Şimdi Ara

Kasa Kablo Saklama. Temel Modifikasyon Kuralı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Kasa Kablo Saklama. Temel Modifikasyon Kuralı.

Kasa Kablo Saklama. Temel Modifikasyon Kuralı.

biraz aşırıya kaçmışım heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoxkatv2 -- 20 Kasım 2011; 22:50:36 >

• Bizimde bu kadar az kablomuz.olsa :)

Iyi is bilader :)
  • IDE kablosunun anakarta takıldığı yerde sanki ayırmışsın kabloyu? Doğru mu görmüşüm? Ayordoysan nasıl ayırdın ben ayıramadım.
  • çok basit o ide kablosunu ayırmak.. anlatayım size.. ide kablosunu eline aldığında her bir tel ile giden yolları damar yokluyomuş gibi parmaklarınla hisset.. parmakların ide kablosunun üzerindeki çıkıntıları (kabloları) ve girintileri hissedecek.. o girintilere maket bıçağıyla hafif kesik atıcaksın ama çok çok hafif kabloya dikkat yanlız tam arasına gelecek.. sonra el yardımıyla kablo soyar gibi biraz kuvvet ile birlikte hiçbir sorun olmadan istediğin yerden ayırabilirsin.. Yanlız bu resimlerde benim anlamadığım o kasanın kapağı nasıl kapanacak ? anakartın oturduğu demir kısmı biraz içe çıkıntılı gibi o şekilde olur sanırım.. ama sök tak olacağı zaman diğer kapağı da illaki sökmek gerekecek.. bunlar dezavantaj.. ama en önemli avantajı da kasanın içindeki sirkülasyon rahat şekilde olacağından %5-10 performans ;)
  • kabloları toplamışken birde tozunu alaydın dahada hoş görünürdü... emeğine sağlık güzel olmuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcukan43

çok basit o ide kablosunu ayırmak.. anlatayım size.. ide kablosunu eline aldığında her bir tel ile giden yolları damar yokluyomuş gibi parmaklarınla hisset.. parmakların ide kablosunun üzerindeki çıkıntıları (kabloları) ve girintileri hissedecek.. o girintilere maket bıçağıyla hafif kesik atıcaksın ama çok çok hafif kabloya dikkat yanlız tam arasına gelecek.. sonra el yardımıyla kablo soyar gibi biraz kuvvet ile birlikte hiçbir sorun olmadan istediğin yerden ayırabilirsin.. Yanlız bu resimlerde benim anlamadığım o kasanın kapağı nasıl kapanacak ? anakartın oturduğu demir kısmı biraz içe çıkıntılı gibi o şekilde olur sanırım.. ama sök tak olacağı zaman diğer kapağı da illaki sökmek gerekecek.. bunlar dezavantaj.. ama en önemli avantajı da kasanın içindeki sirkülasyon rahat şekilde olacağından %5-10 performans ;)

Sağolasın. Önceden denemiştim ama bakır telleri gördüm sonra vazgeçtim. Boş vaktimde deneyeceğim inşaallah.

• Ammannn diyeyim ustaa :) o bakır teller görünmeyecek :) sorun bıçağı yanlış yere vurman.. tam arasına vurunca çok stabil bir şekilde soyuluyor hafifçe değir cırtt diye gidiyor zatenn.. bende yapmıştım seneler önce hatta telefon kablosu geçirmiştim ince ince yapıp üst üste koyduktan sonra.. harika olmuştu fakat pek sağlıklı olmuyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcukan43

Ammannn diyeyim ustaa :) o bakır teller görünmeyecek :) sorun bıçağı yanlış yere vurman.. tam arasına vurunca çok stabil bir şekilde soyuluyor hafifçe değir cırtt diye gidiyor zatenn.. bende yapmıştım seneler önce hatta telefon kablosu geçirmiştim ince ince yapıp üst üste koyduktan sonra.. harika olmuştu fakat pek sağlıklı olmuyor..

Pek sağlıklı olmuyor derken ne bakımdan?
  • Şimdi şöyle ben yaptıktan 5-6 ay sonra hdd de donma, geç okuma gibi sorunlar ortaya çıktı.. Sonra yeni ide kablosuyla değiştirdim düzelmişti :)
  • ide kablolarını falçata, çakı, bıcak gibi kesici aletler ile ayırmayın yoksa elinizde kalabilir.
    elle ayrılacak kadar esnekler zaten, 3erli gruplar halinde ayırmak en iyisi
  • Galiba en iyisi ayırmayıp artık sataya geçmek
  • Temiz iş. =) Hocam bu kasa böyle sade kalmamalı.

İkinci temel kural olmasada fanları boya =)
  • güzel olmuş fanları uv ile boyarsan daha iyi olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.