Şimdi Ara

Kasa ön panel kablo bağlantısı / Acil yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

CPU fanı üzerinde biriken tozları temizlemek amacıyla anakartı çıkarmak zorunda kaldım. Çıkartırken de kasa ön panel ve Power vs. kablolarının hepsini çıkardım doğal olarak. Ancak kasanın kablolarının üzerinde klasik türde bilgiler olmadığından hangi kabloyu nereye bağlayacağımı şaşırdım.

Anakart Gigbyte GA-8IG1000MK , resimde anakartın kitapçığındaki bilgiyi görebilirsiniz. Kasadaki kablo üzerinde yazan bilgileri de yazıyorum, hangi kabloyu hangi bağlantıya ekleyeceğimi yazarsanız sevinirim ( cep telin kamera bozuk olduğundan resim çekemedim )

Şimdi, Reset SW, HDD LED kablolarını taktım. Geriye kalan kasadaki kablo isimleri ;

1 - m/b sw
    2 - (1) ground
    3 - (1) +5V
    4 - (1) +D
    5 - (1) -D

6 - (2) ground
    7 - (2) +5V
    8 - (2) +D
    9 - (2) -D

Umarım olayı anlatabilmişimdir de yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qube26 -- 5 Kasım 2009; 23:49:00 >

• dostum anakartaki power led girişlerinin yakınında anakartın üzerinde yazması gerekir.karanlıksa ışıkla dikkatli bak yazıyordur.

pw yazan yer açma kapama tuşudur.
    speakar a da kulaklık girişini takacaksın.
    daha başka ne takcaksın.
    o resimde herşey yazıo. neyi anlamadın ben anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 5 Kasım 2009; 23:58:32 >
  • örnek olması açısından şu resmi koyuyorum.

burdaki gibi siyah kısımlarında isimleri yazar. onların resmini fln çekebilirsen yada ordakileri yazabilirsen iyi olur. +5v gibi o dediklerini yazıyosa biraz garip

ayrıca arkadaşın dediği gibi anakartın üstünde de şu resimde görüldüğü gibi isimleri yazar. (pinlerin hemen altında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caqlayan -- 6 Kasım 2009; 0:09:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qube26

Geriye kalan kasadaki kablo isimleri ;

1 - m/b sw
    2 - (1) ground
    3 - (1) +5V
    4 - (1) +D
    5 - (1) -D

6 - (2) ground
    7 - (2) +5V
    8 - (2) +D
    9 - (2) -D

Bu saydığın kablolar; Anakart USB bağlantısının

Kasa ön panekdeki USB'lerini anakarta takılacak kabloları; Kontrol et.

/>

• Yanıtlar için çok teşekkür ederim. Bilgilsayar işyerine ait ve bugün teslim edecektim ama tamamlayamadığım için yarına kaldı. Akşam fotoğraf makinesi ile çektiğim fotoğrafları buraya ekleyeceğim. Sanırım o zaman daha net anlatabilirim kablo bağlantılarını.

Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.