Şimdi Ara

kasa fanları sürekli aktif

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım kasayla ilgili şöyle bir problemim var:
    Öncelikle şunu belirteyim sistemimden tek değiştirdiğim kasadır. Psu dahil hepsi eski ve önceden böyle bir sorunum yoktu. Kasadaki fanları çaliştıran güç bağlantısını takmadığım zaman işlemci fanı da olması gerektiği gibi sistemi kapattığımda duruyor. Fakat o bağlantıyı yaptığımda kasadaki tüm fanlar işlemci fanı da dahil bilgisayar kapalıyken kendiliğinden calışıp duruyor. Sürekli bir kaç saniye aralıklarla fanlar çalışıp duruyor.
    Bu sizce neden olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kısa devre olabilir mi acaba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergülen

kısa devre olabilir mi acaba..

Benim de aklıma gelen bu ama neden kısa devre olabilir çözemedim.

• anakart kasaya temas etmesin baktın mı dikkatlice ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: carannir

Arkadaşlar yeni aldığım kasayla ilgili şöyle bir problemim var:
    Öncelikle şunu belirteyim sistemimden tek değiştirdiğim kasadır. Psu dahil hepsi eski ve önceden böyle bir sorunum yoktu. Kasadaki fanları çaliştıran güç bağlantısını takmadığım zaman işlemci fanı da olması gerektiği gibi sistemi kapattığımda duruyor. Fakat o bağlantıyı yaptığımda kasadaki tüm fanlar işlemci fanı da dahil bilgisayar kapalıyken kendiliğinden calışıp duruyor. Sürekli bir kaç saniye aralıklarla fanlar çalışıp duruyor.
    Bu sizce neden olabilir?

kısa devreye dikkat et arkadaşın dedigi gibi anakart kasaya degmediginden emin ol güç baglantısındada sorun olabilir
  • power kısa devre yapıyordur o güç kablosunda sorun olabilir powere kısa devre yaptırıyor olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgutyetis

power kısa devre yapıyordur o güç kablosunda sorun olabilir powere kısa devre yaptırıyor olabilir

Esasında degmiyor ama bugün de altına plastik serip anakartı öyle monteleyip deneyeceğim. Umarım çözüm olur

• quote:

Orijinalden alıntı: turgutyetis

power kısa devre yapıyordur o güç kablosunda sorun olabilir powere kısa devre yaptırıyor olabilir

Başka kablo ve başka giriş denedim çözülmedi sorun

• büyük ihtimalle power enerjiyi kesmiyor. benimde başıma gelmişti başka bir power deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkanhoca

büyük ihtimalle power enerjiyi kesmiyor. benimde başıma gelmişti başka bir power deneyebilirsin.

power enerji kesmiyorsa kısa devre vardır zaten
  • quote:

büyük ihtimalle power enerjiyi kesmiyor. benimde başıma gelmişti başka bir power deneyebilirsin.

Garip olan aynı power ile eski kasamda boyle bir sorun yaşamıyordum. Sadece kasa değiştirdim böyle oldu. anakartın altına plastik serip deneyeceğim. Başka ne yapabilirim bilmiyorum.

• anakart direk olarak kasaya temas ediyorsa bu sebepten de olur ve kartı yakabilirsiniz dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carannir

quote:

Garip olan aynı power ile eski kasamda boyle bir sorun yaşamıyordum. Sadece kasa değiştirdim böyle oldu. anakartın altına plastik serip deneyeceğim. Başka ne yapabilirim bilmiyorum.

anakartın baglantısını iyi yapın kasa demirine degmesin degerse de kısa devre yapar
  • ön panelde hafif bir dumanla birlikte sanırım sorunu çözdüm yaklaşık bir saattir deniyorum şu an için her şey normal :)

yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler
  • sorunun çözüldüğüne sevindim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergülen

sorunun çözüldüğüne sevindim

teşekkürler arkadaşım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.