Şimdi Ara

Kasa fanları ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar.Bende bir adet cooler master td500 mesh kasa var. İşlemcim sıvı 240mm radyatör 2 fanlı ve yani önde 3 egzozda 1 2 tane yukarıda fan olmak üzere 6 fanım var kasada.Bunların 4 tanesi 4 pinli ve 2 tanesi 3 pinli.Anakartımda tek fan girişi olduğu için sıkıntı çekmekteyim. İnternette biraz araştırdım ve biraz kafam karıştı.Okuduğum şeylere göre anakart üzerindeki kasa fanı girişleri 1 amper olmak zorundaymış daha üstünde olursa sorun çıkabiliyormuş pin kısmı yanabiliyormuş.Bu sebepten dolayı ben 3 fanı kasa fanına 3 fanıda molexe bağlamıştım.Şimdi yeni modüler bir güç kaynağı aldım ve bunda molex yok.Satayı molexe çevirici almak yerine ilk önce yeteri kadar bilgi edineyim dedim.Şimdi birisi bana resimde görebileceğiniz gibi bişey önerdi ve dedi ki bu sata ile güç kaynağından güç aldığı için pini yakmaz.Benim anlamadığım şey 5-6 fan sonuçta çoklaştırıcıda olsa güç kaynağından güçte alsa aynı girişe giriyor.Yinede zarar vermez mi anakart pinine? Bu çoklaştırıcıların olayı nedir anakarta çoklaştırıcı ile toplamda kaç tane fan takabiliriz yardımcı olursanız sevinirim.Kasa fanları ile ilgiliKasa fanları ile ilgili

• Anakartınızın modeli nedir. Radyatördeki 2 fanı birleştiren bir zımbırtı olması gerekir. O fanları birleştirip anakarttaki cpu fan 4 pinli girişe takmanız gerekir. İşlemcinın üstündeki pompa fanı 3 pinlidir heralde onu da pump yazan girişe takmanız gerekir. 4 pinliler işlemci sıcaklığa göre otomatik olarak devir hızını değiştirirler. 3 pinliler sabit hızda dönerler. Onların hızı biostan elle değiştirilir.
    Diğer havalandırma fanlarını sys fan denen girişlere takmanız gerekir. Onlar da sistemin genel ısısına göre hızını azaltıp arttırabilirsiniz.
    Bence 1 fan girişine 2 3 fan takmak sakıncalı olabilir. Bu yüzden gücü direk moleks veya satadan almak mantıklı o zaman sabit full güç dönerler.
    Eğer yapabiliyorsanız her fan girişine 1 fan takın.
    Ama anakartta bence en az 2 sys fan 1 cpu fan 1 oump fan olması gerekir. Kalan 2 sini molexten alırsanız bence sıkıntı olmaz.
    Fanları rgb si var mı.
    Bu arada bence 1 amperden yüksek olursa değil de daha düşük güçteyse sıkıntı olur. Yanmasının sebebi 1 fanlık yere 3 4 tane fan bağlamak yani gücünün yetmeyip ısınması sonucu olabilir. Zorlandığı an ısınma yapar gücün yetmediği anlamına gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 11 Temmuz 2020; 15:9:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• anakartım b350m-k.Dolayısıyla 1 adet cpu ve bir adet sistem fanı vardır.Sıvı soğutucu fan girişi yoktur.Ben sıvı soğutucu pompasını cpu fanına taktım %100e ayarladım.Kasamda sadece 1 adet fan girişi oduğu için dediğiniz şeyi yapamıyorum sorduğum soru bu sata ile güç kaynağından gelen çoklaştırıcıların bu durumu engellediği midir
  • ve evet rgbsi var fanların Adreslenebilir rgblerden ama onlarla bi sorunum yok neden ?
  • Attığınız 2 resim farklı farklı ürünlere ait gibi görünüyor. 2nci ürün pahalı birşey. Kutusu var kutusunun içinde mosfet var voltajı ayarlıyor. Kutu gücü tamamen satadan çektiği için güvenli görünüyor. Anakarta giren parça ise sensör görevi görüyor. 4 pinli olan fanlarınızı biostan hızlarını görüp ayarlamanıza yarıyor. Anakarttan güç çekmiyor tahminimce. Ayrıca 3 pinli fanalrınızın hızını ayarlamanız mümkün değil.Bence alınabilir ama pahalı sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 11 Temmuz 2020; 16:11:44 >
  • Bu arada 1 fan girişine 3 fan taktıysanız sıkıntı olabilir. Benim sıvı soğutma fanlarım 2 tane ve birleşerek tek fan girişine (cpu fan ) takılılar. En kısa zamanda değiştirmeyi düşünüyorum.

• @rerererara Ya onların hızını ayarlamasamda olur.Attığım resimler örnekti.Maksat sataya bağlanan çoklaştırıcıların işlevini öğrenmek ve kavramaktı ve doğal olarak güvenli oluşunu bilmekti.Yani sonuç olarak ben 3pinlileri hızını ayarlamasamda 4pinlilerle beraber güvenli bi şekilde tek girişe takabilirim öyle midir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • upup
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.