Merhaba arkadaşlar tavan vantilatörü başka evden söktüm bi tuşu bozuktu kırılmış onun kablolarını söktüm direk baglamak için fakat tıkandım :D yardım bekliyorum sizlerden.6 kablo boşta kaldı.2. fotodaki kablolar enerjiye giden kablolar potansiyometre takmadan direk bağlicam hangi iki kabloyu birleştiricem bide. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kablo bağlantısı yardım ! tavan vantilatörü
-
-
Potansiyometre dediğiniz açma kapama anahtarı mı?
Eğer elektrik geldiğinde direk çalışsın istiyorsanız bu açma kapama anahtarının kablolarını birleştireceksiniz yani kısadevre edeceksiniz. İpli anahtar anlaşılan. Ve siz lamba açma kapama düğmesi ile kontrol edeceksiniz değil mi?
Eğer lamba açma kapama yani duvardaki anahtar-düğme ile kontrol edecekseniz, gücün çektiği aımın anahtara uygunluğunu bilmelisiniz. Duvardaki anahtarlar fazla yük kaldırmaz. Motorlu sistemler de kalkışta normalden fazla akım çeker.
Eğer duvardaki anahtar yükü kaldırırsa sorun yok. Ama kaldırmazsa anahtarı-düğmeyi değiştirebileceğiniz gibi sisteme röle kleyerek de sorunu çözebilirsiniz. 220V ac röleler var.
-
hocam daha oncedende anahtardan calisiyordu sorun olmadıda benim asıl sorum üst baglantilari bi anahtar vardi aç kapa gibi 2 konumlu anahtardan 6 kablo cikti.bunların baglantisi nasil yapilir bilmiyorum.motordan gelen kablolar var.kondansitorden cikip ip anahtara giriyor ve cikiyor(siyah kablo).falan filan bunlarin baglantisi lazim bana hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Motor ve anahtarın reismleri. Detaylı.
Yardımcı olabilecek birçok forumdaşımız sistemi ezbere bilmez ama ortaya koyduğunuzda gerekli bilgileri sunar.
-
Aynen ayrıntılı resim ler koyun ki anlayalım bazı kablolar görünüyor ama nereye gittiği belli değil nasıl yardımcı olalım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X