Şimdi Ara

Kasa Soğutma Fanları İçin Görüşlerinize İhtiyacım Var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhabalar dilerim; donanımhaber'i uzun süredir bilgilenme amacıyla takip ediyordum. Lakin şu an sizlerinde önerilerinize ihtiyacım var, belirttiğiniz yol üzere karar vereceğim.

Kullandığım Asus kasayı THERMALTAKE VH6000BWS ARMOR kasa ile değiştirdim. Alalı daha 1 hafta kadar olmadı ama kasa gerçekten harika ötesi, almadan önce burdan çok sayfayı gezdim çokça kasa incelemelerine baktım ama burdaki THERMALTAKE VH6000BWS ARMOR kasa incelemesinden sonra hayallerimdeki bu kasaya sahip oldum. Her neyse konuya girmek gerekirse; şu an için kasaya 3 adet fan almayı düşünüyorum ve bu fanlarıda Hepsiburada'dan almam gerekiyor. Hepsiburada da önceki alışverişlerden topladığım puanlar sonucu birikmiş bi hediye çekim var onu kullanacağım. Buna binaen hepsiburadadan alabileceğim fan üzerine tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Açıkcası ben şu 4 fan arasında kaldım;(alacağım 3 adet fanın illa 3ününde aynı marka olması gerekmiyor, farklı da olabilirler)

1:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd95140

NANOXIA DEVİR KONTROLLÜ NANO-BEARING 12CM KASA FANI FX12-1250

Teknik Özellikler :
    Model : FX12-1250
    Boyut : 120x120x25
    Dönüş Hızı (RPM) : 1250 (+/- %10)
    Hava Akımı (m3/saat) : 80.52
    Hava Akımı (CFM) : 47.39
    Akustik Ses (dB/A) : Maksimum 17
    Statik Basınç (mm H20) : 1.53
    Giriş Gücü (W) : 1.2
    Giriş Akımı (A) : 0.1
    Voltaj Aralığı (V) : 4-13
    Ortalama Çalışma Ömrü : 150.000 Saat

-----------------------------------------------------------------------

2: http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=BD93003

THERMALTAKE A2329 12CM COMBO COOL SILENT CAT FANI

# Çok yönlü hava girişi
    # Mükemmel sessizlik ve performans
    # 120x120x25 Fan

-----------------------------------------------------------------------

3: http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd70209

ZALMAN ZM-F3 120 MM SESSİZ KASA FANI

# Zalman 120mm Fan
    # sessiz kasa fanı 80mm
    # 1)Kutunun içinden çıkan RC56 connectorunu kullanarak fanı sessiz veya normal modda çalıştırabilirsiniz.
    # 2)fan sessiz modda gürültü çıkarmaz ve titreşim yapmaz.
    # ağırlık : 76g
    # 120(L) X 120(W) X 25(H) mm
    # normal mod üflediği hava :
    # sessiz mod üflediği hava :
    # normal mod fan hızı : 1800rpm
    # sessiz mod fan hızı : 900rpm
    # normal mod gürültü : 34.2
    # sessiz mod gürültü : 20

---------------------------------------------------------------------------------

4: http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd93270

THERMALTAKE A2330 SILENT WHEEL 13CM KASA FANI

# 12-13cm yuvalar ile uyumlu
    # sessiz ve muhteşem performans
    # kolay montaj

---------------------------------------------------------------------------------

Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar;

şimdiden teşekkürler.

mesAt

• Nanoxia'yı almanı öneririm..Hem gerçekten sessiz,hem de yanında fan konrolcüsü vermesi güzel bir özellik..Kolay gelsin.
  • Sakın thermaltake'den fan alma derim. çok gürültülüdür. nanoxia'yı kullanmadım ama iyi olduğunu okudum. Ben de papst ve silenx var firebaldan aldığım. papst iyidir ama çok sessiz değil. silenx ise aşırı gürültülü 72 cfm modeli. Nanoxia devir kontrollü olması bir artı çünkü zaten bütün fanlar 1100 rpm'den sonra gürültülüdür.
  • Görüşleriniz doğrultusunda 3 fandan 2 sini Nanoxia olarak karar kıldım. Peki 3. fanı değişiklik ve merak ölçüsünde Zalman mı alayım yoksa 3 ünüde Nanoxia mı alayım? Son olarak birde bu fan kontrol cihazları 3.5 luk yuvalara mı takılıyor, kullanıpta bilgisi olan var mıdır acep?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesAt

Görüşleriniz doğrultusunda 3 fandan 2 sini Nanoxia olarak karar kıldım. Peki 3. fanı değişiklik ve merak ölçüsünde Zalman mı alayım yoksa 3 ünüde Nanoxia mı alayım? Son olarak birde bu fan kontrol cihazları 3.5 luk yuvalara mı takılıyor, kullanıpta bilgisi olan var mıdır acep?

pcı slotuna takılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 15 Nisan 2008; 16:52:00 >
  • nanoxia çok meşhur oldu...tt gibi köklü firmaların modellerini bile geride bırakıyor galiba performans olarak??
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orjinalden alıntı: mesAt

Görüşleriniz doğrultusunda 3 fandan 2 sini Nanoxia olarak karar kıldım. Peki 3. fanı değişiklik ve merak ölçüsünde Zalman mı alayım yoksa 3 ünüde Nanoxia mı alayım? Son olarak birde bu fan kontrol cihazları 3.5 luk yuvalara mı takılıyor, kullanıpta bilgisi olan var mıdır acep?

pcı slotuna takılıyor

Ha tamam arkadaşım çok sağolasın ben o ayrıntıyı fark edememişim, sağolasın;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarhanos

nanoxia çok meşhur oldu...tt gibi köklü firmaların modellerini bile geride bırakıyor galiba performans olarak??

hepsiburada yorumlarında baya övülmüş, alınca bakalım dedikleri kadar varmıymış göreceğiz. aldıktan sonra test edip buraya ekleyeceğim inş.
  • Havalar ısınıyor. Özellikle Ankara son 2 gündür sıcak, odam 25 derece pc 7/24 açaık
  • Silverstone almanı tavsiye ederim . FM 121 Modeli süper. 49 Ytl Firebal.net te .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr.Ahmet

Silverstone almanı tavsiye ederim . FM 121 Modeli süper. 49 Ytl Firebal.net te .

bu üründen 3 adet aldığımda fiyat 150 YTL oluyor ve bu kadarı biraz kasar. Nanoxia'yı 90 YTL ye mal edebiliyorum, ayrıca hepsiburada'dan almam gerekiyo orda da Silverstone'un fanları maalesef mevcut diil.

Ama biraz inceledim gerçekten gayet güzel...
  • Benim kullandığım Xilence fanları tavsiye ederim. 68 CFM gibi yüksek bir hava akımını 21 dB gibi bir ses düzeyiyle sağlıyor. Tamamen sessiz diyemem ama tamamen gürültüsüz diyebilirim.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd94948
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Havalar ısınıyor. Özellikle Ankara son 2 gündür sıcak, odam 25 derece pc 7/24 açaık

Benim pc su kaynatmaya başladı,23C olan işlemci sıcaklığı aynı radyatör fanıyla,daha iyi pompa geldiği halde gündüz 31C yakalıyor,radyatöre 3000rpm 12cm fan + fan kontrolcü takmakta buldum çözümü,bu sayede eski performansımı ancak yakalayabiliyorum.

Temmuzda ağustosta napıcaksak artık...

• Kavitasyon dediğimiz şey oluyordur belki(Suyun basınç azalmasından dolayı dar borular içerinde buharlaşması, buhar kabarcıkları oluşturması). Borular inceyse ve ani basınç düşüşlerindeyken olur bu.

Yani dar borulardan geçen suyun hızı yüksekse olur, bence yüksektir. Özellikle 1000 lt/h gibi yüksek debili pompalar kullanıyorsan.

Hemen hesaplayalım:

Eğer borunun iç çapı 8 mm ise kesit alanı = 0.008x0.008 x3.14 / 4 = 0.00005 m^2

Pompan 800 lt/h basıyor olsun: 800 lt/h = bunu m^3/sn cinsinden yazamadım, çünkü çok uzun bir değer çıktı:)

Sonunda suyun hızı = 4,4 m/sn

Bu çok ama çok sakıncalıdır. Özellikle havalar ısınırken(basınç kaybı az olsa bile suyun sıcaklığı yüksekse) dar borularda suyun hızı 1 ya da 2 m/sn'yi aşmaması gerekir.

Son olarak 10 mm lik boru kullanırsan, yine aynı debi için su hızı = 2,89 m/sn oluyor.

• Yok hocam onu öylesine demiştim ben kaynattı diye,yoksa duran su niye kaynasın kolay mı o kadar
  • :) kaynattı derken ben de öyle anladım. :) Tamam o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.