Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
436
Cevap
10
Favori
14.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

onu diyom sana başından beri anlamıyon ki borcun 800 bini geçmesin 1 milyon olmasın

suç olup olmamasına sen karar vermiyosun başkasını bırak

icra ceza mahkemesi diye bişey var bir araştır bak

4/1 alsınlar deyip sallamamazlık yaparsan borç dahada artıp bedavadan 10 gün hapis en az yatacan belki 3aya kadar yolu var

sana ne diyorum maaştan alsınlar bişeyim yok diyip durma kanun bu şekilde işlemiyor

hukuk bürosunada gidip ileri geri konuşma burda yaptığın gibi adamlar senin bir kelime gıcık kapar

diyosun ya savcıya şikayet ederim falan diye burda bana dediklerini orda onlara demezdim yerinde olsam

diğer husus icralık olanı her işyeri kabulde etmiyor işten çıkarıyor yazı geldiğinde biz uğraşamayız diye bunları bir araştır

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

Madde madde açıklayayım.

(1)Avukat'a gittim durumu anlattim.

Tek maas +Ev kira diye.

bana banka bekler ama borc 2 katini bulur dedi.

10.yilda aldığımız/Tahsilat dahi oldu dedi borcu.

Eve geliriz istediğimiz alırız demediler.

Onlar insanca anlatınca bende insanca konuştum.

(2)Diyorsunki ibrahim ayda 5000 ödersen maaştan eksiksiz atlamadan (isyeri kesip ödüyor zaten)

10 gün hapis belki 3 ay yolu var diyorsun!

Borcu az çok öderken neden hapsa gireyim?

Daha önce bahsettim herhalde.

Güvenlik gurubunda biriyle tanıştım.

Şuan arkadaşım ismi Tuba.

Tuba evlere icra haciz ile gidenlerden.

Yani kanun kural herşeyi senden benden iyi biliyor.

Senin dediğini ona sorayım bakalım ne diyecek?

""

icra ceza mahkemesi diye bişey var bir araştır bak

4/1 alsınlar deyip sallamamazlık yaparsan borç dahada artıp bedavadan 10 gün hapis en az yatacan belki 3aya kadar yolu var

sana ne diyorum maaştan alsınlar bişeyim yok diyip durma kanun bu şekilde işlemiyor""

(3) Icralık olanı işyerleri almıyor.

Evet bu konuda 100% haklısın.

Ama işyerine girerken herkesin borcu var bende işsiz kaldığım zaman kartı kullandım ödeyemedim diye insanca anlatırsan maaştan kesiyorlar .

Istediğin baska banka hesabına maaşı yolluyorlar.

Benim bu ay 4te1 kesip yollamamis muhasebeci kadın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ibo83 kullanıcısına yanıt

bunun dilekçe hali var bende hocam aynı işlevi görüyor isterseniz onu yollayayım size bunu doldur doldur bitmez.

Belli ki iskembeden sallanan cümleleriniz mevcut

Hapis cezası olması için mal beyanında bulunmamış olması gerekiyor ! Diyelim yapmadi yakalama kararı çıkartıldı yakalandı orada mal beyanında bulunduğu zaman anında salı verilir..

İkinci olarak nasıl hapis veya tazyik diğer suçlar ile karıştırmayın bunu maaş inizda artış farklı yeni bir yerde ise girerseniz bunu icra dairesine belirtmeniz gerekir yapmassaniz alacaklı talepte bulunur size disiplin hapsi mahkemeye durumuna göre verilir bundan kaçamazsın o ayrı ( borç dan dolayı kimse hapis cezasına çarptırılamaz ! Sadece kanunda yerine getirilmeyen durumlarda oluşur buda disiplin cezasıdir sicile işlemez.

Diğer bir husus ödeme konusunda taksit vs yaptirip icra dairesinde taahhüt yapar odemesseniz burada da talep doğrultusunda disiplin cezası yeme riskiniz yüksek bunları bilir dikkat etmeniz konular bunlar saygılar...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haktan24 kullanıcısına yanıt

banane ya banamı dert napıyo yapsın ben anlattım tek kelime yalan yok gerisi kendisinin bileceği iş

icra ceza mahkemesini bir araştırın öyle senin dediğin gibi yakalandı salıverildi durumu yok

bu konu iboyu çok ilgilendirmiyor o zaten kabul ediyo borcun 2 katına çıkacağını

öteki şahsı 1 milyondan fazla borcu olanı ilgilendiriyor içerde yatsında biraz aklı başına gelsin

borcu saklamak kapıya gelenlerden kurtulmak v.s telefonlara bakmamak v.s gitsin maaştan alsınlar diye sallamamak

icra ceza mahkemeleri bunun gibiler bu gibi durumlar için var

ayrıca 100 bin liralık icra ile 700-800 1milyon gibi büyük icralar aynı işlemiyor haberiniz olsun en baştan avukat vkalet

ücretleri bile inanılmaz artıyor

ben borcun daha fazla büyümesin diye ibrahimle tartıştım kendisi kabulleniyor işin sonunda pişman olacak kendisi ben değilim

yapacak bişiy yok artık

600 bin - 800 bin borcu 1 milyonu geçti diye gelip burda ağlayan olursa ben esas o zaman konuşurum

çünkü ben iboyu 2 yıl öncede uyardım siz bilmezsiniz kendisi iyi biliyor yapma etme kartlarla oynama dedim gelirine göre çok

fazla limit verilmemesi lazım dedim dinlemedi bak insanlar bi an boşluğa düşüp kumarda batıyor dedim ibo sallamadı şimdide

dediğime geldi şimdilik iboya bişey demiyorum ama gelip burda bi desin 600 borç 1 milyon olarak çıktı onu o zaman oyarım

Kart icra Süreci Baştan Sona

Şuan aktif olarak bu işi yapan,Evlere icraya giden bayan bak ne diyor!

Yani ister 1 ister 3 yere Borcum olsun durum bu.

Borc tabiki 500-560.000 den yukarı olacak.

Ben borç ayni kalacak demiyorum.

Ama ayda 5000 yılda 60.000 ile bu borç ana parası bile 10 yıl sürecek.

10 yılda 500.000 borç tabiki 1 milyon hatta 1.5 milyon olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 15 Kasım 2024; 17:25:43 >
  • Arkadaşlar @Mavikıs beni 2-3 yıldır tanıyor.
    Garanti BBVA
    Garanti Shop & Fly
    Para blokeli Kredi Kartı almak
    Findex puanı yükseltmek konularında 100lerce mesajım var.

Tabiki maaşın 12-14 katı kart limiti sadece bana değil herkes icin fazla.
    Diyelim maas 20.000 kart limiti 200.000
    Bunun asgarisi 40%=80.000 minimum ödeme
    Üstelik asgarî degil biraz fazla ödemek gerek
    Sonuç gelire göre kart limiti mantıklı risksiz olur demek istiyor.
    20.000 alan kişiye banka araştırmadan 300-500.000 limitli kart verirse adam ödeyemez icralık olursa onu ne hapse atabilir nede evde ne varsa alırız diye korkutabilir.
    Benim demek istediğim bu.

Gelişmeleri yazacağım.
    Aylik 5000 kesilecek 21.000 maaş
    1 yıl sonunda ödediğim 60.000 belki yarısı zaten faize ödemiş olacağım.
    Kalan borc yine faiz işleyecek.
    ------------------------------------------------
    Yapılandırma mantıklı sabit borç az biraz faizle.
    Avukat/Hukuk bürosu 300.000 getir kalanı taksitlendirme yapalım dedi.
    Hadi parayı Bulduk ayda 15.000 ödeyeceğim diye taahhüt verdim.
    Bugün yarın garantisi yok
    İşim güvenlik oldu biriyle kavga ettim olaya müdahale ettim.
    İsten çıktım, çıkarıldım, paramı alamadım,maas eksik veya gec yattı.
    Avukatla sözleşme bozarsam Hapis var.
    Bunu tabiki biliyorum.

Ne sözlü ne yazılı taahhüt ödeme sözü vermiyorum bu nedenle.
    11 yıllık kargo işinde sözde araba ehliyetim yok diye çıkarttılar!
    Yani demem o ki bu borç azar azar ödediğim icin bu ödemeler ancak faize gider.
    12 yıldır forumdayim gelişmeleri yazarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 15 Kasım 2024; 17:36:15 >

• Admin yok mu ya mavikıs denilen kişi insanlara yalan bilgiler veriyor. Admin var ise mesajlarını silebilir mi ? Gelmiş insanları korkutuyor. Kanunlar belli bu kadar basit. Avukat ile taahhüt imzaladıktan sonra ödeme yapmaz isen 3 ay hapis cezası var. Taahhüt zorunlu değil zaten. Mal beyanı vermek ise zorunlu. Vermez isen yukarıda arkadaşın durumuna düşülebilir. Lakin onuda hemen doldurup çıkış sağlanır. Sadece cumartesi veya pazara denk gelirse 2 veya bir gün mapusa girersin hafta sonu adliye kapalı diye biliyorum. Ondan dolayı. Pazartesi çıkış sağlanır. Artışa gelirsek bu duruma düşmüş bir insan sence tutar artışlarını dikkate alır mı ? O güzel fikirlerini lütfen kendine sakla bir daha da lütfen uğrama buraya. Burası güzel bilgi alışverişin olduğu konu olacak. İcraya düşmüş arkadaşlar var ise bilgi birikimlerini paylaşırsanız seviniriz. Yakında zaten aranıza katılacağım

• hidensa H kullanıcısına yanıt

bana da sarıyor ara ara..bloklu olmasına rağmen mesajlarını okuyorum hakkımda atıp tutmuş mu diye..sözde ben iboya aman canım boşver maaşından keserler hiç elleme demişim..ona vurgu yapıyor..ben böyle birşey söylemedim bile..mal beyanında bulunması gerektiğini belirttim hatta kendisine dilekçe örneği yolladım..şimdi ona da bir kulp bulur kesin..herkes kendinden sorumlu..kimseye de hesap verme zorunluluğum yok..uyarı yapıyorsan da efendi gibi yaparsın..üslup zaten yerlerde..daha ne diyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 15 Kasım 2024; 18:38:9 >
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Hocam size bir sorum olacak sizin parça parça olan borcunuzu enpara tek çatı altında mı birleştirdi. Yoksa icra için ayrı ayrı dosya mı açtı ?

Hocam benim kredi kartı Ankara Erol hukuk'a devredildi..onlarla da bir kere görüştüm. Ödeme yapabilecek miyim diye sordular, durumum yok dedim sağlık olsun diyip kapattılar. Ertesi gün (dün) icra takibi yapılacaktır mesajı geldi. Bugün de herhangi bir dönüş olmadı. Pazartesi ya tebligat gönderecekler ya da direkt icrayı başlatacaklar. Diğer kredi borçlarından da ara ara mesajlar geliyor ama onları devretmediler henüz. Krediler sigortalı olduğu için kartı ilk sıraya aldılar herhalde. Onlar da bekleyecek sırada. Yada diğer parça kredilerin de zamanının dolmasını bekliyorlar toptan icra takibi yapacaklar. Şu an benim tarafımda belirsizlik var. Henüz icra açılmış değil. Tebligat dahi almadım. Bekliyorum.. Sizde durum nedir

Benim daha günüm var hocam bakalım yapılandırmaları kovalıyorum. 40. Gündeyim. Ama patlayacak gibiyim yakında. Patlamadan kurtarmaya çalışıyorum ama zor işim gibi bakalım. Hocam tebligata göre bilgi verirseniz sevinirim her farklı borca tek dosya mı yoksa farklı farklı mı dosya gönderiyorlar ? Bu bilgiyi paylaşırsanız sevinirim.

tabiki hocam..an be an gelişmeleri yazıyorum zaten buraya..maksat bilgilendirmek

• Az önce enpara'daki kredilerimden biri için de mesaj aldım. Saat 19:00 a kadar 51000₺ ödeme yapmazsam icra takibi başlatılacakmış..istedikleri rakam 51.000₺ normalde bir taksit ücretini yatırınca icra düşer ama benden son 3 ayın ücretini toptan istiyor hale bak.. Tabi ki ödeme yapamayacağım ve o da düşecek avukata.. Tecrübeli arkadaşlara sorayım bari.. Kredi kartım'da icra takibi başlatıldı. Kredi için de takip başlatılırsa sıraya mı girer yoksa eşzamanlı olarak haciz işlemleri yapılabilir mi? Aynı bankanın ürünü ikisi de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 18 Kasım 2024; 10:43:58 >

Sıraya girer hocam icra dosyaları. Örnek vereyim. A bankasına borcun var diyelim. A bankasının borcu bitmeden B bankasının icra dosyasına geçilmez yani sıraya girer dosyalar. Aynı banka için şöyle diyebilirim iki farklı icra başlatırlar birisi kredi kartı için birisi kredi için. Bunlar da sıraya girer tek dosyada açabilirler mi onu tam bilmiyorum bu hususla ilgili.

https://www.tahanci.av.tr/icra-iflas-kanununda-sira-cetveli/#:~:text=Bir%20icra%20takibinde%20alacakl%C4%B1lar%C4%B1n%20birden,Bu%20s%C4%B1raya%2C%20s%C4%B1ra%20cetveli%20denir.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

anladım hocam yani ilk sırada kart var şu an ona yarın veya öbür gün açarlar icra takibini artık tahminimce. Diğer kredi borçları vs onlar da sıraya girecek o zaman kart borcunun dosyası kapanmadan diğerlerine geçilmeyecek doğru anladıysam eğer

Evet hocam geçilemez. Uyap dosya sorgulama kısmından bakın. Örnek vereyim A bankası dosya açmış olsun. B bankası da dosya açar lakin beklemeye girer yani üstte linkini attığım gibi sıra cetveli mevzusu var.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

anladım hocam teşekkür ederim biraz olsun içime su serpildi ben de hepsiyle tek tek uğraşacağım diye düşünüyordum aynı anda

Rica ederim üstte gönderdiğim linki detaylı inceleyin hocam. Tekrar atayım hatta.

https://www.tahanci.av.tr/icra-iflas-kanununda-sira-cetveli/#:~:text=Bir%20icra%20takibinde%20alacakl%C4%B1lar%C4%B1n%20birden,Bu%20s%C4%B1raya%2C%20s%C4%B1ra%20cetveli%20denir.

https://www.kayihukuk.com.tr/maas-haczinde-siraya-itiraz-yapilir-mi//

Alıntı

metni:
    Maaş ve ücret üzerinde birden fazla haciz varsa, bunlar sıraya konur ve sırada önde olan haczin kesintisi bitmedikçe sondaki haciz için kesintiye geçilemez. Maaş ve ücret haczine iştirak İİK'nun 83. maddesinde düzenlenmiş olup, kanun koyucu, hacze iştiraki kabul etmemiştir. "Haciz yolu ile takipte sıra cetveli düzenlenirken, en önemli husus hacizdir. Hukukumuzda, haczi önce yapanın, rehin hakkında olduğu gibi bir önceliği yoktur. Sadece maaş hacizlerinde, haczi önce yapanın kesintisi bitmeden sonraki hacizler için kesinti yapılamaz (İİK. 83/II). 
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.