Şimdi Ara

Kasadan patlama sesi geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün PC kasasının içinden patlama sesi geldi normalde ben kasayı 230V ile çalıştırıyordum patlamadan önce kasayı 115V ye almıştım.115V ye aldıktan sonra bilgisayarın on/off düğmesine bastım ve bir patlama sesi geldi şalter attı kasanın içini açıp baktığımda hiçbir yerde yanık izi yoktu
    Sadece ilk kasayı açtığımda biraz yanık kokusu geldi sonra geçti aradan
    Biraz zaman geçtikten sonra kasayı tekrar fişe soktum bu sefer anakarttaki ışık yanıyordu bilgisayarımda ekran kartı yok yani paylaşımlı ekran kartı var sizce hangi alet zarar gördü?
    kasamı tekrar eski halinde çalıştırsam ne olur?

Kasanın içinde olan aletler;
    Anakart
    HDD
    Güç kaynağı
    işlemci
    İşlemci soğutucu

• Güç kaynağınız bozulmuş. Allah aşkına Türkiye'de hangi mantıkla 115V'de çalıştırıyorsunuz? O bazı ülkeler için kullanılıyor. Ayrıca o düğmenin altında veya üstünde koca bir uyarı işareti var, bir şeyide merak etmeseniz olmaz. Büyük ihtimal anakartta bozuldu.
  • beyler üstüme benzin döktüm şimdi sigara içeceğim alev alır mıyım?
  • Zaten yeni güç kaynağı alacaktım,ama anakartta ışık yanıyordu,ben sorun un sadece PSU da olduğunu zannetmiştim.ne yapmalıyım
  • PSU nun içini açtım hiçbir yerinde yanık izi yoktu anakartada baktım yine yanık izi yok HDD da da hiçbirşey yok
  • alihan_48 A kullanıcısına yanıt
    Patlama sesi geldiyse psu'nun kondansatörü filan patlamış olabilir. Resmini çekip gönderin bakalım ne hale geliyormuş 115V'a alınca psu, hasarlı parçayıda görürüz belki.
     Kasadan patlama sesi geldi
  • 115v'a alma amacınız nedir hocam? ben anlayamadım.
    durduk yere canınız sıkıldı para çıkacak yermi aradınız?
    paranız bolsa bana verebilirsiniz :)
  • SeSioN kullanıcısına yanıt

bende bunu soracaktim, acaba daha az elektirik harcar diye mi düsündü
  • Çocukluğum aklıma geldi birden babam eve yeni bir radyo almisti, üzerinde aynı bu türden bir ayar vardı sonu malum, baba dedim bu çalışmıyor, nasıl olur dedi aldı götürdü, geldiğinde araba teybi ve birde adaptör vardı üzerine de ufak bir haporlor koymuşlar. Üniversiteye kadar arabasizdik ama araba teybimiz vardı hava atardım hey gidi günler hey.
  • Türkiye 220V kullanır, almışsın 110 volta uçurmuşsun PSU'yu.
  • Aynı olay ilk kasa topladımda benimde başıma gelmişti.

Sonra psuyu garantiye yolladım geldiğinde denedimde hiç bir sorun olmadan çalışmıştı sistem
  • Hayatimda bu kadar cahillik gormedim arkadas
  • Bugün bilgisayarı yetkiliye götürdüm sorun psu daymış
  • Dua et anakarta bisi olmamis olsun, gpu yoksa ve almayi dusunmuyorsan ucuza halledersin psu'yu
  • Sigorta atmasaydı anakart ve hdd yanmıştı. Türkiye'nin elektriği 230v 50hz'dir, bir daha böyle bir şey yapmayın.
  • Gerçekten çok ilginç üyelerimiz var
  • PSU nanay
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
  • Arkadaşlar bugün pc yi açtım açılmıyor güç bir an geliyor işlemci fanı bile dönmeden kesiliyor başka kablo ile denedim yok psu yu söktüm acaba bir kondansatör patlaması direnç yanması varmı diye yok geri talktım baktım pc çalışıyor 30 sn sonra bir patlama sesi geldi sağ kulağım yankı yaptı resmen öyle güçlü hemen şarteli kapattım bir müddet sonra yine taktım pc açtım baktım çalışıyor bu nasıl bir iş arkadaş? bu patlama sesi pc den değilde dışarıdan mı geldi acaba terör saldırısı mı oldu baktım yok bildiğin pc kasasından geldi ama ne yanık kokusu ne dumanı hiçbir şey yok. hatta şuan o pc den yazıyorum :)

• maselz M kullanıcısına yanıt

Muhtemelen psu içinde kondansatörlerden biri patlamıştır. Garantisi devam ediyorsa servise veriniz, garanti bitikse değiştiriniz. O kondansatörleri fazladan koymuyorlar, bir gerilimi düzenlesin diye konuyor. Mümkünse değiştirin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.