Şimdi Ara

Kasanın yeniden montajı sonrası çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün kasamı temizleme ve bileşenleri gözden geçirme amacıyla açıp temizledim. Bunu yaparken de ne var ne yok söktüm tabi. Daha önce sadece fanları ve araları hdd çevresini falan temizlerdim. Bu sefer işlemciyi ve macunu da gözden geçirdim. Montaj sırasında ise daha önce hiç sökmediğim kabloları söktüğümü farkettim. Bunlardan 9 pinli jaud1 yazanı ve jusb1-2 leri karışmadan taktım. Lakin hdd led power led ve power sw kaldı. Bunları da ilkbaş ters ve yanlış takmama rağmen sonra anakart kitapçığından falan yararlanarak doğru taktım.

Fan kabloları ve güç kablolarını da hallettim. Sadece cd okuyucudan gelen bi kablo vardi 4 pinli o açıkta kaldı. Onun sa sökerken kablo olduğunu gördüğüm bi yere uyduğunu farketmiştim, onu da taktım. Lakin pc hala çalışmıyor. Anakart msi g31m3 v2. Denediğim yöntemler:

Power sw yi tornavidayla kısa devre yaptım çalışmadı.

Elektrik yüklenmesine karşı güç kablosunu söküp bi kaç kere tuşa bastım. Kabloyu takıp yeniden denedim olmadı.

Anakart pilini çıkartıp pc nin gücünü kesip bekledim, takınca yine olmadı.

Ve 20 pinli güç kablosunun yeşil ve siyah kablolarını, anahtarlığın yuvarlak telini deforme edip onun uçlarını kullanarak kısa devre yaptım, fandan gittikçe incelen lanet bi ses geldi yüksek frekansta.

Anakartın usb girişlerinde falan elektrik var. Diğer klavye girişidir, card driverdır onlarda da var. Lakin kasa 2 gündür sadece bu ince frekanslı sesi çıkadı. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Upupupuupup

• Upupupupupup

• Cpu guc girisini bagladinizdan emin olun. Cpunun yaninda 4 veya 8 soketli olmasi lazim. Biosu gormek icin anakart atx ve atx_12v baglantisi yeterli. Buna ragmen biosu goremiyorsaniz guc kaynagindan gelen kablolati soketlere dogru taktiginizdan emin olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smile Man

Cpu guc girisini bagladinizdan emin olun. Cpunun yaninda 4 veya 8 soketli olmasi lazim. Biosu gormek icin anakart atx ve atx_12v baglantisi yeterli. Buna ragmen biosu goremiyorsaniz guc kaynagindan gelen kablolati soketlere dogru taktiginizdan emin olun.

4 soketli güç girişi ve diğerleri bağlı. Kasadan ateşleme olmuyor. Şimdi tamirciye götürüyorum. Büyük ihtimal psudan kaynaklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.