Şimdi Ara

Kasa Fanları Hakkında Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1- Bir fanın sadecene egzos fan olup olmadığını nasıl anlarız ?
    2- Bir fanın hava üfleme gücü 38 cfm diyelim.Havayı dışarı aterkendemi aynı şekilde içerden sıcak havayı 38 cfmde alıp,dışarı 38 cfmde atıyor ?
    3- Herhangi bir kasa fanı aldım diyelim bunun düz veya ters olduğunu nasıl anlarım ?
    4- Herhangi bir kasa fanını düz takınca üfleme , ters takınca egzos fan görevimi görür ?
    5 - Şöyle bir kasada ( Ön 1x12 cm, Arka 1x12 cm , Üst 2x12 cm, Alt 1x12 cm, Yan 2x12 cm ) bütün fan slotları dolu şekilde fanların üfleme ve havayı dışarı atma şekli nasıl olmalıdır ? Kasa Dark Orion.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İçinden Geçicem -- 30 Haziran 2014; 15:23:46 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Egzos fan diye havayı dışarı atan fanlara deniliyor yani onların farklı bir özelliği yok. Fanın önünde bir engel yoksa hava akışı aynı olur. Fanlar etiketin olduğu yöne doğru üfler havayı. Arka ve üst fanları dışarıya atacak şekilde ön ve yan fanları da içeriye alacak şekilde ayarlamalısın.
  • İçinden Geçicem İ kullanıcısına yanıt
    Kimse maddeler halinde bir cevap yazmamış ki arkadaşımız daha rahat anlasın. Tembellik yeminimi bozup ben yazıyorum, bir işlevim olsun şu dünyada...

Hemen cevaplara geçiyorum. : )

1. Fan dünyasında öyle bir ayrım yok şimdilik. Hoş, türk dil kurumunda 'sadecene' şeklinde bir tabir de bulamadım ama. Çok airflow'lu fan iyi gidiyor o bölgelere. Bir de çok statik basınçlı fan var, fazla sayıda pervaneli... Pervane demek masraf maliyet demek, $ demek hep. Amerika'nın oyunu bunlar, boşverin gitsin.
    2. 38 cubic feet per (van) minüt. İşte, o kadar hava fanın bir tarafından girip diğer tarafından çıkıyor. Birisi geçen demişti, kim unuttum, madde durduk yere yok olmaz; durduk yere var olmaz... demek ki, sizin dediğiniz şekilde.
    3. Etiketini doğrudan okuyabiliyorsanız size doğru üfler. Etiketi fanın diğer tarafına koyduğunuz bir ayna ile okuyabiliyorsanız (ters göründüğü için okunması zor oluyor) aynaya doğru üfler. Çin malı vantilatörlerde tam tersi; ucuz olsun diye etiketi arkaya yapıştırmışlar, şimdi fark ettim.
    4. Bknz. madde 3... Ya da ben madde 3'ü bulamam, bulsam da bakamam derseniz cevaplayım. Sizin dediğiniz doğru.
    5. Ön / Alt / Yan içeri üflesin, arka ve üst dışarı üflesin. Alt kısımda toz filtresi yoksa evi de süpürür hem, baya faydalı. Toz gördüğünüz zaman kasanın altına itersiniz, oradan hüüp.. Sonuç : Tertemiz ev.

.

• quote:

Orijinalden alıntı: plumer

Kimse maddeler halinde bir cevap yazmamış ki arkadaşımız daha rahat anlasın. Tembellik yeminimi bozup ben yazıyorum, bir işlevim olsun şu dünyada...

Hemen cevaplara geçiyorum. : )

1. Fan dünyasında öyle bir ayrım yok şimdilik. Hoş, türk dil kurumunda 'sadecene' şeklinde bir tabir de bulamadım ama. Çok airflow'lu fan iyi gidiyor o bölgelere. Bir de çok statik basınçlı fan var, fazla sayıda pervaneli... Pervane demek masraf maliyet demek, $ demek hep. Amerika'nın oyunu bunlar, boşverin gitsin.
    2. 38 cubic feet per (van) minüt. İşte, o kadar hava fanın bir tarafından girip diğer tarafından çıkıyor. Birisi geçen demişti, kim unuttum, madde durduk yere yok olmaz; durduk yere var olmaz... demek ki, sizin dediğiniz şekilde.
    3. Etiketini doğrudan okuyabiliyorsanız size doğru üfler. Etiketi fanın diğer tarafına koyduğunuz bir ayna ile okuyabiliyorsanız (ters göründüğü için okunması zor oluyor) aynaya doğru üfler. Çin malı vantilatörlerde tam tersi; ucuz olsun diye etiketi arkaya yapıştırmışlar, şimdi fark ettim.
    4. Bknz. madde 3... Ya da ben madde 3'ü bulamam, bulsam da bakamam derseniz cevaplayım. Sizin dediğiniz doğru.
    5. Ön / Alt / Yan içeri üflesin, arka ve üst dışarı üflesin. Alt kısımda toz filtresi yoksa evi de süpürür hem, baya faydalı. Toz gördüğünüz zaman kasanın altına itersiniz, oradan hüüp.. Sonuç : Tertemiz ev.

.

Ayrıntılı cevabın için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Kimse bu kasar ayrıntılı anlatmazdı.Yalnız affına sığınaraktan yazım mizahına koptum hocam Abi o nasıl yazış tarzı ya Hayır yanlış anlaşılmasın anlatım tarzın çok iyi.Ama misal başka kişiler gibi yazılmamış,sanki karşımda yazar var Allahta seni güldürsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.