|
Kasadan patlama sesi geldi
-
-
Güç kaynağınız bozulmuş. Allah aşkına Türkiye'de hangi mantıkla 115V'de çalıştırıyorsunuz? O bazı ülkeler için kullanılıyor. Ayrıca o düğmenin altında veya üstünde koca bir uyarı işareti var, bir şeyide merak etmeseniz olmaz. Büyük ihtimal anakartta bozuldu. -
beyler üstüme benzin döktüm şimdi sigara içeceğim alev alır mıyım? -
Zaten yeni güç kaynağı alacaktım,ama anakartta ışık yanıyordu,ben sorun un sadece PSU da olduğunu zannetmiştim.ne yapmalıyım -
PSU nun içini açtım hiçbir yerinde yanık izi yoktu anakartada baktım yine yanık izi yok HDD da da hiçbirşey yok -
Patlama sesi geldiyse psu'nun kondansatörü filan patlamış olabilir. Resmini çekip gönderin bakalım ne hale geliyormuş 115V'a alınca psu, hasarlı parçayıda görürüz belki.
-
115v'a alma amacınız nedir hocam? ben anlayamadım.
durduk yere canınız sıkıldı para çıkacak yermi aradınız?
paranız bolsa bana verebilirsiniz :) -
bende bunu soracaktim, acaba daha az elektirik harcar diye mi düsündü -
Çocukluğum aklıma geldi birden babam eve yeni bir radyo almisti, üzerinde aynı bu türden bir ayar vardı sonu malum, baba dedim bu çalışmıyor, nasıl olur dedi aldı götürdü, geldiğinde araba teybi ve birde adaptör vardı üzerine de ufak bir haporlor koymuşlar. Üniversiteye kadar arabasizdik ama araba teybimiz vardı hava atardım hey gidi günler hey. -
Türkiye 220V kullanır, almışsın 110 volta uçurmuşsun PSU'yu. -
Aynı olay ilk kasa topladımda benimde başıma gelmişti.
Sonra psuyu garantiye yolladım geldiğinde denedimde hiç bir sorun olmadan çalışmıştı sistem -
Hayatimda bu kadar cahillik gormedim arkadas -
Bugün bilgisayarı yetkiliye götürdüm sorun psu daymış -
Dua et anakarta bisi olmamis olsun, gpu yoksa ve almayi dusunmuyorsan ucuza halledersin psu'yu -
Sigorta atmasaydı anakart ve hdd yanmıştı. Türkiye'nin elektriği 230v 50hz'dir, bir daha böyle bir şey yapmayın. -
Gerçekten çok ilginç üyelerimiz var -
PSU nanay -
-
Arkadaşlar bugün pc yi açtım açılmıyor güç bir an geliyor işlemci fanı bile dönmeden kesiliyor başka kablo ile denedim yok psu yu söktüm acaba bir kondansatör patlaması direnç yanması varmı diye yok geri talktım baktım pc çalışıyor 30 sn sonra bir patlama sesi geldi sağ kulağım yankı yaptı resmen öyle güçlü hemen şarteli kapattım bir müddet sonra yine taktım pc açtım baktım çalışıyor bu nasıl bir iş arkadaş? bu patlama sesi pc den değilde dışarıdan mı geldi acaba terör saldırısı mı oldu baktım yok bildiğin pc kasasından geldi ama ne yanık kokusu ne dumanı hiçbir şey yok. hatta şuan o pc den yazıyorum :)
-
Muhtemelen psu içinde kondansatörlerden biri patlamıştır. Garantisi devam ediyorsa servise veriniz, garanti bitikse değiştiriniz. O kondansatörleri fazladan koymuyorlar, bir gerilimi düzenlesin diye konuyor. Mümkünse değiştirin.
beyler üstüme benzin döktüm şimdi sigara içeceğim alev alır mıyım?
|
115v'a alma amacınız nedir hocam? ben anlayamadım.
durduk yere canınız sıkıldı para çıkacak yermi aradınız? paranız bolsa bana verebilirsiniz :) |
Hayatimda bu kadar cahillik gormedim arkadas
|
bende bunu soracaktim, acaba daha az elektirik harcar diye mi düsündü |
Gerçekten çok ilginç üyelerimiz var
|
Benzer içerikler
- fps drop neden olur
- psu önerisi
- lenovo laptop ilk şarj süresi
- makelsan ups sürekli ötüyor
- 420mm sıvı soğutma destekli kasa
- atx 3.0 nedir
- japon bilgisayar markaları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X