olsa bile icra konulabiliyor o yuzden böyle bir durum varsa varlık fonu asla anlaşmaya yanaşmıyor Haline Münasip Ev ise asla haciz edemezler ama prosedürü farklıdır |
Kart icra Süreci Baştan Sona (35. sayfa)

-
-
sayın hocalarım icra ile ilgili basından geçenleri ve yaptıkları işlem ile ilgili paylaşım yapınız böylece hem öğrenmiş oluruz hemde birbirimize yardımcı oluruz
-
Haciz derken evdeki eşyaların haczinden mi bahsediyoruz yoksa tapuya şerh koyma vs gibi durumlar mı?
-
Haline Münasip Ev var ise bunu zaten mahkeme ile ispat ediyorsunuz . bu süreçte ilgili kurum veya kışı zaten icra koymuş oluyor otomotikmen .
diğer şekilde örneğin 50 bin icralık boecunuz var ama arabanız da var arabanız 900 bin yine direk icradan alıp satanıyorlar sadece icra ile serh düşürürler ama buda aynı şrkilde makhekeme kararı lazım .
bunu daha önce okumuş idim kanun maddesi su an aklımda değil .
ama sunu da unutmayın mahkemeler tam olarak çalışmadığı için direk icralık ile satış olabilyor süreci iyi takıp etmek ve okumak lazım .
ben su an da kredi ve banka kredi ile çalışma yaptığım için genelde bu konuda çalışıyorum
-
gayet açıklayıcı olmuş yazdıklarınız zaten biz de bu maddeleri araştıra araştıra hukuk profesörü olmamıza ramak kaldı :) herkes burada tecrübelerini aktarıyor başından geçenleri ve dikkat etmemiz gereken noktaları anlatıyor.
-
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Benim de sorum şu. Sgk li olarak çalışıyorum. 3 ay sonra da bir mucize olmazsa bende icralık olacam ve maaşimdan 4 de 1 kesilecek. Sormak istediğim benim şuan da üzerime araba var. Bu arabayı satıp daha sonra eşimin üzerine başka bir araba alsam bu araba her hangi bir şekilde riske giriyor mu. Cvplr için şimdiden teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Burock-01
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Benim de sorum şu. Sgk li olarak çalışıyorum. 3 ay sonra da bir mucize olmazsa bende icralık olacam ve maaşimdan 4 de 1 kesilecek. Sormak istediğim benim şuan da üzerime araba var. Bu arabayı satıp daha sonra eşimin üzerine başka bir araba alsam bu araba her hangi bir şekilde riske giriyor mu. Cvplr için şimdiden teşekkürlericra dosyası açılmadan önce bu işlemleri yaparsanız sorun olmaz. İcra'dan sonra olursa mal kaçırmaya girer ve alacaklı taraf sıkıntı yaratabilir bu sebeple. Eşinizin veya bir arkadaşınızın üzerine alabilirsiniz aracı. Eşiniz borca kefil olmadı ise borç şahsidir ve sadece siz sorumlu olursunuz
-
Hocam peki kendi aracımı icra dosyası açılmadan direk eşime devretsem yani başka bir araba almadan yine de mal kacirma problemi yasarmiyiz ?
icra dosyası açılmadan devir olursa birşey olmaz kanunen de yaptırım uygulayamazlar.
-
bence icraya düşmemeye çalışmak lazım varlığa devreder ucuza kapatırım muhabbetini artık yapacaklarını sanmıyorum çünkü zaten faizler aşırı yüksek 1 milyon borç kim bilir 3 4 senede kaç olur ve varlık fonu bunu ana paraya niye kapatsın ki ya da varlık yönetim şirketleri, ben devlet memuruyum maaştan keserler seve seve alırlar çalışmayan için bişey diyemiyırum tabi
-
Hocam hesap kitap bilmedik. Faizler ortada. İpin ucu bir gittimi geri gelmiyor. Inanin varlık yönetimi de umurumda deil. 30 sene kessin 4 de 1 napim. Çok düşününce insan intiharı bile düşünüyor. Ama hiç gerek yok. Arkamızda kalanlarida düşünmek lazım.bu konu hakkında yazılanları tek tek en baştan sona kadar okudum. Çok bilgi sahibi oldum sayenizde. Benim 7 farklı bankaya borcum var. İlk hedef olarak maaş Bankam ilk olmak sarti ile hepsini temizledim sadece tek bankaya kalacak yani borçları tek bankada topladım. Şimdi ki süreç ödemeyi kesip maaş haczini beklemek. Bakalım ne olacak.4 5 sene sonra da Allah büyük
1 baka hariç öteki tüm bankalardaki ek hesap ve kredi kartlarını kapatacam. En azından 1 Banka ile muhatap olurum. Devlet memuruyum. Borç 1.5 m civarı. Kendi düşen ağlamaz diyorum ve yoluma devam ediyorum
hocam ödemeye gücü olmayan adam için borç 2-3 m olmuş ne fayda..varlık şirketi'de tahsil edemeyince mecbur indirime gidecek..yoksa öyle kalır borç yıllarca beklerler..akıl karı'da değil..bir noktadan sonra anlaşmaya gitme mecburiyetindeler..
-
Şu düştüğümüz durum tamamen aç gözlülük. Keşke ayağımızı yorganına göre uzatsaydik . Kendimiz yetmezmiş gibi bir de ailemizi üzüyoruz:(
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selâm hocam özel değilse borç nasıl oluştu... ayrıca hemen arabayı güvenilir tanıdık birine satış yapmanız . sonra ben izah ederim nasıl yol izlenecek ... borcunu nasıl ödeyecek böyle bir plan yaptınız mı eğer plan yoksa ve ödeme uzun veya farklı olacak ise detaylı sana nasıl bı yol izlenecek sana yardımcı olurum fikir konusunda
Hocam karamsar asla olma Zore durum elbette ama bu süreci iyi bilirim .hatta beyin inme felci bile geçirdim bu yüzden yarın benim ile iletişime geç ben nasıl bir yol izleyecek sin sana fikir veririm aklına yatarsa yap... öncelik ile eşine Uygun bı şekilde izah et elektronik posta adresi hemen al tebliğler direk oraya gelsin
benim bir sorum var bilgili arkadaşlara;
bankada yapılandırma yaptık, bu yapılandırmadaki borç için yine 90 gün süremiz mevcut değil mi?
Banka kafasına göre yeter lan diyip avukata veremiyor diye biliyorum/yani vermemeli./verememeli.
Bunu tecrübeli bir arkadaş teyit edebilir mi?
-
Yapılandırma için 90 gün beklenmez hemen ödemek gerekiyor.
Yani Mart'ta aradınız kart borcu var diyelim yapılandırma yapalım dediniz.
En geç Nisan'da başlıyor ödemeniz..
Eğer yapılandırmayı yeni ürün açılışı gibi yaptılarsa (mevcut borcu kapatıp yeni kredili ürün olarak açmak) o zaman prosedür gene aynı şekilde işler 90 gün süre verilir. Ama mevcut borcu yapılandırıp kaldığı yerden devam edildiyse ondan emin değilim farklı olabilir işleyiş. Genelde ama bankalar ilk dediğim şekilde yapıyor işlemi
quote:
Orijinalden alıntı: RUH-AN-İSelâm hocam özel değilse borç nasıl oluştu... ayrıca hemen arabayı güvenilir tanıdık birine satış yapmanız . sonra ben izah ederim nasıl yol izlenecek ... borcunu nasıl ödeyecek böyle bir plan yaptınız mı eğer plan yoksa ve ödeme uzun veya farklı olacak ise detaylı sana nasıl bı yol izlenecek sana yardımcı olurum fikir konusunda
selam hocam toplam borcunuz ne kadar . ayrıca maaş ödeme haczi gelmek istemiyorsanız başka yol daha var . o yolu da düşün niye paranız 4 1 ni veresiniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X