Şimdi Ara

Kasadan gelen ses ve ardından gelen kasma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasadan çizilme sesine benzer bir ses geliyor 1-2 sn bu süre boyunca bilgisayar kasıyor.İlk başta harddiskten şüphelendim.Yedek harddiskimi takıncada aynı ses geliyor bilgisayar 10 seneye yakın oldu alalı.İşlemciden şüpheleniyorum sizce sorun nedir ?

Bilgisayar Donanımı:
    Asus p5l-mx anakart
    3gb ram
    pentium d 945 işlemci
    sapphire radeon hd5670 ekran kartı
    wd blue 1tb harddisk

• Merhabalar,

Varsayımda olabilecek sorunlar?

1)İşlemci Fanı zorlanıyor olabilir.Temizlesen dahi bu ses gitmez.
    2)Ekran kartının fanı yine miladını doldurmuş olabilir.
    3)En kötü ihtimal Power Supply deki Fan beni değiştirin diye çizik atıyor olabilir.
    4)Harici fanlar varsa onları kapatarak denemeni tavsiye ederim.

HDD denediğin için onu sana güvenerek es geçiyorum :)

Kolaylıklar Dilerim.
  • OyunSeverlerKulubu kullanıcısına yanıt
    işlemci fanından bir sıkıntı olcağını düşünmüyorum onu 1-2 yıl önce değiştirmiştim.Ekran kartından kaynaklanabilir ama :)
  • Dostum sorun büyük ihtimalle Harddisk'ten kaynaklanmakta. Yedek Harddisk'i nasıl taktın diğerini çıkardın mı ? işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerlerini kontrol et. 60 derece üzeri sorun yaratabilir. Ancak %90 ihtimal ile HDD.
  • wolnir W kullanıcısına yanıt
    Kasadan gelen ses ve ardından gelen kasma

şu an kullandığım hddyi çıkarıp taktım sıkıntı hdd de değil gözüküyor anakart ve işlemci çok ısınıyor birde işlemci eskidği için ani binen yükü kaldırmıyor sanırım
  • fanlardan biri takılma yapıyor olabilir. donanımlar iyi sabitlenmediyse yine aynı ses çıkabilir. sıcaklık değerleri masaüstü ise (ve pc boşta ise) haddinden fazla yüksek. hava çıkışlarında tıkanmalar olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.