Şimdi Ara

Kart Okuyucu Çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
31.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam uzun zamandır ziyaret etmiyordum forumu.
    Ama öve öve bitiremediler. Türkiyenin en çok tıklanan en büyük forumu olduğu söyleniyor.
    Ben de uzak durmamam gerektiğini öğrendim forumdan.
    Ayrıca hazır paylaşımda bulunurken birşey de sormak istiyorum.
    Masa üstü kasanın üzerinde bulunan usb kart okuycu diğeri ... (ne olduğunu bilmiyorum) bu üçlüden kart okuyucu çalımıyor.
    Elimdeki bilgiler : USB çalışıyor, kart okuyucunun altında sarı ışık yanıyor.
    Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
    Umarım siz üstadlar bu konuda da yardımlarınızı esirgemezsiniz.
    Saygılarımla.

• Hafıza Kartın uçmuş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: reddeck

Hafıza Kartın uçmuş olabilir

Birden fazla hafıza kartı denedim. Ayrıca hafıza kart telefonlarda çalışıyor sorun yok.
    Sorun okuyucuda sanırım.
    Başka bir fikrin var mı?
  • Kart okuyucunun ışığının yanması sağlam oldğunu göstermez. Ayrıca işletim sistemine tanıtılması lazım. Eğer imkanınız varsa kart okuyucunun kablosunu çıkarıp bilgisayarı açıp kapatın sonra tekrar takın belki driverleri bu sefer yüklenir. Aygıt yöneticisinde kart okuyucu görünüyor mu?
  • Görünüyor. 4 Tane USB görünüyor. Aygıt yöneticisinde. Ancak hiç biri çalışmıyor tıkladığımda.
    Sn Ender 123 sizin dediğiniz bir konuda tereddütüm var. Anakarta takılan kabloların (iğneli uçlu) nasıl takılacağına dair bir bilgi aradım ama bulamadım. Bu kouda bilginiz var mı?
    Ayrıca ilk mesajda da bahsettiğim gibi bu kart okuyucu kasa üzerinde bulunan usb kart okuyucu 1 ve galiba daha büyük kart okuyucu 2 den oluşan bir grup. Bu gruptanda usb çalışıyor. Ama kart okuyucu çalışmıyor. Yani sizin söylediğiniz driverin yüklü olmamam ihtiali var mı bu durumda. bu usb ve kart okuyucu aynı kablo ile anakarta bağlanmıyor mu?
    İlgililenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • sistem tanımamış olabilir çıkar yeniden tak yada driveri varsa yükle
  • quote:

Orijinalden alıntı: TornadQ

sistem tanımamış olabilir çıkar yeniden tak yada driveri varsa yükle

Halen çözüm bulamadım.
    Kart okuyucunun altındaki ışık sürekli sarı olarak yanıyor.
    Ama kart okuyucu çalışmıyor.
    Bu durum ilk galiba zaten hep böyle şeyler de beni buluyor.
    Bunaldım iyice.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın Damla2020 ,

Aklıma gelen tüm seçenekleri yazayım. Hem hatayı belirler hem de çözümü.

1. Kart okucuyunun kablolarını çıkartıp , bilgisayarı aç kapa yapıp tekrar takmak. Kablolar genelde tek yönlüdür. Ters takamazsınız.

2. Yeniden işletim sistemi kurmak veya

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/

adresinden çalışan linux indirip cdye yazıp linux üzerinde çalışıp çalışmadığını anlamak.

3. Hirens boot cd internetten indirip cdye yazmak ve onun içindeki livexp üzerinden kart okuyucuya ulaşmaya çalışmak. (çok düşük bir olasılık)

4.http://www.pro-it-education.de/software/deviceremover/

adresinden gelişmiş bir aygıt yöneticisini indirip bununla sorunları çözmeye çalışmak. Bana sorarsanız sizin kartınızın sürücüleri tam olarak yüklenmemiş. Aygıt yöneticisinde diğer usb hubları ve root cihazları görünebilir ama sizin kart okuyucu "usb kompozit cihaz" olarak görünmesi lazım.

5. Yeni kart okuyucu almak. Dahili yerine harici usb olanını almak. 5-10 dolar arasında bir maliyete bu can sıkıcı durumdan kurtulabilirsiniz.

Şu anda tek emin olduğumuz şey , üzerindeki led yandığına göre kart okuyucuya elektrik geldiği ve anakartın sağlam olduğu.

Bende de usb harici kart okuyucu var. winxp sp2 de sorunsuz çalışıyor ama winxp sp3 kurunca ne yaparsam yapayım çalışmıyor. Kırk türlü takla attırdım ama olmuyor. siz de winxp service pack 2 kurmayı deneyebilirsiniz. usb sürücüleri genelde sistemin içinde vardır ve otomatik olarak yüklenir.

Umarım yardımcı olur. Kolay gelsin.

• merheaba arkadaşlar
    bnm bilgisayrım daha yeni alındı ilk geldiğinde çalışmamıştı birkaç gün sonra çalışmaya başladı
    şimdi yine aynı sorunla karşılaşıyorum bnm ki de aynı arkadaşınki gibi sarı ışık yanıyo ama çalışmıyor
    yanında usb girişi var o çalışıyor hafıza kartı girişleri çalışmıyor sadece
  • arkadaşlar bende pc açılırken ışık yanıyor ama hoşgeldin yazısı geldimi ışık sönüor kartı çıkartıp takıorum aynı kalıor kartı yeni aldım ne yapmalıyım acil yardımmm
  • aynı sorun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.