Şimdi Ara

KASA BULDUM, i5 560 - p7h55-m lx

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dün arkadaşın depo olarak kullandığı yeri temizlerken kasa bulduk, zamanında şirket kullanıyormuş arkadaşımda ordan almış koymuş oraya..

kasa içini açınca;
    kingston, 2x2 galiba KVR1333D3S8N9K2/4G yazıyor üstünde 2 kit
    i5 560 malay islemci
    p7h55-m lx asus anakart
    samsung 500 gb hard disk
    lg dvd

tek problem güç kaynağı yoktu, 300w başka bir güç kaynağı ile çalıştırdım. ne ekrandan nede usb ışıkları göz kırpmadı, ramleri değiştirip denedim ve çalıştırdım..

esas soruma geleyim, bu anakart ve islemci iş yapar mı? ortalama 700 750 liraya bi sistem arıyordum, ram güç kaynağı ve ekran kartı alıp kullansam?
    işlemci karşılaştırmaya i5 560 vs fx 4100 yazıyorum, fx 4100'üstün çıkıyor karşılaştırmadan :(

• NychrizStyx kullanıcısına yanıt
    Parçalar güncel değil fakat çok eski kötü iş yapmaz da diyemeyiz ramleri 2x4 gb yapıp kaliteli bir 500w psu alıp orta sınıf bir ekra kartıyla sistem seni ayakta tutabilir ileri doğru işlemciyi değiştirirsin anakart buna izin verecektir. yada bütçeni 1000 lira seviyesine çıkarırsın güncel bir sistem toplarsın karar senin

Eğer imkanın varsa su tarz bir sistem toplamanı öneririm

Amd fx6100 3.3ghz işlemci
    Msı 970a g43 anakart
    Sapphire r9 270 oc boost
    2X4gb kingston hyper x bellek
    Xıgmatek asgard 382 500w kasa
    Bulduğunuz kasada ki hardisk ve dvd romu kullanabilirsini ek olarak öneride bulunmuyorum

Bu sekilde 1300 liralık bir etiket çıkıyor isterseniz ekran kartını 260x modeliyle değiştirip fiyatı asağılara çekebilirsiniz

http://www.sinerji.gen.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE LoSt -- 10 Şubat 2015; 9:39:33 >

Yani 750 tlye toptan bir sistem almak zor heleki orta düzey şöle oyun oynarsın bana diosan.Bedavaya veriosa arkadaşın al kenara at derim gene işe yarar yani.

www.anandtech.com
    CPU Benchmarks - Compare Products on AnandTech
    http://www.anandtech.com/bench/product/118?vs=80

İşlemciyi pek tanımıyorum ama bu siteye güvendiğimden phenom x4 3.-3.2 ghz gücüne yakın sanırsam amd tarafında.Yani sanırsam bazı durumlarda belki çokta sağlıklı olmasada (multiplayer gibi) r7 260x-gtx750 bide psu alıp yoluna devam edersin bence.

http://www.asus.com/tr/Motherboards/P7H55M_LX/HelpDesk/

Anakartın işlemci destek listesi.Sende i3 530 yada 560 var.

http://www.asus.com/tr/Motherboards/P7H55M_LX/specifications/

Anakart nasıl dersen max 8 gb ram destekliyor toplamda 1333 mhz.Sata2 ce usb2 girişli çalışıyorsa sıkıntısız idare eder yani.

Başka seçeneklerde düşünebilirsin 750 tl 2.el ama belki elindeki psu çok dandik değilse 300w olan gtx750 alıp psu bile almana gerek kalmaz belki

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Yani 750 tlye toptan bir sistem almak zor heleki orta düzey şöle oyun oynarsın bana diosan.Bedavaya veriosa arkadaşın al kenara at derim gene işe yarar yani.

www.anandtech.com
    CPU Benchmarks - Compare Products on AnandTech
    http://www.anandtech.com/bench/product/118?vs=80

İşlemciyi pek tanımıyorum ama bu siteye güvendiğimden phenom x4 3.-3.2 ghz gücüne yakın sanırsam amd tarafında.Yani sanırsam bazı durumlarda belki çokta sağlıklı olmasada (multiplayer gibi) r7 260x-gtx750 bide psu alıp yoluna devam edersin bence.

http://www.asus.com/tr/Motherboards/P7H55M_LX/HelpDesk/

Anakartın işlemci destek listesi.Sende i3 530 yada 560 var.

http://www.asus.com/tr/Motherboards/P7H55M_LX/specifications/

Anakart nasıl dersen max 8 gb ram destekliyor toplamda 1333 mhz.Sata2 ce usb2 girişli çalışıyorsa sıkıntısız idare eder yani.

Başka seçeneklerde düşünebilirsin 750 tl 2.el ama belki elindeki psu çok dandik değilse 300w olan gtx750 alıp psu bile almana gerek kalmaz belki
    limitini 850 tl ye çıkarabiliyorsan bu sistemi toplayabilirsin.

bunlar sıfır
    x4 860k işlemci
    a68 anakart
    4gb ram
    500gb hdd
    350-400w kasa

ikinci elden hd7750 gddr5 ya da r7 250 gddr5 e.kartı 160tl

• quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

limitini 850 tl ye çıkarabiliyorsan bu sistemi toplayabilirsin.

bunlar sıfır
    x4 860k işlemci
    a68 anakart
    4gb ram
    500gb hdd
    350-400w kasa

ikinci elden hd7750 gddr5 ya da r7 250 gddr5 e.kartı 160tl

Alıntıları Göster
    i5 560 var, 2. el ram, psu ve ekran kartı alıp toplayayım o zaman ben bu küflü necmiyeyi

peki darboğaz olayı nasıl olur sizce? 7850 veya r7 265 tarzı ekran kartı almayı dusunuyorum, hd 6870 kullanıyordum bi tık iyisi olsa beni idare edecek:)

i5 560M notebook işlemcisidir masaüstü işlemci değildir. İşlemcinizin modelini tekrar kontrol eder misiniz? fx 4100 ün üstün çıkmasının sebebi bu yüzdendir :)
  • Donanimod kullanıcısına yanıt
    Hay allah.. 560 degil i5 650 imiş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: NychrizStyx

Hay allah.. 560 degil i5 650 imiş :D
    İş görür daha kaliteli sistem kurarsın kasanı diskini ekran kartını daha kaliteli alır daha sonra anakart işlemci ramd eğişimi yaparsınki gerek kalacağını düşünmüyorum...

Xigmatek asgard 382 600w kasa + xigmatek xof 120mm fan 2 adet (üst taraftaki boşluklara takılacak)
    Powercolor r7 265 veya r9 270 ekran kartı (bütçene göre)

İnternetteki hertürlü siteye bak bulabildiğin en ucuz 1333mhz 4gb belleği al kingston'ın slim bellekleri dışında... kasa yerine direk daha kaliteli bir powerda alabilirsin ama önermem hava sirkülasyonuda önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 10 Şubat 2015; 12:43:13 >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Bende oyle dusundum direkt olarak, tesekkur ederim ilginiz icin:) hatta kasayi degistirmeyip vs550 ve 8 gb 2.el ram + r9 270 alsam? Kasayi daha sonra temin edebilirim.
  • Zalman z5 + vs550 pahaliya geliyor sanirim... Bilmiyorum kasada onemli dostm suanki kasasi oldukca dardir bu kasalara gore ekran kartida girince icine iyice bogulacaktir... 12v kanalindan 432w veriyor yeterli zaten r9 270e hatta r9 280de takilir... Gtx970ilede kullandm ben...

Dedigim sekilde yap sen ekran kartini ikinci elde alabilirsin fark etmez ucuza farkli alternatiflerde yakalarsan kacirma ama seviye daha fazla cikmaz darbogazi unutma :)
    Tahmin etmiştim :) diğer arkadaşlarda yanlış anlamasın ama araştırmadan yorum yapıyorlar işlemcin gayet iyi 1. nesil core i5 serisinin giriş seviye bir işlemcisi fx-4100 ile eşit güçtedir ve enerji tüketimi fx-4100 ün tam yarısı kadardır bu iyi birşey. Anakartın da idare eder seni 8 gb ram ve orta seviye bir ekran kartı bulursan işini görür gereksiz masraf yapmana gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanimod

Tahmin etmiştim :) diğer arkadaşlarda yanlış anlamasın ama araştırmadan yorum yapıyorlar işlemcin gayet iyi 1. nesil core i5 serisinin giriş seviye bir işlemcisi fx-4100 ile eşit güçtedir ve enerji tüketimi fx-4100 ün tam yarısı kadardır bu iyi birşey. Anakartın da idare eder seni 8 gb ram ve orta seviye bir ekran kartı bulursan işini görür gereksiz masraf yapmana gerek yok.
    peki ben buna ram 1333 mhz mi 1600 mü almalıyım? yani 1600 alsam problem çıkarırmı?
  • quote:

peki ben buna ram 1333 mhz mi 1600 mü almalıyım? yani 1600 alsam problem çıkarırmı?

Hiç fark etmez performans farkı yaşamazsın hangisi ucuzsa :) bu arada fx4100 daha performanslı bir işlemcidir bu i5 4 çekirdekli değil HT ile 4 gibi davranıyor sadece... fx4100 direk 4 coredur arkadaş yanlış bilgi vermiş güç harcaması olarakta çok yakınlar birbirlerine...
    ben en iyisi bunu elden çıkarıp bütceme ekleme yapayım.. daha güncel bi işlemci ve anakart ikilisi yapayım, fiyatı hakkında bi bilginiz varmı?
  • Karistirma kafani sen benim dedigim gibi ilerle kullanilmayacak donanimlar degil tas gibiler hala... Dedigim eklemeleri yap vakti gelince elinden cikarir daha yeni nesil islemci alirsin...
    :) her kafadan farklı ses çıkınca ınsan karar veremiyor.. peki bu ıslemcıye max hangı ekran kartını takabılırım? önceki sistemimde fx 4100-hd6870-8 gb ram 1333 mhz ramdi. ekran kartı, güç kaynağı, ram tavsiye edecek olsanız hangı urunlerı tavsıye ederdınız?( ikinci el alıcam )
  • quote:

:) her kafadan farklı ses çıkınca ınsan karar veremiyor.. peki bu ıslemcıye max hangı ekran kartını takabılırım? önceki sistemimde fx 4100-hd6870-8 gb ram 1333 mhz ramdi. ekran kartı, güç kaynağı, ram tavsiye edecek olsanız hangı urunlerı tavsıye ederdınız?( ikinci el alıcam )
    Ne oldu o sisteme? Eğer onu verip bunu almak gibi bir hata yaptıysan geçmiş olsun fx4100'ün r9 270e kadar yolu var çünkü...

Tavsiyeler:

HD7870 ekran kartı - gtx660-670 ikilisinden biride olabilir (Darboğaz yapar ileride degiseceksin cpuyu...)
    550-600w power supply (marka hiç fark etmez sadece 12v kanalından 400w üzeri güç vermeli)
    Ramse 1333-1600 arası 2x4gb kingston-zeppelin-gskill-corsair-adata gibi markalardan olması yeterli soğutuculu al alabiliyorsan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 13 Şubat 2015; 12:50:08 >

valla 800 liraya verdim onu, ustune maaşımdanda biraz koyup daha ıyısını alırım dedim. bu sefer hesapta olmayan bi ödeme çıktı kasa arada kaynadı:) yoksa 1500 liraya ikinci el kasalara bakıyordum.. hatta burayada açmıştım konuları ama yalan oldu:(
    derken elime bu kasa geçti, ikinci el ilanlarına daha fazla zaman ayırdım kasamı ıyı fıyata sattıgımı gördüm, şimdide o paraya daha ıyı bı ekran kartı takıp bi tık daha iyi performans istiyorum, fx4100'le dayz oynuyordum ama tatmin edici değildi, cözünürlüğü yükseltip kasmadan oynayabilieceğim bi kart takarsam benım ıcın makbül:)
  • quote:

valla 800 liraya verdim onu, ustune maaşımdanda biraz koyup daha ıyısını alırım dedim. bu sefer hesapta olmayan bi ödeme çıktı kasa arada kaynadı:) yoksa 1500 liraya ikinci el kasalara bakıyordum.. hatta burayada açmıştım konuları ama yalan oldu:(
    derken elime bu kasa geçti, ikinci el ilanlarına daha fazla zaman ayırdım kasamı ıyı fıyata sattıgımı gördüm, şimdide o paraya daha ıyı bı ekran kartı takıp bi tık daha iyi performans istiyorum, fx4100'le dayz oynuyordum ama tatmin edici değildi, cözünürlüğü yükseltip kasmadan oynayabilieceğim bi kart takarsam benım ıcın makbül:)
    Dediğim kartlar iş görür 6870 1gb oldugundan vram derdi çıkarıyordu büyük ihtimal yoksa hala kuvvetli karttır :)

HD7870-7870xt-7950 /// GTX660-670-760 gibi kartlar olur uyguna bulursan r9 270 daha iyi olur...
    Power dediğim gibi 550-600w arası 12v kanalından 400w üzeri veren bişey olmalı
    Kasa durumunu bilmiyorum kötüyse daha sonra alırız
    Ramse şuan 2x2gb belleğin var bi dene kullan yetişmezse değiştirirsin

anladım r9 270 buldum ama darboğaz aklıma takılmıştı, işin garibi ramler arızalı galiba o ramlerı taktıgım zaman ne ekran gelıyor nede klavye fare ışığı, sadece anakarta güç gittiğine dair ışık yanıyor, başka 2x4 zepplin ramlerle denedim sistem 8 gb olarak açıldı. almışken 2x4 ram, r9 270, 600w power alayım benim işimi görür dediğin gibi..

teşekkür ederim yorumların ve fikirlerin için:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.