Şimdi Ara

kart paylaşımı suç mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
10.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ah be hocam o digiturkte calisan muhendisler daha dogru duzgun hd receiver icin yazilim cikartamiyorlar 300 bin kisiyi nasil takip ediyorlar acaba ve ayrica sacmalamis soyledigi seyin mantikli bi aciklamasi yok onu yapabilmesi icin serverlari bulmasi ve serverlerin uyelerini felan baya uzun is hikaye yani...
  • Digiturk un habersiz olacağını sanmıyorum .. Şu an kart paylaşımı çok yayıldı ve en çok satan alıcılar paylaşım yapanlar .. Yakında patlar gibi geliyor bana

Hiç unutmuyorum .. D smart bayisi olan bir uyducuya D smart alıcısının fiyatını sorduğumda abi ne gerek var ona deyip dreambox u tavsiye etmişti .. Demekki ondan daha fazla kar ediyorlar ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Bazı receiver' lar şifreli yayın kartlarını internet üzerinden paylaşıma açıyor. Böylece o arkadaşın ip numarasını biliyorsan abone olmadan sen de aynı şifreli yayınları izleyebiliyorsun...

İnternetin ismi "İnternational Network" tür. Dolayısı ile internete yani international networke açık her medyatik veri uluslararası yasalara göre paylaşılabilir.
    Siz boşverin Digitürkün mızıklamalarını. Ben seyredeyim, yiyorsa gelsin beni şikayet etsinde göreyim.
    Pek çok forumun yasakladığı ve öcü gibi korkulan EMU ile şifre kırma işlemide, "Ticari bir amaçla yapılmıyorsa" suç değildir. İlgili kuruluş eğer onun ürettiği veriler üzerinden sizin para kazandığınızı kanıtlarsa tazminat ödersiniz. Ama ben evimde şifre kırar yayın seyredersem, yayıncı kuruluş bana hiç bir şey yapamaz.
    MP3 sitelerinde sıkça rastladığınız bir ifade vardır. "Şarkılar deneme amaçlıdır, dinledikten sonra lütfen siliniz..." İşte olay bu. Ticari amaçlı olmadıktan sonra, ne mp3 dinlemek, ne film seyretmek, nede şifreli tv yayını izlemek suç değildir.
    Ha, vicdani yönden rahatsız ediciliği varmıdır, orası kişiye göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 17 Mart 2010; 8:48:48 >

• server kiraliyanlar genelde yurtdışından alıyorlar serverlariki Türkiye sınırları içerisinde problem yaşanmasın.
    Fakat yasal abone kartını bulmak teknik olarak bence çok kolay. Kafaya koyduktan sonra satıcıyı ve kullananları bulmak zor olmaz diye düşünüyorum.
  • sanırım bu konuda en buyuk cazayı ankaradakı baskında aldılar.hatta operasyon yapılmıştı sanırım.
  • suç tabi
    ama dreambox satışı yasal dreambox alan kişi normal kanalları izlemek için bu cihazı almaz heralde amaç belli
  • digiturk bir süredir eski nesil cryptoworks modül,receiver ve bunlar da kullanılan abonelik kartlarını toplayıp, yerine irdeto cihazları piyasaya sürüyor.

Bu cihazların en büyük özelliği kartın sadece eşleştirildiği uydu cihazında çalışması, dolayısıyla dreambox da cryptoworks modül kullanarak yasal kartın açılıp ilgili sistem değerlerin 3.kişilere ulaştırılması mümkün olmayacak.. Aynı şekilde smartcard 'ın yeniden programlanıp eşleştirme verilerin fake olarak yapılması da (windows vista, 7 de oem üreticisi gibi lisans alma olayı) bir şekilde engellendi.

dolayısıyla 150 tl ile 2500 tl arasında değişen cihazları bu mantıkla almak ilerki vadede zarardır..
  • bi ara opos kart mi ne vardi (adını unuttum tam) kim cikartti sanıyosunuz bu karti
  • şu ana kadar hiç izlemekten ceza almış kişiler varmı?
  • Bu sorunun cevabı çalıntı mal almak suç mu sorusunun cevabı gibi. Sonuçta bu hizmet çalıntı. Şifreli platformların yayınlarını onlardan daha ucuza onların hizmetini çalan adamlardan alanlar, bunun farkında. Tabi onlar kadar değil ama azda olsa suçlu sayılırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranmania -- 16 Ağustos 2010; 10:25:22 >
  • bu işleri pek bilmem.deneme amaçlı server buldum bir yerden.meraktan adres kısmına hostu yapıştırdım.IP NUMARANIZ KAYIT ALTINA ALINDI
    DIKKAT ILLEGAL ISLEM YAPTINIZ diye uyarı aldım ...nedir durum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: polyo

bu işleri pek bilmem.deneme amaçlı server buldum bir yerden.meraktan adres kısmına hostu yapıştırdım.IP NUMARANIZ KAYIT ALTINA ALINDI
    DIKKAT ILLEGAL ISLEM YAPTINIZ diye uyarı aldım ...nedir durum?

Merhabalar arkadaşın yaptığın aynısını ben yaptım meraktan adres kısmına hostu yapıştıdım .BÜYÜK PUNTALI HARFLERLE İLLEGAL İŞLEM YAPTINIZ İP NUMARANIZ KAYIT ALTINA ALINMIŞTIR. diye bir yazı çıktı . bu de anlama geliyor yardımlarınızı bekliyorum . Tşkler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.