdür. https://kapitalhukuk.com/banka-hesabina-haciz-konulabilir-mi/
--
Hülasa maaş hesabınızı normal şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Halihazırda bloke var ise buna itiraz edip maaş hesabı üzerindeki blokeyi kaldırabilirsiniz (maaş vadesiz hesabından söz ediyorum, 1/4 maaş haczi kalkmaz eğer alacaklı işverene gönderdi ise yazıyı)
-
-
Yanlış anlattım.
Maas aldığım banka Kredi kartıma bloke koymuş.
Haciz yazısı işyerine ulaşmış.
Bu aydan itibaren maaşın 4te1 ni eksik alacağım.
Benim derdim 25.000 limiti olan ayni bankadaki maximum kredi kartım bloke olmasın!!
Siz üstte nasıl eft havale yaparım faturaları nasıl öderim diye bir soru yöneltmişsiniz işte tüm bu saydıklarınızı maaş hesabınızdan yapabilirsiniz üstte onu anlatmaya calistim
1/4 kesinti ile o borc kac senede biter bilmiyorum doğrusu.
Hayırlısı olsun insallah hakkınızda
-
Forumdan 2 kişiden daha fikir bekliyorum
@iDoctor
@DarthWorm
İcralık olan bir kişi olarak yazıyorum arkadaşlar buraya
1) 2023 11 ay da icralık oldum yeni yasa ile önceden 1 den fazla eşya olduğu zaman aynı eşyadan 2 adet 1 adet i alınıyordu yeni yasa ile bu yasa da 2023.3 ay dan itibaren baslamis ortak kullanım alanı dahil tüm ev eşyası 5 adet de evde TV olsa ortak kullanım alınamıyor ziynet esya değerli antika para vs olması durumunda bunlar alınabilir birse mahkeme kararı gerekiyor olası icralık durumda avukat gelirse kapınıza mahkeme kararını sorun kağıdı isteyin kimliginide aynı sekilde kısacası çok zor artık ev haczi sadece borçluya borcunu hatırlatmak için gelinir bilginiz olsun
2) üzerinizde kayıtlı mal mülk yok ise araba ev arsa vs cart curt sadece maaş iniz var ise buna sadece 4/1 haciz gelir başkada birşey yapamazlar bilginiz olsun şahsi tavsiyem borcu kapatabiliyorsaniz kapatın olmuyorsa maaş haczi
3) sizi sürekli arayıp rahatsız edemezler SMS arama aile akraba cart curt bunlar kvkk aykiri kendileride biliyor bu top a çok girmezler olası durumda kayıtları alıp suç duyurusunda bulunun
4) bu en önemli madde kesinlikle mal beyanında bulunun ben bulunmadım yakalama kararı cikarttilar geldiler evimden aldı götürdüler polis memurları adliyeye gittim mal beyanında bulundum serbest bırakıldım kelepçe vs takılması ayrı bı olay ülkede neler neler oluyor benim borcum var bir A4 kağıda yazi yazmamisim diye tazyik hapsine dönüyor iş her neyse kanunda var bunu kullaniyorlar ben bu olaya düştüm siz düşmeyin mal beyanında bulunun hacizlik olursanız
Borcu ödememe girişiminde bulunmayın özellikle varlık sirketlerine dusureyim ucuza kapatırım olayına hiç girmeyin banka avukatı ile çözüm işi borcunuzu ödeyin kapatın aksi halde varlik sirketine geçince kabak gibi findesk de gözüküyor ve silinmiyor en azından banka avukatından yasal takipte gözüküyor bu borcu kapatınca siliniyor kısacası borcunuzu ödeyin arkadaşlar ödeme girişiminde bulunun sağdan soldan para alinamiyor banka da olmasa nasıl olacak kendinizi eksiye düşürmeyin...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yeni yasa mevcut 2023 3 ay da geldi ortak kullanım alanına ait tüm ev eşyası artık haciz edilemiyor önceden 1 adet den fazlası idi şuan evde hiç bir esya haciz edilemez 5 adet de olsa ziynet değerli antika para olursa alınabilir...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O konuda sıkıntı yok gelmelerinde zaten Allahın emri bir defa da olsa illa ki görünecekler. Siz dilekçenizi de doldurun alta paylaştığım yargıtay kararını da kopyala yapıştır yapın çıktı alın alta imzanızı atın kaç banka'da blokeniz varsa götürüp şubelere teslim edin.
ÖN ödemeli kartlar mevcut. Sipay, papara vs gibi. Onları da kullanabilirsiniz fatura ödemeleri için. Ön ödemeli kart olduğu için onlara bloke konması ilk etapta zor olur yani en azından akla gelmez. Tabi çok büyük meblalar yatırır çekerseniz gene farkedip bloke uygulayabilirler. Pratik yolu gene bu şekilde olur ama.
az önce enpara'dan sms aldım 90 gün gecikmede olan kart borcumun son günü bugünmüş..eğer saat 19:00a kadar minimum ödeme olan 90bin küsür tl yatırmaz isem yasal takip süreci başlatılacakmış..avukatlık masrafı icra giderleri vs dosya masrafları da eklenir diye bitirmişler.. benim için de süreç hukuki yönden başlıyor artık..hakkımızda hayırlısı..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X