Şimdi Ara

Kasa seçimi yapması çok kolay!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında böyle bir başlık olmasına rağmen insanların okumadan araştırmadan, "bu kasalardan hangisi daha iyi?" diye her gün sormaları çok ilginç. Mağlum dükkanlarda olduğu gibi DH dede bir sürü firma çalışanları var ve kendi ürünlerine yönlendirme yapıyorlar. Efenim kasa seçimini yaparken kendiniz karar verin. nasıl mı?

Bence piyasadaki markaların kasaları arasında performans olarak çok bir fark yok.

Kasa alırken sorulması gereken sorular bunlar:
    -Kaç adet fan takılabilinir ve kaçlık fan?
    -Kullanılan malzeme ne, kalınlığı ne?
    -Görüntüsü kendime göre güzel mi(malum herkesin zevki farklı)?
    -Kullanacağım bileşenler sığar mı? Kasa destekler mi?

-Fan sayısı ve konumu önemli. Genelde kasalarda konumlar sabittir. çoğu kasada 120 lik fan kullanılır. Hava akımını bu fanlar sağlar.(Fanların dk daki dönüş hızı ve dba yani desibeline bakın - etiketlerinde kesin yazar. Fan olayına ekleme olarak da kasanın hava delikleri de ve bu deliklerin üzerinde bulunan toz tutan manyetik filtrelerde hava akışı içine alabiliriz.

-Kullanılan malzeme aslında çok önemli değildir. Alüminyum olması sıcaklık dağıtımı için iyi diyorlar ama bence o kadarda etkisi yok. Bana göre balon bir özellik ve alüminyum kasalar fiyat olarak pahalıdır. Sınırlı bütçeniz varsa alüminyum olmasına hiç bakmayın. Diğer bir malzeme ise yanal pencere Akrilik mi Tempered cam mı olması. Bununda performansa etkisi yoktur,tamamiyle görsellik üzerindedir. Tempered cam çizilmez ve daha fazla saydamdır. Dış kasada kullanılan malzeme kalınlığı, kasanın darbe/basınç etkisi altında yamulmasına/bozulmasına etki eder. Genelde 0,7mm saç çelik (SSCM)kullanılır ve yeterlidir. Bilgisayarı sanayide değil evde kullanacağınız için sorun değildir. Tabi gidipte kasanın üzerine tuğla düşürmessen ne olabilir ki başka? İç yapıda bileşen trackleri yani tepsiler(hard disk vs.) ve yuvalarında kullanılan malzemeye göre bozulma( halk diliyle yalama),eğilme gibi durumlar olabilir fakat hassas davranırsanız bileşen rahat oturmuyorsa zorlamassanız kolay kolay bir şey olmaz(tabi gidipte çok ucuz,çok dandik markalardan kasa almassanız). Bazı arkadaşlar hobi gibi parçaları sürekli söker takar. Sizin böyle bir durumunuz yoksa iç yapıdaki malzemeye bakmanıza gerek olmaz.

- Görüntü konusu kişiye hastır. Kimse bu konuda kesin bir yargıya varamaz.
    - Biliyorsunuz ki kasalar 3 ana başlıkta toplanır (Mini Tower, Mid Tower , Super Tower ) Bunlardaki en büyük fark kasanın dış boyutları ve içine sığabilecek anakarttır (microATX, miniATX,ATX, flexATX vs.) Zamanında annemin bana yaptığı gibi seneye de giyersin diye 1-2 numara büyük ayakkabı alması gibi sende kasayı ne kadar büyük alırsan o kadar iyi. İleride yeni çıkacak sistemler eğer kasa yeterince büyük ise rahatça sığar.(Sonuçta gelişen teknoloji ile her şey küçülüyor.) Büyük kasa içi daha ferah olur sıcaklık daha rahat dağıtılır, kablolar birbirine dolanmaz. Büyük kasa olmasının bir diğer avantajı ise sıvı soğutma desteklerinin büyük kasalarda nerdeyse hepsinde olur(çok eski kasalarda bulunmayabilir). Kasa bakarken orada sıvı soğutma desteği olup olmadığı eğer varsa 120lik mi 240lık mı olduğu yazar. (120lik olan tek fanlı 240lık olan çift fanlı sıvı soğutmadır. Çift fanlı olan daha fazla ve hızlı soğutur) Kasanın büyük olmasının tek dezavantajı ise kapladığı yerdir. Yerden bir sıkıntın yoksa büyük kasa candır.

Şunu unutmayın ki kasa firmalarının %99 unun kendine ait fabrikası yoktur. Firmaların anlaştığı fabrikalar vardır. Bu fabrikalar sadece bir firmaya çalışmazlar. Bu yüzden bir çok firma aynı fabrikayı kullanır. İnternetten araştırırsanız fabrika isimlerini kimlerin hangi fabrikayı kullandığını görebilirsiniz. Güç kaynakları dahi aynıdır, firma kendi logosunu ve etiketini ürünün üstüne bastırır.

Bir kasaya ne kadar para verirseniz verin yukarıda ki özelliklere bakmanız gerek. Ünlü markalar daha iyi kasa üretiyor diye bir şey YOKTUR. Sonuçta bunlar elektronik/mekanik ve hareketli değil statik ürünlerdir. Bu yüzden kasanın pahalı olması onun iyi olduğunu GÖSTERMEZ. Firmalar yaptıkları reklam, marketing harcamalarını bu fiyatlara eklerler. Sizin kafanıza kendi markalarının daha iyi olduğunu reklamlar ile sokarlar, sizde kaliteli olduğunu düşünüp fiyatı makul bulursunuz. Bunun yanında firmalar fabrikalarla senelik/zaman üzerinden anlaşmazlar. Adete göre anlaşırlar. Yani aynı ürünü A firması fabrikadan birim başına 10$ a alırken B firması 15$ a alır. Çünkü A firması 10000 adet sipariş vermiştir ama B firması 250 adet sipariş vermiştir.

Bir kasa alırken bunlara bakmak gerekir. Gerisi teferruattır. ( Gözden kaçırdığım bir şey varsa ekleyebilirsiniz.)

Küçük not: Eğer bileşen gürültüsünü problem ediyorsanız kasanin ses yalıtımı olup olmadığınada bakabilirsiniz.(eğer ses yalıtımı diye ayrıyeten belirtilmemişse diğer sıradan kasalardan hiç farkı yoktur bu konuda. Bu yüzden birisinin size "Kasadan hiç ses gelmiyor çok sessiz" demesine hiç aldırış etmeyin.

edit:(hazarRS den gelen mesaj doğrultusunda)Kasanın şasesinin kalınlığı arttıkça titreşimi daha fazla sönümleyeceği için daha sessiz çalışacağı mağlumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartabbeyaz -- 29 Haziran 2017; 12:25:13 >

• ben merak ediyorum hangi kasa daha iyi diye soranlara arkadaşlar yönlendirme yapıyorlar onu alacağına şunu al ya da şunu al diyenler neye göre söylüyorlar?
  • Mağlum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu eklemek istenilen bir şey?
  • quote:

ünlü markalar daha iyi kasa üretiyor diye bir şey YOKTUR.

şimdi sen dark ile corsair/cooler master bir diyorsun öyle mi?
  • Konuya hızlıca göz gezdirdim, katıldığım yerler gibi katılmadığım yerler de var. Öncelikle pleksi-akrilik paneller cam panellerden daha iyi şeffaflığa sahiptir. Yani akrilik panelde kasa içi daha net gözükür. Cam paneli monte ederken vs köşesini birazcık sert bir şekilde bir yere çarptığınız anda tuzla buz olur cam. Yine de bu eksilerine rağmen kesinlikle benim tercihim cam olurdu.
    Kullanılan sacın kasada büyük önemi vardır. 0.7 sac genelde en alt seviyedeki kasalarda kullanılır. Şimdiye kadar 4-5 kasanın sac kalınlığı ölçtüm, tam rakamlar aklımda değil ama everest kasayla dell kasa arasında inanılmaz kalınlık farkları mevcut. MSI da oldukça kalın bir sac kullanmıştı. Yani her markanın kullandığı sac kalınlığı farklıdır. Bu kalınlık ne işe yarar; vurmaya kırmaya dirençten ziyade kasanın titreşimine, girdiği rezonansa büyük etkisi vardır. İncecik sac panele 1500 devirli fan takarsanız, o panel bütün titreşimi alıp kendi de titremeye başlayacaktır. Harddiskinden ekran kartına- güç kaynağına kadar nerdeyse her bir noktasında titreşim olan bir yapıdan bahsediyoruz. Bu yüzden kasanın sac kalınlığı önemlidir.
    Ünlü markalar daha iyi kasa üretiyor diye birşey vardır. Malzeme kalitesinden teknik desteğine kadar tüm maddeleri bir kenara bıraksak dahi, kasanın tasarımı, kullanışlılığı gibi parametreler bile başlı başına o kasanın başarılı olmasına yetecek kanıtlar sunar. O ünlü markalar sac paneli kesip kaynatıp boyayarak satmıyorlar sadece. Kasada kullanılan plastiğin daha prototip aşamasında bile onlarca farklı kalıbını üretiyorlar, kusursuz olasaya kadar farklı farklı kalıplar deniyorlar. Ünsüz markalar 1mm abs enjeksiyon plastik kullanıyorsa ünlü markalar 2mm kullanıyorlar. Bunu neden yapıyorlar, tabiri caizse jilet gibi bir yüzey elde etmek için yapıyorlar. Ekran kartını kasaya bağlayan vidaların körleşmemesi için daha kaliteli çelik kullanıyorlar. Herşeyi geçtim, en basitinden nzxt gibi tasarımı ön planda tutan firmalar, uzun süren tasarım çalışmaları sonucunda o ürünleri çıkarıyorlar. İsmi bilinmedik markaların kasaları gibi anakart güç kablosu bağlantısının 1cm yanına cdrom yuvası koymuyorlar. Onlar her detayı hesaplıyor çünkü.
    Malzeme kalitesi rezalet bile olsa, eğer tasarım anlamında güzel çözümler varsa, kullanım veya görsel olarak bir artı sağlıyorsa ben o kasaya daha fazla para veririm.

• RASP kullanıcısına yanıt
    Ünlü markalar daha iyi kasa üretiyor diye bir şey YOKTUR.

Bu cümle bir çok anlama çıkabilir. Mesela aşağıdaki cümleler yukarıdaki ile tezat düşmezler.
    - Cooler master/corsair dark ile aynı kalitede değildir.
    - Marka değeri düşük olan firmalar ünlü markalardan daha kötü kasa üretebilirler. Aynı şekilde marka değeri yüksek marka, daha düşük olandan daha kötü kasa üretebilirler.
    - Dark ın ürettiği AAAAAAA kasa cooler master YYYY den daha kötüdür.
    - Corsair/cooler master ın xxxx/zzzzz ürünü Dark in yyyyy ürününden daha kötüdürler.
    vs.

Yani orada demek istediğim bak bu cooler master kesin iyidir demek yanlıştır. Cooler masterın çok iyi kasaları olduğu gibi f/p olarak çok kötü kasaları da vardır. İlk entry de dediğim gibi firmalar reklam ve masraflarını ürün fiyatlarına eklerler. Buda fiyatları şişirir. Cooler master'ın 1000tl lik kasası normalde o kadar etmeyebilir.

• hazarRS kullanıcısına yanıt
    Hocam RASP gibi sende beni beni yanlış anladnız. Ben burada ucuz kasa alın marka değeri düşük kasa alın demediğim gibi aynı zamanda ünlü markaların kasaları o kadar etmez de demedim. Demek istediğim sadece markaya bakıp kasa almanın, markaya göre kesin değer vermenin yanlış olduğudur.

- akrilik paneller daha saydam değildirler. Üretildiği an itibariyle havadaki partiküller micro ölçüde çizmeye başlarlar. Hatta konu dışı ama bu yüzden plazma/LCD tv lerin fabrikalarında tv üretim bantları karantiya alınmış gibi tozdan/partiküllerden korunurlar. Sonra bu panellerin üstü kapatılır. Akrilik panel camdan daha yumuşak ve çizilmeye daha müsait olduğu için zamanla saydamlığı azalıcaktır.
    Cam panellerde zaten cam diye değil Tempered Cam diye geçer. Tempered kelime sertleştirilmiş/su ile sertleştirilmiştir. Yani bu cam akvaryum camı değildir. Bu yüzden sert bir darbeye mağruz kalmadığı durumda neden kırılsın?

- Malzeme olarak sana katılmamak elde değil. Titreşim olarak haklısın kalın malzemede daha az titreşim olacaktır. Buda daha sessiz bir kasa demektir. İyi ve orta kasa markalarını senin bahsettiğin gibi OEM/ne olduğu belirsiz/markasız kasalar ile hiç karşılaştırmamak gerekir. Fakat geri kalanda zaten bileşenlerin yeri bellidir. İç yapıdaki vida/yataklar konusunu yukarıda söylediğim gibi sürekli tak çıkart yapmayan biri için önemli değildir(yine söylüyorum ben OEM markasız kasalardan hiç bahsetmiyorum bile).

Rasp ın dediği gibi Dark ile Cooler master/corsair bir değildir elbette. Dark hiç kullanmadığım için bilmem ama Frisby çok ucuza,yani markasız fabrikalardan ( aslında markasız demek markasız fabrika demek, çünkü firmalar fabrikalarda ürünleri ürettirir, ilk mesajda yazdım) ürünleri alır, normalde frisby nin değeri çok çok daha ucuzdur.

Zalman ve Xigmatek gibi firmalar cooler master/corsair/inwin gibi markalar ile boy ölçüşebilirler. Ama fiyat olarak inwin bunların nerdeyse iki katıdır. Ben bundan bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartabbeyaz -- 30 Haziran 2017; 6:33:34 >

• bartabbeyaz kullanıcısına yanıt
    Anladım şimdi, kurduğunuz cümle biraz başka anlamlara açık olduğundan öyle anlamışız. Yani kaliteli markalar her zaman kaliteli kasalar yapmamış olabilir, gözünüz kapalı almayın demek istemişsiniz.
    Akrilik panel konusunda da şöyle bir şey var; akrilik malzeme çizilmeye karşı hassastır evet. Ama o paneli sürekli dış etkenlere maruz bırakacak bir konumda olmuyor kasalar. Çizik içinde kalıp görüntüyü engelleyecek duruma gelmesi yıllar alır eminim. Ayrıca çalıştığım bir mimarlık firmasından çok iyi biliyorum, temperli cam kadar saatli bomba bir malzeme görmedim :) cam, yüzey direnci yüksek olan bir malzeme olsa da köşeler gibi kuvveti dar bir alandan absorbe etmek zorunda kalacağı yerlere karşı oldukça hassastır. Bizim ofiste fuarlarda vs kullanılmak üzere yüzlerce temperli cam kullanırdık. Kocaman camı taşırken köşesi duvara değince paramparça olurdu.
    Önceden kullandığım kasa akrilik panele sahipti. İçerisi çok net gözüküyordu evet ama malzeme çok ince olduğundan dalgalı yüzeye sahipti. Bu da bütün görselliği mahvediyordu. Şimdi önsipariş verdiğim kasa temperli cama sahip olduğu için tercih ettiğim bir kasadır. Daha önce de belirttiğim gibi dezavantajı olmasına rağmen kesinlikle cam öncelikli tercihim olur.

• teşekkürler yakında yeni kasa toplamayı düşünüyorum . dikkate alayım.
    Sayın bartabbeyaz,

'markasız fabrika'yı biraz açar mısınız?
    Sanırım Çin'de çok fabrika ziyaretiniz oldu.
    Lütfen tecrübelerinizi paylaşın da biz de faydalanalım.
    bi ara bu durum benim de dikkatimi çekmişti. aynı kasalara aslında farklı firmalar tarafından kendi dizaynı on paneller yahut bi kaç basit değişiklik yapılarak piyasa sürüldüğünü farketmiştim.

bu standart kasalar endüstriyel tasarım olarak geçen modeller. özellikle aerocool bu işle bayağı ilgili. cm ve corsair'in de bir kaç ürününde bu durumun olduğunu hatırlıyorum. video incelemelere bakılırsa durum anlaşılır zaten. o zaman pek çok üründe görmüştüm bunu. bir kaç örnek vermek gerekirse:

örnek 1:

corsair r88 -https://www.amazon.com/Corsair-CC-9011086-WW-Carbide-MicroATX-Mid-Tower/dp/B01550Y9GA
    &
    thermaltake versa h15 -https://www.amazon.com/Thermaltake-Versa-Computer-Chassis-CA-1D4-00S1NN-00/dp/B01CLIZ698

örnek 2:

dark f40 matx -http://www.teknobiyotik.com/dark-f40-1-x-usb-3-0-2-x-usb-2-0-2x12cm-fanli-pencereli-mid-tower-siyah-oyuncu-kasasi-dkchf40.html
    &
    diypc f2 matx -https://www.amazon.com/DIYPC-DIY-F2-P-Purple-MicroATX-Computer/dp/B01JMXKV04/ref=pd_sbs_147_6?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B01JMXKV04&pd_rd_r=EYJ8N5AG7PRXYSS15SVX&pd_rd_w=FXjfn&pd_rd_wg=G2nSq&psc=1&refRID=EYJ8N5AG7PRXYSS15SVX

örnek 3:

coolink satellite cube -http://www.nanokatalog.com/Coolink-Satellite-Mini-ITX-Micro-ATX-kasa-siyah-Case-MicroMiniFlex-ATX,PR-381954.html
    &
    everest cubic 215 -http://www.akakce.com/kasa/en-ucuz-everest-cubic-215-fiyati,5766872.html

örnek 4:

ae aero 800 -http://www.sinerji.gen.tr/aerocool-aero-800-usb-30-4x12cm-fan-ssd-ready-pencereli-super-atx-kasa-pmu67037
    &
    dark n10 -http://www.teknobiyotik.com/dark-n10-usb-3-0-5-fanli-pencereli-bilgisayar-kasasi.html

örnek 5:

ms tech crow q1 cube -https://www.amazon.co.uk/MS-Tech-CROW-Q1-computer-case/dp/B00XPTUORW
    &
    everest rampage cube -https://www.akakce.com/kasa/en-ucuz-everest-rampage-x-cube-fiyati,5766868.html

gibi gibi... hatta dark n10'un birebir aynısı vardı ama hangi marka ve model altında amazonda satıldığını hatırlamıyorum.

• OK_Comsis kullanıcısına yanıt
    DH den banlandığım için 1 mesajlık bu hesabı açtım. Ben bartabbeyaz.

OK_Comsis

Tecrübelerimi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Aslına bakarsanız bu günlerde iş arıyorum. Dilerseniz hem tecrübelerimi size aktarayım hem de bu tecrübelerimle sizin ile nasıl değerlendireceğimizi görüşelim. Firmanıza gelip çayınızı içmek isterim.

Çin de ne yazık ki bilgisayar kasa fabrikası gezmişliğim yok. Fakat 3 sene Shanghai da benzer sektörde çalıştım ve çalıştığım sektörün fabrikalarını gezdim. Bu konu ile ilgili, Çin de bilgisayar ekipmanı sektöründe çalışan arkadaşlarım var ve onlardan edindiğim bilgiler ve kendi kişisel ilgim dolayısıyla bilgi sahibiyim. Bu yüzden "Markasız fabrika" diye yazdım. Demek istediğim OEM dir. Fakat OEM kelimesini sitedeki genç arkadaşlar bilemez diye kullanmadım.
  • beyaztabbar B kullanıcısına yanıt
    Sayın beyaztabbar,

Farklı sektörler hakkında fazla bilgi sahibi olmasam da benzer uygulamaların olduğunu düşünüyorum.
    Sizin 'OEM' diye tabir ettiğiniz Çinli Kasa üreticileri sadece kendi markamız olan Frisby markası gibi lokal markalara değil, burada adını vermekten imtina ettiğim fakat isimlerini sektörde ilk beşte görebileceğiniz birçok kasa firmasına da üretim yapmaktalar.
    Yani, meşhur birçok marka da bazı modellerini kendi fabrikalarında yapmak yerine Çinli OEM üreticilerini tercih ediyor ki bu ticari açıdan son derece normal bir durum olduğu gibi ürünün kalitesiz olduğunu göstermez. Zira materyal seçiminden en son aşama olan kalite kontrol ve paketlenme aşamasına kadar kontrol altındalar.
    Kendi branşım olmadığı için iş pozisyonunu bilemiyorum. Web sitemizden başvuruda bulunabilirsiniz. Dilediğiniz zaman çay içmeye ve sohbete beklerim.
  • OK_Comsis kullanıcısına yanıt
    Ok_Comsis

Tabi ki söylediklerinize tamamiyle katılıyorum. Zaten ilk mesajımda da bunu belirttim gibi firma ismine ve fiyatına göre ürünün kaliteli olup olmadığını bilemeyiz yazdım. Bu konuda hem fikiriz.

OEM konusuna gelince de OEM yani Original equıpment manufacturer. Aslında OEM demek dediğiniz gibi kötü ürün olduğu anlamına gelmiyor. Bütün dev firmalar OEM ürün kullanırlar. Elbette ki bir ürünün bütün parçalarını/bileşenlerini bir firma üretmez/üretemez. Bu gayet doğaldır. Bununla birlikte Çinde irili ufaklı bir çok fabrika kurulmasıyla birlikte çok kaliteli ürünler yapıldığı gibi son derece kalitesiz, bozulmama şansı olmayan ürünlerde üretiliyor. Zaman içinde bu "iyi" ve "kötü" ürünlerin ayrımının yapılmasının zorluğundan dolayı artık günümüzde OEM denildiğinde tüketicinin aklına "no name" ve "kalitesiz" ürün gelir. Bu sadece Türkiye de değil diğer ülkelerde de aynıdır.

Çay teklifiniz için teşekkür ederim. Bursa da yaşadığımdan dolayı, İstanbul a gelince en yakın zamanda uğrayacağım.

• Fanın kaçlık olduğu ya da kaç tane olduğundan daha ziyade fan kanat yapısı ve ring (Thermaltake Riing değil) olup olmadığı çok daha önemli. 105CFM ve 3mm-H2O basınçlı 2x140mm fan dizilimi 50CFM ve 1mm-H2O basınçlı 5x120mm fan diziliminden daha efektif soğutma sağlar kasa içerisinde. Elbette doğru konumlandırıldığında. Ek olarak fan sayısının artması doğru fan seçilmediği ve dizilim yapılmadığı zaman türbülans ile akışı bozarak sıcak hava çıkışını zorlaştırır.

Kullanılan malzeme son derece elzem olup özellikle çoklu ekran kartı kullanan ya da custom sıvı soğutma kullanan kullanıcılarda kasanın ağırlığı taşıyıp taşıyamamasından anakart üzerindeki soketin yamulmasına kadar etkili. Eğer peltier soğutma falan yapılmıyorsa kasanın ısı taşıyıcılığı önemsizdir. Ayrıca malzeme ne kadar kalın olursa o kadar ses ve titreşim absorbe eder yani akustik performansı artar. Sağlam kasalarda 1.0mm altında hatta bazılarınad 1.3mm altında sac kalınlığı göremezsiniz.

Görsellik işine girmemek lazım. Tamamen kişisel bir tercih. Ama dikey ekran kartlı Thermaltake kasalar çok güzel lan

Toz filtrelerinin de mutlaka olması şart değildir. Özellikle egzoz fanlara toz filtresi kullananlar var. Hem hava akışını kesiyor, hem kısılma nedeniyle sesi artırıyor hem de tozu kasa içerisinde tutuyor. Toz filtresini sadece giriş fanlarda kullanalım ama mümkünse radyatör önünde toz filtresi kullanmayın. Sık temizleyin ama performansı bozmayın.

Sıvı soğutma radyatörü yerleşimi de önemli. Bir çok kasada en başlarda kullanılan ve sonradan vazgeçilen bir furya var. Radyatörü yukarı takmak. Kasanın içerisinde sıcak havanın biriktiği ve VRM çevresinde sıcaklığı arttığı yerden dışarı hava atacak şekilde bağlayanlar var hele. Yapmayın. Alacağınız kasada radyatörünün kasanın önüne ya da altına bağlanabilir olsun. Core V51 ile H110i GT bu şekilde kullanılabiliyor. Fanlar da mutlaka kasanın içinde olsun ve dışarıdan hava çeksin. Araçların tasarımında bu şekilde yaparız en yüksek performans için.

Kasa boyutunun büyük olması havalandırması zayıf olan kasalar için geçerlidir. Ne kadar efektif ve hızlı soğutabiliyorsanız o kadar küçük kasa seçebilirsiniz. ben yine de ne olur ne olmaz deyip hala dana gibi kasa alanlardanım ama içim de gitmiyor değil.

Bir de arkadaş güzel demiş. Marka fanatikliği yapmayın. Thermaltake firması benim hayranı olduğum bir kasa üreticisi fakat bu adamlar P9'u da satıyor Versa'yı da. Sadece marka üzerinden alışveriş yapmayın. Bir de Türkiye'de şu çok satıyor bu az satıyora bakmayın. Bir ürün ürün fiyatını artırıp satıcıya prim ödeyip herkese bu ürünü tavsiye ettirebilir.

Biraz karışık yazdım iş arasında gerekliyse toparlarım sonra.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.