Şimdi Ara

Kasadan gelen ses ve koku.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yeni bir sistem topladım. Fakat bazı sorunlar var.

1-Kasadaki güç beslemesinden veya başka bir parçadan açılışta ince bir ses geliyor. Klavyeden bir tuşa basınca veya bir işlem yaparken sesin tonu değişiyor. İnce rahatsız edici bir ses. Bunun sebebi ne olabilir?
    2-Nasıl olduysa kasanın dışında elektrik var. Hatta bazen bir metal yaklaşınca çakmak gibi kıvılcım çıkıyor. Sanırım bir yerde kaçak var ne yapmam lazım?
    3-Kasa kapağı açıkken biraz çalışınca hafif bir koku vermeye başlıyor. Yeni olduğu için bu normal mi yani zamanla düzelir mi yoksa bir sorun mu var. (CPU sıcaklığı falan normal sanırım bu da güç beslemesinden geliyor)

Ne yapmamı tavsiye edersiniz şimdiden teşekkürler.

• 1-2 için topraklı priz kullan. çözüm olmaz ise psu değiş.
    3-yanık metal (ör:kaynak zamanında çıkan kokudan) kokusu ise kokunun kaynağını bul. değilse yeni olan her pc kokar.
  • @zebani çok teşekkürler. Aynı elektrik kablosuyla eski bilgisyarım çalışırken bu tarz bi sorun yoktu. Kasam Raidmax Tornado 430w. Kasa biraz hayal kırıklığı oldu zaten benim için. 120 TL'ye aldım gerçi ama o para ettiği şüpheli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y4Lc1N -- 3 Ekim 2009; 9:36:28 >
  • eğer dijital tv kartı kullanıyorsan. dual lnb lerin kalitesizliğinden kayanaklanan nedenlerden dolayı tv kartı aracılıgı ile kasa üstünde elektrik akımı olabilmekte.
  • Yok TV kartı kullanmıyorum. Hatta ekran kartı bile dahili çünkü kasanın gücü belli. Bu akşam sistemi kasada değil herşeyi söküp dışarıda toplayacağım. O zaman sanırım daha iyi anlaşılacak sorunun neyde olduğu.

Bir de kasayla verilen kırmızı pulları ben vidaya takıp anakarta üstten monteliyorum. Acaba bunları kasanın altına gelen vida yuvalarının üzerine koyup anakartı öyle mi montelemek lazım? (Gerçi öyle de onları düşürmeden montelemek zor ama)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.