Şimdi Ara

Uzay Montaj ve Kasa İçindeki Sıcaklık Değerleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kasa incelemelerinde, sistemin hem uzay montaj, hemde kasa içinde ayrı ayrı test edilip, kasanın ne kadar serin olduğunun bu şekilde daha iyi anlayaşılabileceğini düşünüyorum. bsc' de yapılmış olan aerocool xpredator kasa incelemesinde şöyle değerler gösterilmiş.

http://www.bolumsonucanavari.com/VideoIncelemeler-1e1_AeroCool_Xpredator_Video_inceleme-1851.htm#

yanlış anlaşılmasın, bilmediğimden soruyorum. belki anlamadığım bişey vardır. bana bu sıcaklık değerleri tuhaf geldi. sistem uzay montaj ve kasa içindeyken alınmış sıcaklık değerlerinin arasında en fazla 3-5 derece fark var. peki biz 3-5 derece için mi o kadar kasa alıp, o kadar fan alıp, dünyalarca para harcıyoruz.

ya da 1-2 derece çok büyük bir fark mı?

teşekkürler.

• Aslında bu yaz aylarında yapılsa fark büyürdü. Kasa daha çok aldığımız 1000 tl leri geçen donanımızı derleyip toplamak en önemlisi korumak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottomanese

Aslında bu yaz aylarında yapılsa fark büyürdü. Kasa daha çok aldığımız 1000 tl leri geçen donanımızı derleyip toplamak en önemlisi korumak için.

tekrar düşündümde evet dediğiniz gibi, kasanın amacı donanımları buz gibi tutmaktan ziyada derli toplu tutup, korumak galiba.

soğutma konusunun şöyle olabileceğini düşünüyorum. donanımlar uzay montaj halindeyken belli bir sıcaklık seviyesine sahiptir, donanımları kapalı bir kutu içine, yani havalandırması olmayan bir kasa içine koyarsak, hava almadığı için, daha çok ısınırlar. kasaya fanlar eklediğimizde uzay montajdaki sıcaklık seviyesine hatta bir miktar altına düşer.

doğru mu anlamışım. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 25 Aralık 2011; 13:37:57 >
  • Kasa içinde ki bileşenleri korumak, düzenli kullanabilmek ve en önemlisi o kasa içi gibi dar bir alanda soğutma işlevini doğru şekilde yapmaktır.

Dar bir alan fansız şekilde soğumayacağına göre sıcak olacaktır, birde bileşenlerin yaydığı ısı ile derecenin epey artacağı aşikar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.