Şimdi Ara

SIVI SOĞUTUCUSU İLE İLGİLİ SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim h80 i sıvı soğutmam var sistemi 5.0 ghz ye o.c etmek istiyorum ama stabilite testi yaparken işlemci çok ısınıyor AMD FX 8350 nin de ısı sınırı 72 derece ben de 73 e çıkınca testi kapatmak zorunda kalıyorum

1-) Sistem stabilitesinin ölçümü daha soğuk bir şekilde ölçülebilir mi?

2-)soğutucunun bakır levhası biraz çizilmiş bu ısınmaya neden olabilir mi? öyleyse bakır levhayı yenisi ile nasıl değiştirecem?(bakır levha vidalanmış yani çıkarıp takılan bişey olması lazım)

3-)termal macunun işlemcinin üstünü tamamen kaplaması mı gerekir?

• Selamlar,

Çizik bir sorun teşkil etmez. Termal macunun işlemcinin tamamını kaplaması yararınıza olacaktır.
  • Sıcaklığıa baktığınız programı sorabilirmiyim?
    Belkide sıcaklık değerine yanlış bakmış olabilirsiniz Anakartın içinde gelen yazılımla baktıysanız eğer gerçekten bir anormallik vardır.
    AMD'nin ısı verilerini çoğu program doğru gösteremiyor hatta hiç gösteremiyor en doğru sonucu anakartın içinde çıkan (Easytune, A tuning, MSI Command Center, vs)anakartınızın programı ile bakmadıysanız birde ordan kontrol edin derim.Belkide bir problem yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crashlone -- 20 Şubat 2015; 18:26:43 >
  • RealTemp ile custom sıvı soğutmamın bakır bloğu takılıyken i7 2600k işlemcimi oyunlara girince 1saniye içinde 120derece gösteriyor :) Fakat oyundan çıkar çıkmaz 25derece gösteriyor sıcaklığı.İşlemci bloğumda derece sensörüm direkt olarak fan kontrolcume bağlı ve fan kontrolcu üzerinde sıcaklığı 44derece görüyorum ama dediğim gibi program ANORMAL Ölçüyor.Fark ettiğim ince bir detayda realtemp ide normale çevirdi.İşlemci fanı girişinde aygıt bağladım ve sorunum düzeldi artık sizdede böyle bir durum olabilir ama bence sıcaklıklarınız normal zaten (:
  • bakır blok üzerindeki çizikler derinse sorun teşkil eder. macun kalın olur ve ısı akışı engellenir.

bakırın çiklerini düzeltmek için bloğu çıkarmanıza gerek yok. su zımparası ve polsaj zımparasıyla çok rahat bi şekilde düzeltebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.