Şimdi Ara

Kasalar Karşılaştırılıyor Çözümler Aranıyor -->

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Ben ve bu bölümde(Kasa/PSU) bulunanların merak ettiği 1-2 soruyu toplu olarak yöneltmek için bi konuyu açmış bulunmaktayım. Genel olarak Kasa+PSUlu kasalar var listemde fakat sormak istediğiniz varsa belirtirsiniz.

Liste:

Liste bu şekilde. Biliyoruz ki Corsaır 300R ardından 400R çok büyük iç hacmi çok fazla olan bir kasa ayn zamanda bunun yanında HAF912 PLUS-Advence de bu gruba dahil. 750W 80+ PSUlarıda göz dolduruyor. Bu kasaları karşılaştıralım ve listede bunların yanında Gıgabeyt ve Xıgmatek de var.

Sorular:

1: Bu kasalar arasında kalite olarak en iyi hangisidir ?
    2: En geniş iç hacmi olan hangisidir ?
    3: Bunların PSUlarının kaç Amper"A" vediğine nerden bakabiliriz yada yazabilir misiniz ?
    4: Son olarak bu CORSAIR 300-400R lerin iç hacimleri aynı mı veya biri küçük biri büyük mü ?
    5: Coolar Master Advance ve PLUS arasında ne gibi farklar var ?
    6: Xıgmatek ve Gıgabeyt özellikle Gıgabeyt i ilk deffa Vatanda kasa bölümünde gördüm nasıldır ?
    Not: Buna benzeyen başlık varsa link atın inceleyebilirim.

Son olarak o yukarıda gösterdiğim kasalardan siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz.

7870XT CF Veya Asus HD7950 CF yapılabilir bu arada tekte kullanılabilir. İşlemci şuan 6300.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrpoine159 -- 24 Nisan 2013; 20:41:27 >

• Kasa konusuna pek karışamam ama kasayı uzman arkadaşlar değerlendirdikten sonra, power konusunda her türlü soruyu cevaplarım..
  • Öncelikle psu'lu kasa olarak oradaki en kaliteli marka ve model Corsair 400R + CX750 ikilisi olur.

Sorulara gelirsek;

1- Corsair
    2- Corsair (595mm x 281mm x 558mm)
    3- Corsair CX750 (62A - Tek Kanal), CoolerMaster GX750 (60A - Tek Kanal), Xigmatek ve Gigabyte'ta da eğer değiştirmedilerse Cougar marka psu var o da 12v kanalından (çift kanal) 60A civarı güç veriyor ve kalitelidir.
    4- Corsair 400R daha geniştir, 300R'ın ölçüleri (19.1 x 8.3 x 17.7)
    5- Advance modelinde bariz farklar, Usb 3.0 desteği ve yan kapak şeffaf pencereli.
    6- İki ürünü de yakından gördüm önerim Xigmatek olur.

* Bunlarla beraber bu kasalar da Gigabyte hariç hepsinde kablo gizleme kanalları mevcut ve rahat montaj imkanı sunuyor, çoklu vga kullanımında da sorun çıkaracak türde kasalar değiller ancak, Xigmatek'te hdd yuvaları klasik türdedir çıkışları içeriye bakıyor.

* Diğer bir durum, GX serisi C.Master psu'ların sesli olduğu konusunda çok kişi rahatsızlıklarını dile getirdi forumda konuları mevcut araştırmanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Öncelikle psu'lu kasa olarak oradaki en kaliteli marka ve model Corsair 400R + CX750 ikilisi olur.

Sorulara gelirsek;

1- Corsair
    2- Corsair (595mm x 281mm x 558mm)
    3- Corsair CX750 (62A - Tek Kanal), CoolerMaster GX750 (60A - Tek Kanal), Xigmatek ve Gigabyte'ta da eğer değiştirmedilerse Cougar marka psu var o da 12v kanalından (çift kanal) 60A civarı güç veriyor ve kalitelidir.
    4- Corsair 400R daha geniştir, 300R'ın ölçüleri (19.1 x 8.3 x 17.7)
    5- Advance modelinde bariz farklar, Usb 3.0 desteği ve yan kapak şeffaf pencereli.
    6- İki ürünü de yakından gördüm önerim Xigmatek olur.

* Bunlarla beraber bu kasalar da Gigabyte hariç hepsinde kablo gizleme kanalları mevcut ve rahat montaj imkanı sunuyor, çoklu vga kullanımında da sorun çıkaracak türde kasalar değiller ancak, Xigmatek'te hdd yuvaları klasik türdedir çıkışları içeriye bakıyor.

* Diğer bir durum, GX serisi C.Master psu'ların sesli olduğu konusunda çok kişi rahatsızlıklarını dile getirdi forumda konuları mevcut araştırmanızı öneririm.

Tamamdır hocam konudan Corsaır 400R galip ayrılıyor. Fakat bu kasaya karizma katmak mümkün mü yani kasaya pleksi veya boya yapsak azda olsa tipi ügzelleşir garanti dışında kalmıyordur inş:) bide yanında fanlı olarak mı geliyor ? Kaç tane fanla birlikte yeni fan almaya ihtiyaç var mı ilk etapta ?

400R - HAF912 Advence tip olarak bakıldığında HAF912 üstün gelemkteydi fakat kalite ve geniş hacim konusuna gelicek olursak CORSAIR önde gidiyor. PSU da hepsi aynı o zaman 62A ile 60A çok fark etmez diye umuyorum.

Coolar Master PSU ses konusunu az araştırayım. Biliyorum 7870XT ve 6300 işlemci MSI 990X-G55 anakartlı bi sisteme bu kasalar ne kadar yakışır ama çok ömürlü ve güzel olmasını istiyorum. Yoksa direk o sisteme 300R çakmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrpoine159 -- 25 Nisan 2013; 16:54:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Kasa konusuna pek karışamam ama kasayı uzman arkadaşlar değerlendirdikten sonra, power konusunda her türlü soruyu cevaplarım..

Size daha çok yazın danışıcaz o zaman :)
  • Corsair 400R

Önde 2 adet 120mm Beyaz ışıklı
    Arkada 1 adet 120mm

Mevcut fanlara sahiptir...

Beraberinde yana ve üste de 2x12/14cm fan takılabiliyor, önerim üste ve yana birer tane 14cm fan takmak olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrpoine159

Merhabalar. Ben ve bu bölümde(Kasa/PSU) bulunanların merak ettiği 1-2 soruyu toplu olarak yöneltmek için bi konuyu açmış bulunmaktayım. Genel olarak Kasa+PSUlu kasalar var listemde fakat sormak istediğiniz varsa belirtirsiniz.

Liste:

Liste bu şekilde. Biliyoruz ki Corsaır 300R ardından 400R çok büyük iç hacmi çok fazla olan bir kasa ayn zamanda bunun yanında HAF912 PLUS-Advence de bu gruba dahil. 750W 80+ PSUlarıda göz dolduruyor. Bu kasaları karşılaştıralım ve listede bunların yanında Gıgabeyt ve Xıgmatek de var.

Sorular:

1: Bu kasalar arasında kalite olarak en iyi hangisidir ?
    2: En geniş iç hacmi olan hangisidir ?
    3: Bunların PSUlarının kaç Amper"A" vediğine nerden bakabiliriz yada yazabilir misiniz ?
    4: Son olarak bu CORSAIR 300-400R lerin iç hacimleri aynı mı veya biri küçük biri büyük mü ?
    5: Coolar Master Advance ve PLUS arasında ne gibi farklar var ?
    6: Xıgmatek ve Gıgabeyt özellikle Gıgabeyt i ilk deffa Vatanda kasa bölümünde gördüm nasıldır ?
    Not: Buna benzeyen başlık varsa link atın inceleyebilirim.

Son olarak o yukarıda gösterdiğim kasalardan siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz.

7870XT CF Veya Asus HD7950 CF yapılabilir bu arada tekte kullanılabilir. İşlemci şuan 6300.

5. Sorunun cevabi olarak:

Cooler Master haf912 Plus = onde 20cm megaflow kırmızı ledli fana + arka egzost 12cm ledsiz fana ve yanda plexisiz metal kapağa sahiptir.

Cooler Master haf912 Advanced = onde 20cm megaflow kırmızı ledli fana + arka egzost 12cm ledsiz fana + yanda plexi pencereli kapağa + üstte egzost 20cm megaflow ledsiz fana sahiptir.

Ortak özellikleri = yan kapağa opsiyonel 12-14cm fan takilabilir. Üste 12-14cm fan ya da radyator takilabilir.

Farkları = yan pencere plexi ve üstteki 20cm megaflow fan.

Bilahsa "megaflow" diye belirtiyorum lakin plus ve advanced modellerin satış fiyatları arasındaki farktan neredeyse daha pahalı bir tandır. Kasanın üstü için farklı planlarınız varsa aradaki fiyat farkına değmez. Ama yok aldığım gibi kullanırım dıyorsanız gayet etkili ve yeterlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @_delicevat_

Hocam sağolun siz olsaydınız hangi kasayı alırdınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrpoine159 -- 25 Nisan 2013; 19:22:25 >
  • hocam corsaır 400r kullanıyorum 3 haftadır kasamı vatanda toplamıstım eve gelıp actıgımda kablo karmasası benı karsıladı ama ben ugrastım tek tek kabloları gızleme ozellıgıyle toparladım on numara oldu kasaonde ıkı tane led lı fanı var ıstersen kapatadabılıyorsun tusuyla.uste ıkı yana bır fan taktım ayrıca yanda bır adet daha ve altta fan yerlerı mevcut altta toz fıltresı var ve en onemlı ozelııgı kalıtesı gercekten kasaya bakınca ne kadar kalıtelı malzeme kullanıldıgını goruyorsun.cok harıka bı kasa kesınlıkle onerırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb_bjk -- 25 Nisan 2013; 19:29:16 >

• quote:

@_delicevat_

Hocam sağolun siz olsaydınız hangi kasayı alırdınız ?

Merhabalar.

Bu kasa karışıklığını ben de sizin kadar yasadım.
    Defalarca gidip mukayese ettim. Yan yana, ust üste, alt alta koydum kasaları, allem ettim kallem ettim, sonunda hepsinden vazgeçtim. İkinci el bir kasaya yeltendim. Sonra yine tepemin tası attı ve psu değiştirirken aradan kasayı da çıkarttım. Anlayacağın, yaşadığın tüm gel gitleri herkes gibi bende yasadım :)

Velhasilkelam coolermaster da karar kıldım. Mukayese ettigin kasalar üç aşağı bes yukarı yakın kalitelerde kasalar. Hangisini alırsan al hayiflanmayacagini söyleyebilirim.

Benim corsairden son anda vazgeçmeme neden olan olay ise (500r ile ilgileniyordum), tepem attıgı sırada ikinci el ilan sahiplerinden biriyle ilanı hakkında konuşurken kendisinin 500r kullanıcısı olduğunu öğrendim ve gayri ihtiyarı görüşlerini almak istedim. Evimin bulunduğu konum itibariyle kasada biriken tozdan çok müzdaribim. Normal bir kullanıcı 2-3 ayda bir kasasını temizliyorsa ben 2-3 haftada bir aynı toz topagina maruz kalıyorum. Bu nedenle toz toplama potansiyeli en düşük kasa benim için en kral kasa olacaktı. Bu durumdan kendisinin de müzdarip olduğunu söyledi. Her ne kadar 500r in her yanında filtreler olsa da tozu bir sekilde icine topladığını söyledi. Bilemiyorum kullanıcıları ne der, aslı astarı var mıdır, hani kullanmadan da laf etmek istemem ama kullanan birinin yorumu bu yonde olunca kafamın icinde şimşekler çaktı tabi ki.
    Ardından coolermaster a yöneldim bende. Ve su an ciddi anlamda toz istilası altında yasamama rağmen 1 aydır kasa ile ilgili bir problem yaşamış değilim şükür.

Malzeme kalitesi olarak konuşacak olursak nedense coolermaster in malzeme kalitesi bana daha sağlam gibi geldi. Bu kisiden kisiye değişebilir bir olgu birazda aslında. Hani kimisi ince narin ama aynı sağlamlıkta materyalden uretileni tercih ederken benim gibi kimileri de daha kalın, daha ağır ve ben buradayım diyen materyalden oluşmasını ister kasasının. Kasayı kutusundan çıkarır çıkarmaz bu hissi yasadım ve doğru tercih yaptığımı anladım.

Ama bu demek değildir ki 400r-500r kötüdür. İlk çıktığı günden beri aklımda olan kasalardi kendileri. Hala da çok beğenirim. Fakat coolermaster in yanında bana göre biraz hafif kalıyorlar. Ben şahsen kasanın ağır olanını makbul buluyorum :) yarın yine kasa alacak olsam ilk coolermaster modellerine göz gezdiririm.

Pek karar sürecine yardımı dokunmayacak bir yanıt oldu idiyse de haf912 ile ilgili aklına takılan her sorunun yanıtını içtenlikle yanitlayacagimi anlamissindir umarım :)

Unutma ki hangi kasayı secersen seç pişman olmayacaksın.

• 500r ın yan kapağında 20cm lik bi fan var ve önunde toz filtresi yok toz toplamasının sebebi bu yani 400rda böyle bir durum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

500r ın yan kapağında 20cm lik bi fan var ve önunde toz filtresi yok toz toplamasının sebebi bu yani 400rda böyle bir durum yok.

Aynen katiliyorum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

500r ın yan kapağında 20cm lik bi fan var ve önunde toz filtresi yok toz toplamasının sebebi bu yani 400rda böyle bir durum yok.

Aksam aksam 400r almadığıma pişman edeceksiniz beni :)))

Edit: pişman değilim elbette ama 912 serisinde yan kapakta kablo saklama boşlukları 400r ile mukayese edilemeyecek kadar dar. İki parmak anca var. 400r da ise kablolar ust üste mı geldi iç içe mı gecti derdi olmuyor. Kablo saklama işini en 'ilk defa yapacak" kisi için bile yeterli boşluk var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _delicevat_ -- 25 Nisan 2013; 22:50:53 >
  • @_delicevat_ @bjk_sefa

_delicevat_ hocam çok minnattarım size. Mobil olarak yazdığınızı görünce zaten bi şoka uğradım bu kadar uğraştıınız için teşekkürler. Alırsam Haf912 Advence serisini alıcam zaten. Bu kasada toz olduğunu belirtmişsiniz kaç günde bir bakım yapmak gerekir ? Yanında gelen PSU ve Fanların ses düzeyi ve performansları nasıl ?

bjk_sefa hocam bu kasa sizde var. O led kapatma tuşu tek kasayla birklikte gelen ledleri mi kapayıp açıyor yani kasya yeni led taksak bu tuşu onlardada aktif edebiliyor muyuz ? Bide kasanın yan kapağında azcık oynama yapabilirim yan taraf Pleksi olucak büyük ihtimal hazır alıcam pleksiyi :) Kasanın yapısı buna müsait mi ? Bu arada PSUDAN herhangi bir ses geliyor mu ? Birde yanında gelen ledli fanlar ve arkadaki fan sessiz mi ?

Ben yinede en yakın zamanda Vatana gidip bakayım bu 2 kasaya.

• quote:

@_delicevat_ @bjk_sefa

_delicevat_ hocam çok minnattarım size. Mobil olarak yazdığınızı görünce zaten bi şoka uğradım bu kadar uğraştıınız için teşekkürler. Alırsam Haf912 Advence serisini alıcam zaten. Bu kasada toz olduğunu belirtmişsiniz kaç günde bir bakım yapmak gerekir ? Yanında gelen PSU ve Fanların ses düzeyi ve performansları nasıl ?

bjk_sefa hocam bu kasa sizde var. O led kapatma tuşu tek kasayla birklikte gelen ledleri mi kapayıp açıyor yani kasya yeni led taksak bu tuşu onlardada aktif edebiliyor muyuz ? Bide kasanın yan kapağında azcık oynama yapabilirim yan taraf Pleksi olucak büyük ihtimal hazır alıcam pleksiyi :) Kasanın yapısı buna müsait mi ? Bu arada PSUDAN herhangi bir ses geliyor mu ? Birde yanında gelen ledli fanlar ve arkadaki fan sessiz mi ?

hocam o tusla mevcut ledler kapanıyor ama takacagınız ledler kapanırmı bılmıyorum ınanın kı.psu,on ıkı fan ve arka fan kesınlıkle ses yapmıyor buna emın olun

• biraz elektronikle haşır neşir iseniz yeni led takıp aynı tuş ile kapayıp açabilirsiniz.
  • quote:

@_delicevat_ @bjk_sefa

Estagfurullah.
    İmla hataları olursa kusuruma bakmayın. Lakin gunün en yogun saatlerinde metrobüs kalabalığında mücadele halindeyken yazdım birçok mesajı

Toz konusunda bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Haf912 de, kullanmaya başlayalı bir ay olmasına rağmen toz problemi yasamadım. Kasa ici bir yana filtrelerde dahi toz yok henüz. Eski feel kasamda şimdiye öbek öbek toz toplanmış olurdu ama 912 de sorun yok. Kasa ile birlikte gelen fanlarda neredeyse hiç ses yok. Kasanın çalıştığını dahi farketmiyorsunuz.

Psu konusunda çok farklı görüşüler one sürenler olmuş. Ama bence gayet guzel bir güç kaynağı kendileri. Ne bir ses ne de başka bir sıkıntı yasamadım. Kullananan kullanmayan birçok insan gx750 yo kötülemiş. Bu yorumları yapanların cogu da hiç kullanmamış olanlar genelde. Toplum olarak hakim olmadıgımız konularda da yorum yapmaktan imtina etmiyoruz hiçbir zaman. Doğru, yanlış umursamadan kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyoruz sırf biliyoruz görünmek için. Psu nun sessizliği hakkında açılmış bir konu da mevcut dahili bileşenler kasa konusu altında.

Ama netice olarak bunlarda elektronik malzemeler. Fabrikadan binlerce aynı anda üretilen bileşenler. Kesinlikle problem yasamazsın demek yalan söylemek olur. Ama çevremde hiç problem yaşayanı da görmedim ne yalan söyleyeyim. Gayet memnunuz.

Haf912 advanced + gx750w indirimde iken alınmalı. Aksi taktirde tavsiye etmem. Çok maliyetli oluyor.

Ama alternatif sun derseniz kasayı psu suz alıp yanına modüler bir psu da haricen alabilirsiniz. Yani demek istediğim gx750 nin tek dezavantajı modüler olmayışı. Onun dısında Çok iyi bir güç kaynağı gerek verdigi amper gerekse sağladığı çıkışlar konusunda.

Ses konusuna tekrar değinecek olursak, su anda kasam gurultulu çalışıyor biraz. Bunun nedeni ise yan kapağa taktiğim ve kasanın haricinde aldığım XiGMATEK 14cm 64cfm fandan ve tabi ki ekran kartımdan kaynaklı. Onun dısında film izlerken (oyun haricinde) kasada çit yok. (ekran kartım eski biraz. Haliyle çok ses yapıyor hd4730)

Kasanın yan kapağına fan alacaksanız XiGMATEK ten ziyade xilence in 14cm sessiz fanini tavsiye ederim. Hem daha ucuz hem de sessiz. Ha birde muhakkak ama muhakkak hangi kasayı alırsanız alın eksenbilgisayar da satılan silverstone ya da akasa 12-14cm fan filtresini edinin. Toza karsı obsessif bir yaklaşım içerisinde olduğumun farkındayım ama 10 lira masraf daha temiz bir kasa ile yüzünüzün gülmesine vesile olacaksa masraftan sayılmaz :))

• @yavuz42

Elektronik dünyasında yaşıyoruz birleştirirz kabloları veririz elektriği :)

@_delicevat_

Hocam gerçekten teşekkürler. Modeüler PSU olmayışı kötü olmuş Corsaır 400R PSU su modüler mi değil mi bi bilginiz var mıdır ? Toz filtresi vs. onlar kolay şeyler. Modüler değil ama kablo saklama yerleri bu kasalarda çok geniş diye biliyorum sorun çıkartmıyordur diye düşünüyorum. Fan alırsam ilerde Vatan'a Corsaır ın fanları gelmiş havalı ve güzeller nlardan bir tane kaparım.

Kesinlikle İndirimler alınacak zaten :)
  • quote:

@yavuz42

Elektronik dünyasında yaşıyoruz birleştirirz kabloları veririz elektriği :)

@_delicevat_

Hocam gerçekten teşekkürler. Modeüler PSU olmayışı kötü olmuş Corsaır 400R PSU su modüler mi değil mi bi bilginiz var mıdır ? Toz filtresi vs. onlar kolay şeyler. Modüler değil ama kablo saklama yerleri bu kasalarda çok geniş diye biliyorum sorun çıkartmıyordur diye düşünüyorum. Fan alırsam ilerde Vatan'a Corsaır ın fanları gelmiş havalı ve güzeller nlardan bir tane kaparım.

Kesinlikle İndirimler alınacak zaten :)

Kullanmadığım için net olarak bilmiyorum ama modüler değil sanırım. Bir ara inventus modüler bir psu ile kampanya yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam ama fiyatı da birhayli yüksekti.

• Hiç pişman olmayın hocam 912de gayet güzel :))

Fakat ben arkadaşa 400r öneririm çünkü iç hacim baya geniş full tower gibi neredeyse:

400r: Kasalar Karşılaştırılıyor Çözümler Aranıyor -->

912:(kasayı toplayan arkadaşın kablo saklamayı iyi yapıp yapmaması kilit rol oynuyor)
    İyi toplanmamış:

İyi toplanmış:

Kasaları yan yana canlı canlı görüp kararınızı öyle verin bence :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishDrifter -- 25 Nisan 2013; 22:29:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.