Şimdi Ara

Kart Okuyucu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende anakarta takılan(usbden deil)kart okuyucu var.kart okuyucu çıkarıp takmıştım pcyi temizlerken.fakat şimdi pc kart okuyucuyu algılamıyor.acaba ne yapmam lazım?şimdiden teşekküreler.

• Büyük ihtimalle yerine takarken tam olarak yerine oturtamamışsındır o yüzden görmüyor algılamıyordur
  • tam oturtuguma eminim.bu kart okuyucuları takınca bi ayar yapmak gerekirmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sero34

Arkadaşlar bende anakarta takılan(usbden deil)kart okuyucu var.kart okuyucu çıkarıp takmıştım pcyi temizlerken.fakat şimdi pc kart okuyucuyu algılamıyor.acaba ne yapmam lazım?şimdiden teşekküreler.

Arkadaşım yeni konu açmak istemedim. Kusura bakmazsan ben de sorunumu buraya yazayım. Çünkü aynı sorun. Benimki de anakarta takılı.

Vatan'dan toplattığım bilgisayarımdaki kart okuyucuya kart takıyorum. Bilisayarda tık yok! Yanlış yere mi taktılar nedir? Bir de üzerinde bir kırmızı bir de yeşil ışık var, bu ışıklar bilgisayar kapalıyken bile yanıyor. Bu normal midir?

Yardım edecek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 26 Mayıs 2007; 13:36:54 >
  • arkadaşlar ben bi tahmin yürüteceğim. şimdi bu usb yi kaldır komutu var ya genelde masaüstündeki sağ alt köşeden yaparız(tepsi) usb yi kaldırınca kart okuyucu da usb olarak görünüyo çoğu kez. yani card okuyucuyu da kaldır demiş oluyoruz. bu şekilde okutamayan çok arkadaşım oldu. sizinki de böyle bir sorun olabilir mi. yani card okuyucuyu pc den tamamen söküp baştan takmak gerekebiliyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibrahimcan06

arkadaşlar ben bi tahmin yürüteceğim. şimdi bu usb yi kaldır komutu var ya genelde masaüstündeki sağ alt köşeden yaparız(tepsi) usb yi kaldırınca kart okuyucu da usb olarak görünüyo çoğu kez. yani card okuyucuyu da kaldır demiş oluyoruz. bu şekilde okutamayan çok arkadaşım oldu. sizinki de böyle bir sorun olabilir mi. yani card okuyucuyu pc den tamamen söküp baştan takmak gerekebiliyo.

Zaten kasanın içinde bir kablonun ucunda, kasanın dışındaki gibi usb girişi var. Kart okuyucuyu oraya takmışlar. bunları ayırıp tekrar birleştirin mi demek istiyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 18 Haziran 2007; 22:30:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sero34

Arkadaşlar bende anakarta takılan(usbden deil)kart okuyucu var.kart okuyucu çıkarıp takmıştım pcyi temizlerken.fakat şimdi pc kart okuyucuyu algılamıyor.acaba ne yapmam lazım?şimdiden teşekküreler.

Ben sorunumu hallettim. Benimki aldığımdan beri hiç çalışmamıştı. Kasayı açıp dikkatli incelediğimde anakartta 6 tane usb girişi olduğunu gördüm. Kasanın usb girişinin anakarta takılı olduğu uçlara, bir de kart okuyucununkine. Kart okuyucunun siyahla yeşil tersti. Onları değiştirdim düzeldi şimdi.

Seninki daha önceden çalışmadığı için 3 şey söyleyebilirim.
    1-Uçları çıkarırken kabloyu koparmış olabilirsin (benim gibi bknz alta),
    2-Yukarıda yazdığım 6 girişte voltajlar farklı olabiliyormuş (bilgisayar öğretmeni bir arkadaş söyledi) bazıları 3 bazıları 5 volt. farklı yere de takmış olabilirsin.
    3-Kart okuyucuyu bilisayar çalışırken taktıysan yanmış olabilir.

eski hâli:
     Kart Okuyucu Sorunu

siyahla yeşili değiştirdim çalıştı:
     Kart Okuyucu Sorunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Mikro Sd kart Şifre Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadşlar slotlarda sorun olabilir.Eğer takıp çıkarırken sert bir müdaheleye maruz kalmışsa zarar görmüş olabilir ...
  • Aynı sorun bende de var
  • arkadaşlar bende pegasus 26in1 kart okuyucu aldım,ama bir türlü kartları takamıyorum, benmi çok beceriksizim yoksa aletmi dandik?? yardımcı olursanız sevinirim
  • ben kart okuyucumdan umudu kestim.ama yinede size bi kaç resim atayım bi bakın benim naptığıma.ben kart okuyucu söktüm inceledim.kart okuyucu öyle kolay bozulcak bişey deil.ama anakarttan bi kere söktüm bi da taktığımda çalışmadı.

Kartın kendisi:
     Kart Okuyucu Sorunu

Anakarta takılan ucu:
     Kart Okuyucu Sorunu

Kartın içi:(buraya dikkat kablo çıkabilio.yani değişebilir.)
     Kart Okuyucu Sorunu

Anakarta takılmış hali:
     Kart Okuyucu Sorunu

ikinci resimde gördüğünüz üzere sarı kablo neyin nesidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 19 Temmuz 2007; 10:25:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.