Şimdi Ara

Kasa ve güç kaynağı ihtiyacı üzerine...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasa ve güç kaynağı önemlidir fikrine sonuna kadar katılsamda...Yine son zamanlarda oluşan bu düşüncenin distribütor firmalar tarafından oldukça kendi lehlerine kullanıldığını düşünmekteyim.Alınabilir düzeydeki kasa ve psu fiyatlarının ülkemizde giderek abartılması trajikomik bir hal almaya başladı.Birde hepimiz belli başlı markaların web sitelerine girdiğimizde burada hem görsel hemde genişlik vede kullanım rahatlığı konusunda daha iyi alternatifler görsekte (mesela foxconn ve enlight gibi nispeten daha ucuz) bunların ne yazıkki ülkemize getirilmediğini görüyoruz.Burada ortalama ve yüksek fiyatla gördüğümüz pek çok kasanın dışarıda esamesi okunmuyor yada giriş seviyesinde fiyatlandırılmış.Mesela EATX destekli fiyat performans olacak bir kasa yıllardır gelmedi.Çizgi'nin son zamanlarda getirdiği kasalar eskilerini aratır oldu.Hala bir A10 vede T5 kalitesinde kasalar yok çizgi'de yok.Keza satıldığı dönemlerde de
    fiyatları yüksek sayılırdı.Ama hala kullandığım A10 a baktığımda fiyatını hakkettiğini düşünüyorum maşallahı var.Öyle alıp rahatlıkla taşınabilecek bir kasa değil.

Gelişen işlemci ve ekran kartı teknolojisine paralel giderek yükselen güç ihtiyacı toplama pc fiyatlarında darboğaz oluşturacak gibi.İşlemci ve akran kartı fiyatlarında kasa ve psu almak ne derece gerekli vede zorunlu bilemiyorum.Power user değilseniz bu kadar fantaziye gerek yok.Bu forumdaki vede çizgi'nin sitesindeki psu ihtiyaç hesaplamalarında daha makul değerler çıkıyor.O nedenle arkadaşlar fazla gaza gelmeyelim ve ihtiyaçları iyi belirliyelim diyorum.

• Marka sayısı ve dağıtım firmaları arttıkça fiyatlar daha rekabetçi olacaktır.

En azından böyle umuyorum.
  • İthalatçı firmalar için benim de benzer düşüncelerim var ama Firebal'u ayrı tutarım.

Gerçekten çok iyi bir müşteri hizmet kalitesi var ve fiyatlar da yurt dışına göre çok abartı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.