Şimdi Ara

Uzaktan Kumandalı Avize Bağlantısı İçin Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 adet led sürücü ve uzaktan kumanda modülü olan led bir avize aldım. Bağlantı için birkaç video izledim ama emin olamadım.

Fotoğraf ekledim aşağıya, kırmızı okla işaretlediğim iki açık kahverengi uç var. Bunları direk tavandaki 2 kabloya mı bağlamam gerekiyor ?

Tavanda nötr olmuyor sanırım, bu kahverengi uçlardan birini nötr'e mi bağlamak lazım ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uzaktan Kumandalı Avize Bağlantısı İçin Yardım

Uzaktan kumandalı bir avize kurmak, aydınlatmanızı kolaylaştırmanın harika bir yoludur. İşte bunu nasıl yapacağınıza dair bir kılavuz:

Gerekli Malzemeler:

• Uzaktan kumandalı avize
    • Kablo bağlantıları
    • Vidalı tornavida

Bağlantı Şeması:

1. Avizenin elektrik bağlantısını kes.
    2. Avizenin bağlantı kutusu kapağını aç.
    3. Avize kablosundaki siyah teli evin elektrik sistemindeki siyah tele bağla.
    4. Avize kablosundaki beyaz teli evin elektrik sistemindeki beyaz tele bağla.
    5. Avize kablosundaki yeşil veya çıplak bakır teli evin elektrik sistemindeki topraklama teline bağla.
    6. Tüm bağlantıları elektrik bandı ile yalıt.

Kumanda Bağlantısı:

1. Kumandadaki alıcıyı avizenin bağlantı kutusuna yerleştir.
    2. Kumandanın güç kablosunu avizenin güç kablosuna bağla.
    3. Kumandanın güç kablosunu ve alıcısını bağlamak için ACK kumanda bağlantısı kullan.

Avizenin Askıya Alınması:

1. Avizeyi tavan kancasına as.
    2. Avizeyi tavan kancasına sabitlemek için vidaları kullan.

Çalışma Prensibi:

LED avize kumandası, radyo frekansları kullanarak avize ile iletişim kurar. Kumandadaki düğmelere bastığınızda radyo sinyalleri gönderilir ve alıcı bu sinyalleri avizenin açık ve kapalı konumlarını kontrol etmek için kullanır.

Bu kılavuzu takip ederek uzaktan kumandalı avizenizi kolayca kurabilir ve aydınlatmanızı kolayca kontrol edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tavanda nötr var.Giriş uçlarına 220 volt verilecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt

kırmızıya bağlı kahverengi uç tavandaki faza, diğer kahverengi uç tavandaki nötr kabloya bağlanacak o zaman doğru mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 20 Ocak 2022; 9:14:24 >
  • Kutunun arka tarafında bağlantı şekli olması lazım foto atarmısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: savsat2000

Kutunun arka tarafında bağlantı şekli olması lazım foto atarmısınız

kutunun arkasında herhangi bir bilgi yok,sadece bu ön taraf var ;

ama internetteki videolara göre kırmızı çıkış faz imiş sanırım

• Resimden yola çıkarak kırmızı faz siyah nötür sizin tavanda 2 kablo varsa birine kırmızıyı faz olana diğerinede siyahı bağlayın nötür olana ama tavanda 3 kablonuz varsa durum değişir açma kapama dügmesini açıp kapatarak tavanda kontrol kalemi ile kontrol edip hangilerinde yanıyorsa faz onlar oluyor geri kalan 1 kabloda nötür.Yani tavanda 2 kablo varsa direk kablolara bağlayabilirsiniz.

Tavanda üç kablo varsa yazdığım gibi faz olanlardan birini ve nötür olanı kullanacaksınız 1 adet faz kablosu boşta kalacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: savsat2000

Resimden yola çıkarak kırmızı faz siyah nötür sizin tavanda 2 kablo varsa birine kırmızıyı faz olana diğerinede siyahı bağlayın nötür olana ama tavanda 3 kablonuz varsa durum değişir açma kapama dügmesini açıp kapatarak tavanda kontrol kalemi ile kontrol edip hangilerinde yanıyorsa faz onlar oluyor geri kalan 1 kabloda nötür.Yani tavanda 2 kablo varsa direk kablolara bağlayabilirsiniz.

Tavanda üç kablo varsa yazdığım gibi faz olanlardan birini ve nötür olanı kullanacaksınız 1 adet faz kablosu boşta kalacak.

teşekkür ederim,2 kablo var tavanda,dediğiniz gibi kırmızıyı faza, diğerini nötr olana bağlayayım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tyll kullanıcısına yanıt

fazın kırmızı yada siyah olması fark etmez siyah lambalara giden ortak uç kırmızı ise kontrol cihazına giden uç. siz lambanın anahtarınıda açık bırakmanız lazımki tavana 220v gidebilsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.