Bildirim
Kasayı temizleme konusunda bir sorum olucak.
SALOMON ALPHACROSS 5 GTX Yürüyüş AyakkabısıErkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C46JHT39
18 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
En soğuğa ayarlarsan kablolara bir şey olacağını sanmıyorum ama benim korktuğum anakart vs. Şimdilik üfleyerek yetiniyorum -
Kasa içerisindeki tozların büyük kısmı "statik toz" olarak adlandırılan elektriksel olarak yapışmış ince tozlardır. Hiçbir miktar hava üflemeyle temizlenmez, silerek temizlenmesi gerekir. Anakart ve ekran kartı gibi açıkta duran hassas elektronik parçaları hiç silmemek en iyisi ama ille silmek gerekiyorsa vücudundaki statik yükü boşalttıktan sonra elinle sil. Ben yıllardır öyle yapıyorum hiçbir sorun yaşamadım. -
quote:
Orijinalden alıntı: thunderwatcher
Kasa içerisindeki tozların büyük kısmı "statik toz" olarak adlandırılan elektriksel olarak yapışmış ince tozlardır. Hiçbir miktar hava üflemeyle temizlenmez, silerek temizlenmesi gerekir. Anakart ve ekran kartı gibi açıkta duran hassas elektronik parçaları hiç silmemek en iyisi ama ille silmek gerekiyorsa vücudundaki statik yükü boşalttıktan sonra elinle sil. Ben yıllardır öyle yapıyorum hiçbir sorun yaşamadım.
Hocam elimizi kasaya değdirince vücuttaki statik elektrik boşalıyormuş dlye duydum. Mantıkken de mantıklı geliyor. En azından siz nasıl boşaltıyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Sosisli Süt
quote:
Kasa içerisindeki tozların büyük kısmı "statik toz" olarak adlandırılan elektriksel olarak yapışmış ince tozlardır. Hiçbir miktar hava üflemeyle temizlenmez, silerek temizlenmesi gerekir. Anakart ve ekran kartı gibi açıkta duran hassas elektronik parçaları hiç silmemek en iyisi ama ille silmek gerekiyorsa vücudundaki statik yükü boşalttıktan sonra elinle sil. Ben yıllardır öyle yapıyorum hiçbir sorun yaşamadım.
Hocam elimizi kasaya değdirince vücuttaki statik elektrik boşalıyormuş dlye duydum. Mantıkken de mantıklı geliyor. En azından siz nasıl boşaltıyorsunuz?
Doğrudur. Vücuttaki statik yükü boşaltmadan elektronik parçalara dokunmak parçaların bozulmasına neden olabilir. Daha önce bu şekilde anakart bozmuşluğum var, acı tecrübeyle sabit. Statik yükü boşaltmak için elektronikçiler "anti-statik bileklik" diye bir bileklik kullanırlar (evde kendin de yapabilirsin, metal bir bilekliğe metal tel bağlayıp bunu da masa sandalye gibi bir yere tutturman yeterli ancak buna gerek yok). Basitçe elini masa, sandalye gibi büyükçe bir metal nesneye dokundurman statik yükü boşaltmak için yeterlidir. Yeniden statik yüklenme olmaması için fırtınalı havalarda bu işlerle uğraşmamak, yün-naylon içeren kıyafetler giymemek, kedini-köpeğini-sevgilinin saçını okşadıktan sonra (ciddiyim) yük boşaltmadan bileşenlere dokunmamak gibi önlemler alınması gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 29 Nisan 2013; 5:51:45 >
-
quote:
quote:
quote:
Doğrudur. Vücuttaki statik yükü boşaltmadan elektronik parçalara dokunmak parçaların bozulmasına neden olabilir. Daha önce bu şekilde anakart bozmuşluğum var, acı tecrübeyle sabit. Statik yükü boşaltmak için elektronikçiler "anti-statik bileklik" diye bir bileklik kullanırlar (evde kendin de yapabilirsin, metal bir bilekliğe metal tel bağlayıp bunu da masa sandalye gibi bir yere tutturman yeterli ancak buna gerek yok). Basitçe elini masa, sandalye gibi büyükçe bir metal nesneye dokundurman statik yükü boşaltmak için yeterlidir. Yeniden statik yüklenme olmaması için fırtınalı havalarda bu işlerle uğraşmamak, yün-naylon içeren kıyafetler giymemek, kedini-köpeğini-sevgilinin saçını okşadıktan sonra (ciddiyim) yük boşaltmadan bileşenlere dokunmamak gibi önlemler alınması gerekir.
En azından kasayı 2-3 kez söktüm-topladım. Şansa olsa gerek hiç bilinçli olarak kasaya dokunmadım yükü boşaltmak için. Hep kapağı açarken falan dokunarak boşalmıştır. Allahtan hiç bir malzememi bozmadım. Artık bunu hep dikkate alacağım, teşekkür ederim hocam. İyi geceler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
En azından kasayı 2-3 kez söktüm-topladım. Şansa olsa gerek hiç bilinçli olarak kasaya dokunmadım yükü boşaltmak için. Hep kapağı açarken falan dokunarak boşalmıştır. Allahtan hiç bir malzememi bozmadım. Artık bunu hep dikkate alacağım, teşekkür ederim hocam. İyi geceler.
Rica ederim, acı verici bir felaket ihtimalini önlemeye yardımımız dokunduysa ne mutlu
-
Şu kasa temizleme konusunda bende nacizane bilgilerimi paylaşayım sizlerle arkadaşlar.
1.Temizlikte esas maksat temizlikdirVe temizlik yaparken kasalar çalışmazlar hatta yerinden sökülmüş olurlar.Bu yüzden statik yük parçaları son etkileyecek şeydir.Kaldı ki statik yükü boşaltmak da zor değildir.Hiç bir şey yapamazsan demir veya alimünyum bir masa sandalya percere vs. metalle ama boyasız yüzeyi ile temas etmeniz yeterlidir.Normalde topraklama bilekliği kullanılır.Ama iyi markaların teknik servisleri bile böyle ekipmanlar kullanmıyorken bizim arayıp bulmamıza gerek yok hiç bir şey yapamazsan toprağa ayak bas onuda yapamam dersen soğuk suyla dirseklerine kadar yıka kollarını yok hala elektiriğim var diyorsanız Elektirik İdaresine gidip orada trafo olarak çalışmaya başlayabilirsiniz.
2.İkinci husus da şudur.Bazen tamamen hava üfleyerek yapılabilen temizlik kimi zaman sadece havayla bitmemektedir.Bunun birincil sebebi statik tozlanmadır ki arkadaşlarda bahsetmişler.Statik tozlanma statik elektirikten çok daha etkili ve çok daha zararlı bir risk faktörüdür.Çünkü statik toz birikintileri nem tutmaya veya elektriği iletebilecek micro partikülleri içermeye çok müsaittir.Böyle bir kısa devre ise basit bir statik elektrik boşaltma işlemi ile toparlanamıyacak arızalara veya parçalar üzerinde ki birimler üstünde (Örnğ.:Ekran kartı üzerindeki video ram chipi üzeinde 202 ile 144000 numaraları aralarında ki transistorlerin çalışmaması gibi çok küçük ama performansı veya akıcılığı etkilecek arızalar) (Not:Bu tip sıkıntılar sadece statik tozlanma sonucu ortaya çıkmazlar ama çıkabilirlerde anlatmak istediğim odur.) arızalara sebeb olabilirler.Yani önemli olan kullanılan araç ve yöntemden çok gösterilen özendir.
3.Eğer iyi bir temizlik istiyorsanız biraz zahmete katlanıp kasayı komple söküp İşlemci soğutucusuna kadar monitör temizlik setlerinden çıkan veya nalburlarda satılan ince yağlıboya fırcaları ile öyle aşırı kibar olmayada gerek yoktur sadece fiziki zorlamaya maruz bırakmadan temizleyip biriken tozları dağıtıp farsa imkan hava üfleterek bunu fön makinesi ile yapabilirsiniz veya hava üfleyen herhangi bir cihaz ile üflendiğinde gayet yeterli.Sadece hava sıcak olmasın.Yanlız unutmadan şunuda ilave etmek de fayda var özellikle aşırı kirli fanların hava ile tamamen temizlenmesi mümküm değildir.Fırça ile esas kirlerin temizlenmesi sonrasında ise hava kullanılması ve hava verilirken fanların sabit kalmasıda önemlidir.Çünkü hava üfleyen cihazlar fanların normalde dönemeyecekleri hızlarda dönmesine sebep olabilir ve bu da genelde temizlik sonrası ses yapan fanlar olarak geri gelir. Birde şu vucüttaki elektirik konusu sinir ve ruh hali ile alakalıdır.Özellikle sinirli iken değil temizlik yapmak bilgisayarı kullanmamanız daha iyidir.O da nacizene bir tavsiyem.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Furkanius
Saç kurutma makinası ile kasadaki tozları temizlesek kablolara bir zarar gelir mi ?
o cıkan tozları yutacakmısın peki hepsini ciğerine cekiyorsun dısarda bile yapsan gene cekeceksin sonucta. bence elektirkli sübürge ile al direk cekiyor az ayarda cek birşey yutmasın
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X