Şimdi Ara

Kasa Elektrik kesilmesi hakkında yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim kasa ile ilgili şöyle bir sorunum var çözümünde yardımınızı rica ediyorum.
    Fişe takıp bilgisayarı açıyorum belli bir süre bişey olmuyor.
    Kapatıp daha sonra tekrar açtığımda ekran geliyor sonra elektrik kesilmiş gibi aniden kapanıyor. Açmaya çalışıyorum ama kasa tepki vermiyor.
    Bir kaç gün sonra tekrar fişe takıp açtığımda tekrar çalışıyor biraz bekledikten sonra yine elektrik kesilmiş gibi kapanıyor.
    Tamirciye götürdüm adam baktı sağına soluna işlemci macununu değişti, açtı kullandı akşama kadar test yaptı bunda bişe yok dedi, eve geldim açtım çalıştım ,yarın oldu açtım yine aynı sorun oldu.
    Acaba sorunu güç kaynağını değişerek giderebilir miyim ,yada başka daha ciddi bir sorun mu var ?

• Güç kaynağı veya anakartla alakalı bir sorun olabilir. Denemek ve teste tabi tutmak lazım bilemiyorum. İlk önce güç kaynağınızın(psu) 12v, 3v, 5v gibi değerleri tam verip veremediğini kontrol edin.
  • fcivelek_21 kullanıcısına yanıt
    ev elektriğinizde gerilim artıp azalıyo sanki ? bizdede voltajlar düşüyo bazen pc reset atıyor sizde de aynısı oluyorsa bir tane regülatör alın gerilimi dengeler

bios pilini değiştir,en sonda baktın olmuyor power değiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clanyum -- 30 Haziran 2016; 13:01:45 >
  • tamirci güç kaynağını çıkarıp değişti kullandı , daha sonra benim güç kaynağını tekrar takarak denedi yine çalıştı. aldım eve götürdüm çalıştırdım çalıştı, kapattım açtım yine aynı sorunu verdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clanyum

ev elektriğinizde gerilim artıp azalıyo sanki ? bizdede voltajlar düşüyo bazen pc reset atıyor sizde de aynısı oluyorsa bir tane regülatör alın gerilimi dengeler

bios pilini değiştir,en sonda baktın olmuyor power değiş

bende elektriğin yetmediğini düşündüm, binaya yeni taşındım birine sordum elektrik voltajı falan düşüyor mu diye ama bizde öyle bir sorun olmuyor dedi.regülatör nedir nasıl takılır. onu bilmiyorum işte.
    Bios pilini yeni değiştim onla alakalı bir sorun olacağını düşünmüyorum.
  • fcivelek_21 kullanıcısına yanıt
    ben de 1000 lik var köylüler karakutu diyorlar bizim buralarda
    bundan veya başka model bir regülatör alıyosun takıyosun fişe pc yide buna takıyosun gerilimi dengeliyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clanyum -- 30 Haziran 2016; 13:16:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clanyum

ben de 1000 lik var köylüler karakutu diyorlar bizim buralarda
    bundan veya başka model bir regülatör alıyosun takıyosun fişe pc yide buna takıyosun gerilimi dengeliyosun

bunların bilgisayarlar için olanı var anladım neyi söylediğinizi şimdi.
    Eski evimde hiçbir sıkıntı yaşamıyordum yeni eve geçince bu sıkıntılar olmaya başladı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.