Şimdi Ara

Kartuş Dolum Mürekkepleri ve Fotoğraf Baskısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
17.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaşlar ben hp 4180 modelini almak istiyorum ancak hp 21 - hp 22 kartuş varmış bu kartuşlar doluyor mu bilgisi olan lütfen paylaşsın şimdiden teşekkür ederim...
  • Bahsettiğiniz kartuşlar en kolay dolan kartuş tiplerindendir. Kartuş dolumlarıyla ilgili genel bilgileri aşağıdaki adreslerde bulabilirsiniz:

http://www.cescesor.com/Default.aspx?tabid=206
    http://www.kartusforum.com/
  • teşekkür ederim yardımlarınız için ama ürünlerinizi inceledim ama sadece 21-22 göre dolum setleri yok diğer kartuşlara göre de var yardımcı olursanız sevinirim ve bu model de sorun olur mu ?
    bende hp 656c modeli var ama uzun zamandır başkasında yeni geldi o makinede onun kartuşları hakkında da bilgi verirseniz mutlu olurum :)
  • Sanırım fark etmediniz, hemen hemen tüm kartuşlar için dolum setleri sitede mevcut; HP 656C'nin kartuşları da dahil.

http://www.cescesor.com/default.aspx?CatID=6430
  • Ben c5180'in orijinal kartuşlarıyla yaklaşık 30 sayfa kadar A4 foto bastım ve yazılımın gösterdiği mürekkep seviyesi hiç eksilmedi. Bu beni hem şaşırttı, hem de rahatsız etti. Son A4'ün basımı öncesinde sarı mürekkep aniden %80-85 gibi bir seviyeye düştü, basım tamamlandığında ise kartuşun bittiği, değiştirlmesi gerektiği uyarısı geldi. Ben de cescesorun anlattığı şekilde tüm kartuşları birden cescesor'un dolan kartuşlarıyla değiştirdim. Uyarılar kayboldu, mürekkep seviyeleri tam dolu olarak gösterildi ve ilk baskıyı yaptı, tek bir sayfa. Ama basım bittiğinde yazıcı, mürekkep sistemi hatası verdi ve reset sonrasında da öyle kaldı. Ben de hp ile telefonla temasa geçtim. Hp ilgilisi kartuşları çıkarttırıp reset attırdı ve aynı ikaz gelince mekanik hata olduğuna hükmedip değiştirileceğini söyledi. Hp ile görüşmem sonrasında değişim için aldığım yere iade ettim, şu an beklemedeyim.

Joe_black ve mehmet523, bu konudaki deneyimlerinizi forumda zaten yazmışsınız biraz daha detaylı olarak benimle paylaşabilirseniz sevinirim. 6280 de herhalde aynı kartuşu kullanıyor ve sizde kartuştan kaynaklanan herhangi bir sorun olmamış? Sizde de mürekkep seviyesi hiç eksilmeyip bendeki gibi ani düşüş mü gösterdi? Yoksa, olması gerektiği gibi, her basımda düzenli olarak azaldı mı? Nette yaptığınız araştırmada 3180 ve 5180 lerde mürekkep sistemi arızasına sık rastlandığını tespit etmişsiniz, 6280 in bu açıdan daha iyi olduğuna dair bir bilgi var mı?

Cescesor, dolan tip vivera kartuşlarla tamamen sorunsuz çalışan bir hp photosmart yazıcı veya all in one var mı sizin tespit ettiğiniz? Çünkü, yazıcının basabildiği tek sayfadan anladığım kadarıyla mürekkebiniz oldukça iyi, hem baskı sonucu çok iyiydi, hem de çok çabuk kurudu. Doğrusu bu sistemi sorunsuz bir şekilde kullanmayı ümid ediyorum.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PePo -- 16 Nisan 2008; 1:12:58 >

• @PePo hocam, C5180 kullanırken sizdeki gibi orjinal kartuşlarla çıktı alırken mürekkep seviyelerinde hiç değişme olmadı. Sizdeki gibi sarı renk 3/4 lük seviyeye indi. Bu seviyede tek bir 10x15 boyutunda fotoğraf bastırdım. Çıktı verdikten sonra Sarı renk kartuşunu değiştirin diye uyarı verdi.

Yeni kartuş almaktansa dolan kartuş alamaya karar verdim ve cescesordan kartuş seti ve 13 şişe mürekkep siparişi verdim. Kargo gelene kadar yazıcıyı kullanmadım. Orjinal ile cescesorun karşılaştırmasını yapmak için kargo elime geçtiğinde orjinaller ile son kez manzara fotoğrafı bastırmayı denedim. Yarıya geldiğinde kağıtı içerisinde sıkıştırdı ve mürekkep sistemi hatası vermeye başladı. Mürekkep bittiği için bu hatayı vermiştir mantığı ile Cescesordan aldığım kartuşları doldurup taktım. Değişen herhangi bir şey olmadı. Cescesor ile irtibata geçtim Hp nin 363 serisi kartuşlardaki normal arızalardan biri olduğunu ve teknik servis ile görüşmem gerektiğini söyledi. Teknik servis biten kartuşu yenisi ile değiştirip denememi, sonuçta bir değişiklik olmazsa tekrar aramamı söyledi. Yeni kartuş ile denedim sonuçta herhangi bir değişme olmadı. Teknik servis benden gerekli bilgileri aldıktan sonra kargo evden yazıcıyı alıp bir hafta sonra 6280 yazıcıyı bana teslim ettiler.

6280 geldiğinde üzerindeki kartuşları kullamadan cescesordan aldığım kartuşları kullanmak istedim. Bir sakıncası olup olmadığını öğrenmek için cescesoru aradım. Telefon numaramı alıp beni kendisi aradı. Kartuşları belli bir sırayla takmak gerekiyormuş.( HP 6280 nin yeni icadı da bu ) Kurulumu yaptıktan sonra örnek çıktıyı aldım. O zamandan beri sürekli çıktı alıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım.

İnternette araştırma yaparken 5180 değilde bunun 8220 gibi bir seri kodu vardı. Bu kodla arama yaptığımda daha fazla sonuca ulaştım. HP nin bu seri yazıcılarında bu tip arızadan şikayet çok fazla. Bu arada avrupada millet doldurulabilir kartuş kullanıyor. Hatta aynı arızayı yazıcını bulunduğu masayı silmek için yazıcıyı kaldırıp altını temizledikten sonra tekrar yerine koyduklarında yazıcı çalışmamış ve bu arızayı vermiş. Yazıcının yerini değiştirdikten sonra aynı hatayı veren yazıcı bile olmuş.

Yeni yazıcı geldiğinde bitti diye değiştirdiğim sarı kartuşu açtım. Tabi eldeki imkanlarla biraz uğraştırdı beni Sonuç beni gerçekten şaşırttı. Zaten 6 ml olan sarı mürekkebin 2ml kadarı kartuşın içinde duruyor (enjektörle ölçtüm). 6 ml mürekkebe 20 ytl ver onunda 4 ml ini kullanınca yenisi ile değiştir. Araştırdığım kadarıyla 363 serisi kartuşların tam bitmesini beklemeden değiştirmek gerekiyor. Kartuşlar sadece mürekkep deposu gibi kullanıldığı için mürekkep azaldığında yazıcı mürekkebi çekerken mürekkep vakum sistemi hava yapıyor. Dikkat ettiysen kartuşdaki mürekkebin alındığı alt delik tam altta bulunmuyor. Bu seviyenin altından mürekkep alamıyor.

5180 i dolan kartuşlarla kullanan forumda bir çok arkadaş var. @birolayd hocam ebay dan almış, önceden Türkiye de bu tip kartuşlar yoktu. Ben onun tavsiyesi üzerine aldım. Nette gördüğüm kadarıyla 363 serisi kartuş kullanan tüm serilerde bu tip kartuş kullanıyorlar. Bu tip kartuşlarda en iyi çalışan yazıcı tarzında bir yoruma veya modele rastlamadım. Sonuçta hepsi nerdeyse birbirinin aynısı.

Durum böyle olunca dolan kartuş kullanmaktan başka çare kalmıyor. Şeffaf olduğu için mürekkep seviyelerini net olarak görebiliyorum. Bu sayede mürekkep bitmeden ilave edebiliyorum.

İnşallah en kısa sürede sorununuz çözüme ulaşır. Umarım yardımıcı olabilmişimdir.

• Kusura bakma biraz uzun olmuş yazı.
  • Detaylı bilgi için çok teşekkürler joe_black. HP5180, bu forumlara bakıp dolabilen kartuşla kullanılabildiği için özellikle seçip aldığım bir yazıcı idi. Benim anladığım, bu yazıcı serisi mürekkep sistemi konusunda biraz sıkıntılı, kolaylıkla arıza vermeye eğilimli. Hp 363 için dolan kartuşlar da tamamen sorunsuz değil gibi gözüküyor ve sanırım bu arızaya katkıda bulunabiliyor. Bu konuda belli bir birikim ve deneyim oluştukça, dürüst ve olumlu bir satıcı olan cescesor'un da yardımlarıyla bakalım zaman ne gösterecek.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PePo -- 16 Nisan 2008; 14:11:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PePo

Ben c5180'in orijinal kartuşlarıyla yaklaşık 30 sayfa kadar A4 foto bastım ve yazılımın gösterdiği mürekkep seviyesi hiç eksilmedi. Bu beni hem şaşırttı, hem de rahatsız etti. Son A4'ün basımı öncesinde sarı mürekkep aniden %80-85 gibi bir seviyeye düştü, basım tamamlandığında ise kartuşun bittiği, değiştirlmesi gerektiği uyarısı geldi. Ben de cescesorun anlattığı şekilde tüm kartuşları birden cescesor'un dolan kartuşlarıyla değiştirdim. Uyarılar kayboldu, mürekkep seviyeleri tam dolu olarak gösterildi ve ilk baskıyı yaptı, tek bir sayfa. Ama basım bittiğinde yazıcı, mürekkep sistemi hatası verdi ve reset sonrasında da öyle kaldı. Ben de hp ile telefonla temasa geçtim. Hp ilgilisi kartuşları çıkarttırıp reset attırdı ve aynı ikaz gelince mekanik hata olduğuna hükmedip değiştirileceğini söyledi. Hp ile görüşmem sonrasında değişim için aldığım yere iade ettim, şu an beklemedeyim.

Joe_black ve mehmet523, bu konudaki deneyimlerinizi forumda zaten yazmışsınız biraz daha detaylı olarak benimle paylaşabilirseniz sevinirim. 6280 de herhalde aynı kartuşu kullanıyor ve sizde kartuştan kaynaklanan herhangi bir sorun olmamış? Sizde de mürekkep seviyesi hiç eksilmeyip bendeki gibi ani düşüş mü gösterdi? Yoksa, olması gerektiği gibi, her basımda düzenli olarak azaldı mı? Nette yaptığınız araştırmada 3180 ve 5180 lerde mürekkep sistemi arızasına sık rastlandığını tespit etmişsiniz, 6280 in bu açıdan daha iyi olduğuna dair bir bilgi var mı?

Cescesor, dolan tip vivera kartuşlarla tamamen sorunsuz çalışan bir hp photosmart yazıcı veya all in one var mı sizin tespit ettiğiniz? Çünkü, yazıcının basabildiği tek sayfadan anladığım kadarıyla mürekkebiniz oldukça iyi, hem baskı sonucu çok iyiydi, hem de çok çabuk kurudu. Doğrusu bu sistemi sorunsuz bir şekilde kullanmayı ümid ediyorum.

Selamlar

kardeş benım yazıcıyıda tamir edememişler c6280 ile değiştirilieceği konusunda mesaj geldı, henüz kargo falan gelmedi... neyse konuya geçelim ben 5180 yazıcımı 1 yıldan fazladır kullanıyorum hiç bir sorunu yoktu taki bu kartuşları takana kadar, evet mürekkepleri çok kaliteli olabilir ama bunla 30 sayfa çıkarabildim anında mürekkep sistem hatası verdı. yenı yazıcım gelınce bu kartuşları kullanmıcam... benimde tavsiyem sende kullanma tam bela :)

• @mehmet523 yaşadığınız sorun C5180'nin hassasiyetinden kaynaklanıyor ve orjinal kartuşları üzerindeyken bile yazıcı hata verebiliyor. Problemli bir üretim. Neyseki bu sorun servis tarafından ücretsiz olarak yeni yazıcı gönderilerek çözülüyor. Yeni gelecek olan C6280'de bu hassasiyet yok. Kartuşlarınızı kullanabilirsiniz.
  • şimdi birileri çıkıp yine yazıcıdan kaynaklıdır diye yazacaktır, kesinlikle katılmıyorum sapasağlam yazıcı bunları taktıktan kısa bir süre sonra az bi baskı yaparak bozuldu.. sorun kartuşta... ve şunuda itiraf etmek lazım mürekkepleri çok kaliteli... yiğidi öldür ama hakkını ver boşuna dememişler
  • quote:

Orjinalden alıntı: cescesor

@mehmet523 yaşadığınız sorun C5180'nin hassasiyetinden kaynaklanıyor ve orjinal kartuşları üzerindeyken bile yazıcı hata verebiliyor. Problemli bir üretim. Neyseki bu sorun servis tarafından ücretsiz olarak yeni yazıcı gönderilerek çözülüyor. Yeni gelecek olan C6280'de bu hassasiyet yok. Kartuşlarınızı kullanabilirsiniz.

kesinlikle sizi kötülemek satışınızı engellemek amacıyla yazdığımı sanmayın, ama almak isteyen arkadaşlar bunları göz önüne alıp almalı diye düşünüyorum.. inşallah bundan sonra kımsede sorun çıkmazda herkes güzel şeyler yazar... iyi akşamlar
  • Bu tip uyarıları yapmakta haklı olduğunuzun farkındayım. Açıkçası bu konuda biz de başlarda şimdiki kadar bilgi sahibi değildik. Pek mütevazi bir tavır olmayacak ama; problem yaşayan kullanıcıları şu ana kadar hiç çözümsüz bırakmadık. Çözüm bulamadığımız durumlarda ise dolum meraklılarının ürünlerini iade aldık. Siz de kartuşlarınızı bizden aldıysanız yeni gelecek olan yazıcıda kartuşlarınızı deneyip verim alamadığınız takdirde rahatlıkla iade edebilirsiniz. Kilitlenme sorunu yaşarsanız nasıl olsa HP servisi yazıcıya müdahale edecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cescesor

Bu tip uyarıları yapmakta haklı olduğunuzun farkındayım. Açıkçası bu konuda biz de başlarda şimdiki kadar bilgi sahibi değildik. Pek mütevazi bir tavır olmayacak ama; problem yaşayan kullanıcıları şu ana kadar hiç çözümsüz bırakmadık. Çözüm bulamadığımız durumlarda ise dolum meraklılarının ürünlerini iade aldık. Siz de kartuşlarınızı bizden aldıysanız yeni gelecek olan yazıcıda kartuşlarınızı deneyip verim alamadığınız takdirde rahatlıkla iade edebilirsiniz. Kilitlenme sorunu yaşarsanız nasıl olsa HP servisi yazıcıya müdahale edecektir.

müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunuza eminim,ürünü sizden almıştım ve açıkcası gıcık oldum bu ürüne,,, ve iade etmek istiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet523
    müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunuza eminim,ürünü sizden almıştım ve açıkcası gıcık oldum bu ürüne,,, ve iade etmek istiyorum

@mehmet523 kardeş, bence kartuşları iade etme. Ben 6280 de sorunsuz kullanıyorum. Yazıcıyla birlikte gelen kartuşları hiç kullamadım. Orjinal kartuşlarla baskı maliyeti gerçekten çok fazla. Ama karar senin...

Aklıma gelmişken HP Advanced 10x15 100 lük kağıt teknosa da 8,90 YTL daha uygun fiyatlı bildiğiniz yer var mı?
  • Merhaba. Ben canon mp750 yazıcı kullanıyorum. Acaba canon BCI-6M, 6C, 6Y için uygun mürekkepleriniz var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: joe_black

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet523

@mehmet523 kardeş, bence kartuşları iade etme. Ben 6280 de sorunsuz kullanıyorum. Yazıcıyla birlikte gelen kartuşları hiç kullamadım. Orjinal kartuşlarla baskı maliyeti gerçekten çok fazla. Ama karar senin...

Aklıma gelmişken HP Advanced 10x15 100 lük kağıt teknosa da 8,90 YTL daha uygun fiyatlı bildiğiniz yer var mı?

kardeş bir kez daha denicem umarım sorun olmaz, siyah kartuşumda bi sorun vardı sağolsun cescesor yardımcı oluyor, aslında forumda huysuz bir kişi hiç bişeyi beğenmiyo imajı çizebilirim ama geçekte öyle değil, tüm sorun yazıcı firmalarından kaynaklanıyor bi kaç damla mürekkebi çok yüksek fiyatlara satıyolar nerdeyse kartuş bitince yazıcıyı kaldır at oluyor... bizide ister istemez alternatif arayışına sokuyorlar.. 10x15 lik kağıdı en ucuz yerden bulmuşun zaten başka yerlerde 20 ytl civarı bişey, ben hemen 4 tane sipariş ettim bugun :)

• mrb hp photosmart c4280 kullanıyorum. üzerinde 351 kartuş var ne önerirsiniz? dolum yaparsam kalite düşer mi. deneyen arkadaşlardan mesaj bekliyorum. teşekkürler.
  • Arızalanan HP c5180'im garanti kapsamında değişti. Ancak bana yine açılmamış bir c5180 verildi.
    Bu cihazla olan deneyimlerimi sizlerle paylaşmayı sürdüreceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PePo

Arızalanan HP c5180'im garanti kapsamında değişti. Ancak bana yine açılmamış bir c5180 verildi.
    Bu cihazla olan deneyimlerimi sizlerle paylaşmayı sürdüreceğim.

öncelikle bu ürünü satan kişi satıcı olarak dört dörtlük biri, benım siyah mürekkep kartuşunda bi çatlama vardı hemen yenisini yolladı sağolsun, ama kartuşlar yinede sorunlu benım yazıcı değişti yerine sıfır c6280 geldi, orjınal kartuşları taktı denedim hiç bi sorun yoktu sonra dolan kartuşu taktım ve rebkleri çizikli çıkarmaya ardından mavi yerine açık kırmızı çıkarmaya başladı, sınama yazdırmalarından başarısız oldu, o an korkmadım desem yalan olur, neyse orjınal kartuşları takıp 30-40 baskı aldım çizikli, yazılar düzeldi..anlayacağın pirince gidelim derken eldeki bulgurdan olacağız :(

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.