Şimdi Ara

yeni laptopum ve hdd den gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar yeni laptopum bu sabah elime geldi asus x550ln-xo062d markası freedos olarak geldi windows 8.1 yükledim driverları yüklerken sanıyorum hdd den hafif sürtünme sesi gibi tıkır tıkır sesler geldiğini farketim artık o ses pc açılımında başlıyor baya uzun bi süre geliyor arada bi susuyo sonra tekrar başlıyor açıkcası moralim çok bozuk şuanda laptop geldi diye üzülmeye başladım bu neden olmuş olabilir windows u kurarken diskleri ayarlama kısmında bi hata yapmış olabilirmiyim yoksa sorun donanımsalmıdır :(

• quote:

Orijinalden alıntı: emreee96

merhabalar arkadaşlar yeni laptopum bu sabah elime geldi asus x550ln-xo062d markası freedos olarak geldi windows 8.1 yükledim driverları yüklerken sanıyorum hdd den hafif sürtünme sesi gibi tıkır tıkır sesler geldiğini farketim artık o ses pc açılımında başlıyor baya uzun bi süre geliyor arada bi susuyo sonra tekrar başlıyor açıkcası moralim çok bozuk şuanda laptop geldi diye üzülmeye başladım bu neden olmuş olabilir windows u kurarken diskleri ayarlama kısmında bi hata yapmış olabilirmiyim yoksa sorun donanımsalmıdır :(

yok kardeş yazılımsal değil.

arada bir hdd işlem yapar yalnız o sesmi acaba yoksa kafa mı atıyor. gerçi bende şuan laptoptayım ama öyle sesler gelmiyor büyük ihtimal hdd sıkıntılıdır geri gönderirsin değiştirirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: emreee96

merhabalar arkadaşlar yeni laptopum bu sabah elime geldi asus x550ln-xo062d markası freedos olarak geldi windows 8.1 yükledim driverları yüklerken sanıyorum hdd den hafif sürtünme sesi gibi tıkır tıkır sesler geldiğini farketim artık o ses pc açılımında başlıyor baya uzun bi süre geliyor arada bi susuyo sonra tekrar başlıyor açıkcası moralim çok bozuk şuanda laptop geldi diye üzülmeye başladım bu neden olmuş olabilir windows u kurarken diskleri ayarlama kısmında bi hata yapmış olabilirmiyim yoksa sorun donanımsalmıdır :(

yok kardeş yazılımsal değil.

arada bir hdd işlem yapar yalnız o sesmi acaba yoksa kafa mı atıyor. gerçi bende şuan laptoptayım ama öyle sesler gelmiyor büyük ihtimal hdd sıkıntılıdır geri gönderirsin değiştirirler.

işlem yapma sesi gibi sanki media playerde film izlerken 2 saat boyunca ses yapmadı internette takılırken vb şeyler yaparken ses oluyo geri göndersem 1 aya gelemz şimdi pc mühendisliği okuyorum lazım laptop

Edit:
    kediyi severken hafif mırıldar ya o tarz bi ses ayrıca sistem gayet stabil çalışıyor takılma donma yaşamadım sabahtan bu yana

• emreee96 E kullanıcısına yanıt
    hdtune programıyla health sekmesini at ve bir scan yap sonucunu at
  • ses işlem yapma sesi gibi tam o olurken hdd ledi yanıp sönüyor ses yokken led de yanmıyor sanırım arka planda birşeyler hdd yi çalışmaya zorluyor takılma donma vb şeyler yaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee96 -- 28 Eylül 2014; 6:07:40 >
    bir sıkıntı yok hocam diskte.

bir combofix yap virüs vardır belki.

1)Combofix indiriniz.

2)Bilgisayarı yeniden başlatıp bilgisayar açılırken "F8" e basarak güvenli modda açınız.

3)YAPILIŞI : Combofix programını açıyoruz. Kendi yüklemeler yapıyor. Sonra size bir ekran gelecek I accept deyip geçin ve bekleyin Preparing to Run diyecek ve sonra stage 1 den 50 ye kadar kendi tamamlayacak ve en son birtane yazıların olduğu metin belgesi açılacak. Onu kapatıp sistemi yeniden başlatın. Tüm işlem bu kadardır .

4)NOT : COMBOFİX çalışırken arkaplanda hiçbirşey yapmayınız !!

Kolay gelsin

bjk__murat
  • yapayım ama yeni kurulan windowsa nası virüs girer :D su andan itibaren çalışma sesi olduna eminim sorunum hdd nin kafasına göre çalışıp durması

o ses çıkarkenki disk kullanımı bazen 90 bazen 20 bazen 0 1 oluyor yani kafasına göre çalışıp duruyor bu arada w 8.1 uyumlu combofix nerden bulabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    ne diyeyim o zaman kardeş.

sorunsuz gözüküyor normal çalışma sesi bu olabilir.

win7 yükleyip deneyebilirsin.
  • Ses bikac gune kesilir windows servisleri diski isgal eder bikac gun sonra duzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence normal calisma sesidir benim laptobu dinleyince benimkindende öyle ses geliyor kafaniza takmayin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok aşırı bi ses değil zaten ama sessiz olduğu zamanlarda oluyor sanırım dediğiniz gibi windows servisleri bi ara kapak kapalıyken pc kendiliğinden açılıp gene bişeyler yaptı
  • Baazı sabit diskler diğerlerine oranla biraz daha sesli çalışıyor. Örneğin WD Caviar Black. Başka bir diskten bu disklere geçildiğinde ses biraz yadırganıyor. Muhtemelen diskinizde sorun yok. Sizin diskin markası neydi hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop zaten ssdsiz cekilmiyor tak bir ssd ses mes kalmasin. Yarim saat 45 dakika pil ömrüde cabasi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.