Bildirim
Kasaya Analog Vu Metre
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
yalnız ledlere akım seviyeli olarakmı geliyor yoksa pulse olarak mı? -
quote:
Orjinalden alıntı: teknoboy
yalnız ledlere akım seviyeli olarakmı geliyor yoksa pulse olarak mı?
kardes valla okadar elektronikten anlamıyorum ınsallah bılen bırısı cıkar... -
benim bildigim power led pulse , hdd led akım seviyeli olması gerek. -
quote:
Orjinalden alıntı: CyberKnight
benim bildigim power led pulse , hdd led akım seviyeli olması gerek.
anladıgım kadarıyla bu durumda ısıye yarıyor?? öylemi peki bunların fiyatı nekadardır??? -
o zaman seviyeli akımı transistörle yükseltip analog göstergeye girersin
ama power led (bilgisayarın açık olduğunu belirten led) için bişey yapamassın yani ya tam yada hiç şeklinde çalışacaktır -
ozaman pc kapalıyken power vu metre 0 acılınca artar hdd'de durma göre artar azalır öylemi dogrumu anladım benım ıstedıgımde buydu peki ben bunları pcme nasıl baglarım benden baska direnc vb devre elemanları gerekirmi ???? -
powera bağlanan vu metre kapalıyken 0 açıkken 100
Hdd ye bağlanan vu metre kullanıma göre
direnç ve transistör gerekir ancak vu metre nin 100% e ulaşması için kaç V gerekir onu bilmek lazım
ayrıca transistörün çalışması hala kavrayamadım
onun için yardım edemeyeceğim bu konuda -
Ok saol kardes yardımların ıcın.Artık bakalım daha ıı anlayan bırı varmı yardımcı olabılecek?? -
quote:
Orjinalden alıntı: teknoboy
powera bağlanan vu metre kapalıyken 0 açıkken 100
Hdd ye bağlanan vu metre kullanıma göre
direnç ve transistör gerekir ancak vu metre nin 100% e ulaşması için kaç V gerekir onu bilmek lazım
ayrıca transistörün çalışması hala kavrayamadım
onun için yardım edemeyeceğim bu konuda
sanırım vumetreden vumetreye deişio benim elimde bir tane mevcut bitane daha var ama o bozuk sayılır biraz en iyisi ayarlı bir güç kaynağıyla bakmak bu işe -
ya ben bu işe kafayı koydum yapmak istiyorum bakalım belkı daha önce yapan bırı cıkar yardımcı olur bızde yaparız.... -
Up Up... -
Hocam analog vumetreden vazgeçip digital vumetre yapmayı düşünürsen alltaki devreyi tavsiye ederim.
Devreyi yaptıktan sonra kasanın Harddisk ledini söküp anakarttan gelen led kablolarını devreye bağlarsan, harddisk her işlem yapışında ledler sırasıyla yanıp sönecektir. Ledler eklenerek yanıp sönmektedir.
Devre çalışır durumdadır. Tarafımdan denenmiştir.
Kolay gelsin.
-
kardes elinde videosu awrmı aslında dijitalde fena olmaz :D:D -
quote:
Orjinalden alıntı: AdiL_LizarD
kardes elinde videosu awrmı aslında dijitalde fena olmaz :D:D
Hocam şu anda işyerindeyim. Akşama kadar sabredebilirsen, evdeki bilgisayarın kasasına taktığım vumetrenin videosunu çekip koyabilirim. -
http://video.google.com/videoplay?docid=-6506257439200067761
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lakiska -- 1 Nisan 2007; 21:52:09 > -
bu arada analog vu metreler pek pahalı deilmiş ufakları 2-3 ytl bişimiş sanırım bi sitede çiftini 5 ytl aldım demiş biri -
quote:
Orjinalden alıntı: lakiska
http://video.google.com/videoplay?docid=-6506257439200067761
eline saglık kardes guzel olmus ....
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X