Şimdi Ara

Kasa Kapağındaki Fan Ne Yönde Hava Üflemeli ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasa kapağına işlemci üzerine denk gelecek olan 8 cm lık fan havayı içeriye mi yoksa dışarıya mı üflemeli ??

Ayrıca işlemcideki etkili olursa, ekran kartının üzerine denk gelicek şekilde de kasa kapağında 8 cm lik fan yuvası mevcut, ona da fan takmak istiyorum.. o ne yöne hava üflemeli ??

kasam ucuz ve kalitesiz, doop marka bir kasa. standart atx boyutlarında.. ekran kartım zor sığdığı için havalandırma problemim var..

• İşlemcinin oradaki fan ile ilgili olarak kişisel görüşüm içeriye doğru üflemeli. Çünkü CPU soğutucusu havayı içeriye doğru çekiyor. (en azından benimki öyle ) cpu'nun karşısına takacağın fan havayı dışarıya doğru üflerse CPU sağutucusu yeterli hava alamaz.
  • İçeri üflemeli
  • teşekkürler, işlemci üzerine denk gelen fanı içeriye üflettiricem ama ekran kartı için alırsam mutlaka dışarı üflettirmem lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih.ozcan

teşekkürler, işlemci üzerine denk gelen fanı içeriye üflettiricem ama ekran kartı için alırsam mutlaka dışarı üflettirmem lazım

niye öyle düşünüyorsunuz ? ekran kartı kendi çapında havayı kasadan alır ve dışarı atar. ekran kartının fanınında temiz hava alması için dışardan üfletmeniz gerekir onuda. en azından ben öyle yapıyorum. kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanozugenc

quote:

Orijinalden alıntı: fatih.ozcan

teşekkürler, işlemci üzerine denk gelen fanı içeriye üflettiricem ama ekran kartı için alırsam mutlaka dışarı üflettirmem lazım

niye öyle düşünüyorsunuz ? ekran kartı kendi çapında havayı kasadan alır ve dışarı atar. ekran kartının fanınında temiz hava alması için dışardan üfletmeniz gerekir onuda. en azından ben öyle yapıyorum. kolay gelsin.

aslında biraz düşününce dediğiniz doğru olduğu anlaşılıyor.. teşekkür ederim

• kasanın önundeki fan iceri ceker işlemci fanı alır işlemciye verir arkadaki kasa fanıda dışarı atar icerdeki havayı ben böyle biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hava sirkilasyonu iyi bir kasa önerisi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angry006

kasanın önundeki fan iceri ceker işlemci fanı alır işlemciye verir arkadaki kasa fanıda dışarı atar icerdeki havayı ben böyle biliyorum

benimde öyle. çiziyorum,
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angry006

kasanın önundeki fan iceri ceker işlemci fanı alır işlemciye verir arkadaki kasa fanıda dışarı atar icerdeki havayı ben böyle biliyorum

benimde öyle. çiziyorum,

teşekkür ederim

• rica ederim. bence tek sorun önden gelen hava hddler yüzünden tıkanıyor. ona çözüm bulmak gerekir bence.
  • @ogulcanozugenc

7/24 çalışan bilgisayarım var, o kadar fana ihtiyaç duymadım.
  • quote:

rica ederim. bence tek sorun önden gelen hava hddler yüzünden tıkanıyor. ona çözüm bulmak gerekir bence.

evet, benim kasamın ön-alt kısmındaki fanı küçük olduğundan dolayı da sıkıntı yaşıyorum..
  • içeri üfler oradan yukarı doğru arkadaki fandan dışarı çıkar.
  • yan kapaktaki (plexi) fan veya fanlar mutlaka içeri üflemeli.çünkü kasanın içine taze hava girmek zorunda.benim yan plexide 2 adet 12 cm lik akasa fan war.2 side içeri üflüyor.birisi tam işlemciye doğru diğeride ekran kartımın hem altına hem üstüne hafa üflüyor.büyüklüğünden dolayı.ayrıca işlemci fanı dünyanın bütün hava soutmalı pc lerinde mutlaka ilemciye hava üfler.dışarı üfleme gibbi bişey söz konusu olamaz.o fanın asıl amacı işlemciyi soğutmak.lütfen yorumlarımıza dikkat eddelim.yok benim ki öyle üflüyo baskalarınnın kini bilemem fln die yorumlar yapmayalım.başka türlü olması zaten imkansız.işlemci saniyesinde yanar..

ayrıoca bi konuya acıklık getiriyim.kasanın tabanına ekran kartına hava üflesin soğumasına yardımcı olsun diye fan koymak cok saçma we hicbir işlevi yok.o fanı koymamızın sebebi ekran kartı fazla ısınmasını engellemek.kasanın icinde saten sıcak hava dolasıyo.siz o fanı tabana yerleştirirseniz ekran kartına temiz ve soğuk hava yerine kasa içinde olan ılık ve tozlu havayı üfler.kasanın yanlarına we önüne fan takılmasının sebebi saten dısardan soğuk ve taze hava girsin istememiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 26 Kasım 2009; 13:56:41 >

• İşlemci üzerine denk gelen yerdeki fan içeri üflemeli.

Ekran kartı kısmında ise.

Ekran kartının aktif bir soğutması var ise yani soputucu blok üstünde fan var ise kapaktaki fan içeri üflemeli. Yok pasif soğutmalı bir ekran kartınız var ise yan kapaktaki fan dışarı üflese daha iyi olur böylece soğtucu üzerindeki sıcak hava direkt olarak dışarı atılır ve kasa içi boşuna ısıtılmaz.

Aslına bakılırsa aktif soğutma da da aynı şekilde dışarı üflemesi iyi olurdu fakat takdir edersiniz ki kapaktaki fan ekran kartındakine ters vektörde bir hava akımı sağlardı. ( Eğer rüzgar akciğerlerinizden daha güçlü eserse nefes alamazsınız, bunun gibi bir şey. )
  • Ekran kartının aktif bir soğutması olsa da olmasa da fan kapaktan içeriye doğru üflemeli. Soğutucu üzerindeki sıcak hava direk dışarı atılır demişsiniz ama eğer soğutucunun üzerine üflerse fan ısınan soğutucuyu soğutmaz mı? Belirttiğiniz yöntem ile o zaman ısınan işlemci soğutucusu üzerindeki fanlar da işlemciye değil tam tersi yöne üflemesi gerekir ki bu da zaten yanlış olur.
  • tartışması bile olmaz.kesinlikle iceri uflemeli.
  • Bence bir hava soğutma sisteminin yapısı şu şekilde olmalı. Ön kısımdan soğuk havayı içeri alıp arkadan sistemin sıcak havasıyla birlikte dışarı atmalı. Orta bölümlerde de işlemci, ram, ekran kartı vb ısısını alan fanlar, soğutucular vb olmalı.

Ortada biriken de arkadan güçlü 1 - 2 adet fan ile dışarı çıkarılmalı. Benim düşüncem bu.

https://www.dijitaltrend.com/icerik_dosya/banner/lian_li_case_banner.swf
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

tartışması bile olmaz.kesinlikle iceri uflemeli.

+100

yandan içeri üfler üstte fan (eksoz) varsa dısarı üfler, arkadaki (eksoz) fan dısarı üfler önde fan varsa içeri üfler ... olması gereken budur... cok zor bi konu deilki bu ... saygılar
  • benimde kasa kapağımda baca(air duct) bulunmakta. Fakat tam olarak işlemci üzerine oturmamakta bu sorunu nasıl çözebilirim. yaklaşık 10cm altta kalmakta acaba bu baca tam olarak işlemcinin üzerine mi oturmalı? Yoksa aradaki boşluk önemli değilmidir? son sorumda kasa kapağına fan taksam yeterli olur mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.