Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: allisone1 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.269
Cevap
25
Favori
45.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
33. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam ocakta eksiye düşüyorum o sebeple ödeyemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: total1903

Sağ olasın. Kayıt oluşturdum inşallah geri dönüş olur.
    BDKK kaydından sonra banka blokeyi kaldırmakla kalmadı üstüne günü geçmiş ortada olmayan bank kartın yenisini bile adrese postaladı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ibo83 kullanıcısına yanıt

hocam icraya verince yasal faizin üzerinde yapıp yapmadıklarını uyap vatandaştan hangi evraktan görüyoruz bir de itiraz etmeli miyim

• Allah yardımcınız olsun. Zamanında çok icraya düştük. Bir arkadaş varlık şirketine düşmeyin demiş. Aynen doğruyu demiş vallahi 2016 yılında 2 bin liralık esnek hesap bakiyesini ödemediğim için borç önce avukata sonra varlık şirketine devredildi. 2019'da borcu kapattım ama o zamanın parasıyla 2 bin liralık borca 12,13 bin ödemiştim. O zamanlar büyük paralardı. Seni aradıklarıyla kalmıyor bir tek aile fertlerini de arıyorlar ve bu insanı olumsuz etkileyen bir şey. Borcunuz varsa ve ödeyecek durumunuz yoksa icraya düşmemek için satacak bir şeyleriniz varsa direk satın borcu kapatmaya bakın. Zamanında icrada borcun faizini ödemekten anam ağlamıştı. Faize ödediğim paralarla altıma bir otomobil çekerdim. Şimdi ne borç var ne harç. Yemek yiyecek param olmasa dahi bir daha borç yapmam. Kimsede aç kalmaz zaten kolay kolay.

• total1903 kullanıcısına yanıt

her ne sebeple olursa olsun sizin haricinizde aile üyelerini asla arayamazlar..aradıkları an ekran görüntüleri ile birlikte savcılığa huzur ve sükunu bozmaktan dava açabilir, cimer üzerinden kvkk,bddk ve adalet bakanlığına şikayet kaydı bırakabilirsiniz. Çok ciddi yaptırımları var bunun öyle hafife alınacak bir durum değil.

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

abi şimdi benim maaş bankam vakıf ya. vakıfta ek hesabı kredi ekstremi ve kredilerimi düzenli ödüyorum. başka bankalardan icraya düşersem 6 senedir düzenli ödediğim maaş bankamdaki kredi kartım kapanır mı? vakıf müşteri hizmetleri kapatılmaz dedi ama sen ne dersin

• Hyodou35 kullanıcısına yanıt
    KKB puanın var findeks var bir bankadan patladin mi otomatikman hepsinde patlarsin hiç bir şey kullanamassin aktif olsa dahi kapanır kullanamassin müşteri hizmetleri yanlış bilgi vermiş sana bilgin olsun.

• haktan24 kullanıcısına yanıt

öyle hocam da hiç aksatmadım 6 senedir ve maaş bankamdan icraya düşmüyorum belki kapanmaz diye düşündüm

Qnb'den İcralık oldum. Avukat iş bankası hesabıma da Haciz talebi yolladı. Herhangi bir gecikmem vs yok bu bankada düzenli ödüyorum. Banka haciz talebini hesapta para olmadığı için reddetti ama kredi kartımı ve Nays hesabımı blokeledi. Ben de kep hesabımdan bankanın haciz birimine itiraz dilekçesi yolladım ve ertesi gün blokeyi kaldırdılar. Şu an hiçbir hesabımda ve kartımda bloke veya kısıtlama yok. Biraz da banka insiyatifi ile ilgili sanırım açmayabilirlerdi ancak ümit ve ihtimale dayalı alacak için hesaplara bloke konulamaz kararı var yargıtay'dan. Bunu da örnek gösterince dilekçe vasıtası ile hemen geri adım attılar. Sizde de böyle bir durum olursa dilekçe yollayabilirsiniz ilgili bankaya

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

müşteri hizmetlerini aradım kredi kartın kapanmaz bizde gecikmeye düşmesseniz dedi abi. kapatırlarsa da itiraz yollarım vakıfbanka 6 senedir 0 aksama var

Tamamdır herhangi bir aksi durumda dediğimi yaparsınız

• Merhaba icradan önce bir ev sattm tasarrufun iptali diye bir dava varmış ev zaten 16 metre arsa tapulu üzerinde yıkım kararı var daha önce bu olayı yaşayan oldu mu

• Cuma günü Akbank eski adresime icraya gitmiş. Bugün tutanak yüklenmiş. Evde oturan kişinin imzasını vs almışlar, o kişi de 12 yıl önce orda oturduğumu taşındığımı vs söylemiş. Haciz (tespit) tutanağı olarak yazıyor ama tespit olunca mahkeme kararsız gidilebiliyor herhalde çünkü hukuk sekmesinde bununla ilgili bi mahkeme açılmadı veya mahkeme kararı yok dosyada.

• Eri312345 E kullanıcısına yanıt

hocam tasaardunu iptal davalarının şartları var .

yakın akraba arasında borcun doğuşu tarihinden sonra olursa açabiliyorlar .

16 metre için kapınızı ne kadar arsa üzerine iptek koyar .

ama borçtan önce satılan işlem için herhangi bir şey yok .

• allisone1 A kullanıcısına yanıt

hocam tesbit için gitsinler .

çünkü evde ortak eşyayı alamıyorlar .

isterse mahkeme karar çıksın yine aynı işlem için harçırah yatırması lazım

yine tuttanaktan başka bi şey tutmazlar .

eski adrese değil de bu sefer yeni adrese gelirler .

• Merhabalar.

Bende az önce yaşadığım deneyimi aktarmak istiyorum sizlere.

Bundan 4-5 ay önce bankaya olan borcumdan dolayı icralık olmuştum ve icra dosyası açılıp eve (aile evinde yaşıyorum) tebligat geldiği anda uyap'a girip mal bildirimi beyanında bulunmuştum. Bu süreçte avukatlık bürosu sürekli aradı borcu ödeyin diye ama maalesef ödeme durumum olmadığı için ödeyemedim ve hala da ödeyemiyorum.

2 ay boyunca hiç ses seda yoktu uyap'dan da sürekli kontrol ediyorum hiç bir güncelleme yok icra dosyasında, her neyse bugün eve geldiler; bir icra memuru ve yanında avukatlık bürosunun çalışanı olan kişi. Hemen kendilerinden kimliklerini göstermelerini rica ettim, ben bunun haciz işlemi olduğunu sanmıştım fakat uyap'ta hakim onaylı mahkeme kararı yoktu. O yüzden şaşırdım geldikleri için. İcra memuruna ''hakim onaylı mahkeme kararınızı görebilir miyim'' dediğim zaman ''biz sadece tespit için geldik'' dediler.

İcra memuru arkada sürekli kağıda bişeyler yazıyordu, avukatlık bürosu çalışanı da ''bir dahaki sefere haciz gelebilir, yok işte polisle gelirler, yok işte şu eşyayı alırlar sonra fatura göstermeniz lazım'' falan filan gibi yıpratma konuşmaları yaptı. Ben bu evden eşya alınamayacağını 5 Nisan 2023'te resmi gazete'de yayınlanan yasadan çok iyi bildiğim için hiç sesimi çıkartmadım.

Sonrasında kimliğimi görmemi istediler, bende gösterdim. Ardından hiç bir şey için imza istemediler ve çekip gittiler. Bunların hepsi sadece 5 dakika sürdü.

Demek istediğim o ki bu gibi durumlarda sakin kalmamız çok önemli, kimse borçlu olmak istemez ama düştük böyle bir duruma kendimizi güçlü tutmamız gerekiyor.

Sadece kafama takılan tek bir soru var, konuyla ilgili bilen arkadaşlar yanıtlayabilirse çok sevinirim;

Ben bu yaptıkları ''tespit'' için hiç bir şeye imza atmadım çünkü istemediler benden.

İmza atmadığım için tekrar ''tespit'' için gelme durumları ya da aykırı bir durum oluşur mu?

• Arkadaşlar merhaba, merak ettiğim bir konu var. Başına gelenler cevaplarsa sevinirim.

Örnek olarak 100 bin tl icralık borcumuz var. Avukat masrafları vs. artık ne varsa bu rakamın üzerine eklendi ve borç 150 bin tl oldu diyelim.

Maaş hacizi geldi ve maaşın 4/1'i her ay kesilmeye başlandı. Bu da her ay 10 bin tl olsun. (Rakamlara takılmayın örnek olarak yazıyorum)

Borcumuz masraflar dahil 150 bin tl idi, her ay maaştan 10 bin ödüyoruz. Bu durumda 150 bin tl olan borç rakamsal olarak sabit kalıyor ve biz ödeme yaptıkça azalıyor mu?

Yoksa her ay 150 bin tl artmaya devam ediyor ve biz ödeme yapsak bile ödediğimiz para faiz ve masraflara mı gidiyor?

Artmaya devam ediyor ise, borçlu olan taraf her ay 10 bin tl ödeyerek normal şartlarda 15 ayda bu borcu kapatamaz, faizlerle birlikte belki de 24 ayda kapanır!

• kalomny K kullanıcısına yanıt

hocam imza atmayınız

çünkü avukat ödeme taahutname de imzalatır size siz bilmeden

bu yuzden 1--2 gün içinde uyapta götürsünüz imzadan imtina etti diye.

icra memurları tesbit için değil onlar icraya gelmişler .

ama tesbit ismini koymuşlar .

önemli değil ister tesbit isterse normal gelsinler presedor aynıdır

eşyayı ancak ve ancak size ait olursa alabilir .neyin faturası .sadece laf kalabalığı .

dediğiniz gibi sakınce uslubunca davran yeterli gerekirse çaya da daver et .vaktiniz varsa yemek yapayım size de

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

hocam sabit kalmaz aciz vesikası diye belge çıkmadan bu rakam yasal faiz ile birlikte sürekli artar

faizlar ne kadar artar onu ancak bankanın yasal faiz oranı ne ise o kadardır

sistem başlı başına bir çözüm odaklı değil.

sarmal bir şekilde oluşturmuş o yuzden borç gün geçtikçe katlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RUH-AN-İ -- 21 Nisan 2025; 16:4:20 >
  • kalomny K kullanıcısına yanıt

ayrıca hocam e devletten bakabilirsinizi

mahkeme dosyasından karar çıkmış. diye bi şey varm ı

tesnip kararı varmı uyaptan bir daha detaylı incele

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.