Arkadaşlar bir hafta önce kasa aldım kasa çok iyi ama şu soruyu öğrenmek istiyorum eski kasanın malzeme kalitesi iyi değildi ve çok küçüktü ve geniş değildi ve egzos fan kullanmıyordum anakarta 3 pinlik bir giriş yoktu o yüzden sürekli kasanın yan kapağını açarak pc'Yi çalıştırıyordum sıcak hava pc'den uzaklaşsın diye, şimdi yeni kasamda önde 12 cm ledli fan ve arkada yine 12 cm 12v'da çalışan egzos fan var kasanın yan kapağını açmıyorum acaba pc'nin elektronik bileşenlerinde tozlanma olurmu yeni kasada power altında filtre, üst bölümde büyük filtre ön panel zaten boydan boya toz filtreli acaba bunlara rağmen pc'de tozlanma olur mu?
Biraz daha geç olsa da olur, ama zararı olmaz o kadar korkma :)
3-4 ay'da bir temizlersin hava tutarsın.
quote:
Orijinalden alıntı: *Furious*
Biraz daha geç olsa da olur, ama zararı olmaz o kadar korkma :)
3-4 ay'da bir temizlersin hava tutarsın.
hocam birde bu egzos fanlar kasada olması gereken çok önemli bir bileşenmi yoksa olmasada olurmu şu an pc'De bir önde diğeri arkada 12 cm ledli fan var öndekine 5v arkadaki egzos fanı ise 12 v çalıştırıyorum ayrıca üst bölümde 2 fan koyabileceğim yer var sence bir tane daha alayım mı? yoksa yetermi birde bu öndeki fanın işlevi nedir. dışarıya hava üflemiyor içeriye hava üflüyor acaba temiz hava alması içinmi böyle yapmışlar
Egzos fanı, kasa içerisindeki sıcak havayı tahliye etmektedir. Bileşenlerin ısınmaması için bu gereklidir.
Öndeki fanlar içeri üflemeli normalde. Ama tabi kullanıcıya kalmış isterse dışarı üflettirir :) Ama kasanın içine bir yerden temiz hava girmesi gerek. Benim Kasa'da 2 adet önde, 1 adet arkada egzos, 1 adet de üstte fan var.
Öndekiler içeri, arkadaki ve üstteki ise dışarı üflüyor. İçerdeki ısınan hava ne kadar çabuk dışarı tahliye edilirse o kadar iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: *Furious*
Egzos fanı, kasa içerisindeki sıcak havayı tahliye etmektedir. Bileşenlerin ısınmaması için bu gereklidir.
Öndeki fanlar içeri üflemeli normalde. Ama tabi kullanıcıya kalmış isterse dışarı üflettirir :) Ama kasanın içine bir yerden temiz hava girmesi gerek. Benim Kasa'da 2 adet önde, 1 adet arkada egzos, 1 adet de üstte fan var.
Öndekiler içeri, arkadaki ve üstteki ise dışarı üflüyor. İçerdeki ısınan hava ne kadar çabuk dışarı tahliye edilirse o kadar iyi.
sağol hocam cevabın için bir fan daha alıcam 12'lik üst'e