Şimdi Ara

Kasetle muzik dinlemek icin sistem onerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevdigim cogu grubun kasetlerini topladim,arcelik marka eski bir kaset calar var elimde onla idare ediyorum ama sesi vasatin otesi.

Bana kaset ve cd dinlemek icin bir ses sistemi lazim metal muzik dinlerim onuda goz onunde bulunduralim.

Ne onerebilirsiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 kafa closed loop dual capstan bir kaset deck ile işe başlamalısın. Anlayan bir teknisyene azimuth ayarı yaptırman gerekir (her teknisyen anlamaz, azimuth sinyal kasedi ve osiloskop gerekir)

Paran çoksa
    Nakamichi CR7 veya RX505
    Tandberg 3014
    Revox B795 MKII veya B215
    Teac RX999 veya Z7000
    Akai GX95 veya GX-R99
    Bang & Olufsen Beocord 9000

Paran sınırlıysa
    JVC, Pioneer, Technics, Sony, Aiwa, Denon ve Kenwood hatta Sanyo'nun her hangi bir 3 kafalı ve çift capstan bir dekini alabilirsin. Ya da Yamaha K ve KX serisinden bir deck de olur.

Alacağın deck mümkünse Direct Drive olsun, kayışlı tahrikte doğru lastik kayış bulmak zor olabiliyor.

Ancak ne alırsan al pinch-roller dediğimiz lastik tamburları değiştirt ve kafa kalibrasyonu yaptırt. Capstan'ların durumunu da kontrol ettir. Hafif eğrilmiş/aşınmış bir capstan bile şarkının pitch'inde kaymaya yol açar.

Tabii kaset deck işin başlangıcı. Buna bir amfi ve hoparlör seti eklemen gerek. Bunları almak istemezsen üzerinde kulaklık çıkışı olan bir deck ve bir çift de iyi bir kulaklık al (100-300 ohm civarı empedansı olsun).

Topladığın kasetler muhtemelen yerli kayıt düşük kalitededir diye düşünüyorum. ABD ve Avrupa kayıtlı kasetleri topladıysan muhtemelen Dolby B (veya nadiren C) ile enkodlamışlardır. Drum buysa Dolby B düğmesini dinlerken açmayı unutma yoksa çok metalik çok teneke bir ses çıkıyor.

Bir de kafa ömrü önemli. Akai'nin GX cam-kristal kafaları çok uzun ömürlüdür ama ferrite kafalar pek dayanıklı değildir. Aşınmayı gözle kontrol etmende fayda var. kafa üstünde fazla çizik varsa kafa ömrünü tamamlamış denilebilir. Çoğu ucuz deck'te ferrite kafa bulunur. 80'Li yıllarda kaset deck'ler plakçılarda kayıt için kullanılırdı ve günde 8-10 saat kayıt yaparlardı. Böyle decklerden uzak dur, evde kullanılmış deck'leri almaya çalış.

• Kasetlerim olsaydı da ben de kasetçalar arasaydım keşke :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

3 kafa closed loop dual capstan bir kaset deck ile işe başlamalısın. Anlayan bir teknisyene azimuth ayarı yaptırman gerekir (her teknisyen anlamaz, azimuth sinyal kasedi ve osiloskop gerekir)

Paran çoksa
    Nakamichi CR7 veya RX505
    Tandberg 3014
    Revox B795 MKII veya B215
    Teac RX999 veya Z7000
    Akai GX95 veya GX-R99
    Bang & Olufsen Beocord 9000

Paran sınırlıysa
    JVC, Pioneer, Technics, Sony, Aiwa, Denon ve Kenwood hatta Sanyo'nun her hangi bir 3 kafalı ve çift capstan bir dekini alabilirsin. Ya da Yamaha K ve KX serisinden bir deck de olur.

Alacağın deck mümkünse Direct Drive olsun, kayışlı tahrikte doğru lastik kayış bulmak zor olabiliyor.

Ancak ne alırsan al pinch-roller dediğimiz lastik tamburları değiştirt ve kafa kalibrasyonu yaptırt. Capstan'ların durumunu da kontrol ettir. Hafif eğrilmiş/aşınmış bir capstan bile şarkının pitch'inde kaymaya yol açar.

Tabii kaset deck işin başlangıcı. Buna bir amfi ve hoparlör seti eklemen gerek. Bunları almak istemezsen üzerinde kulaklık çıkışı olan bir deck ve bir çift de iyi bir kulaklık al (100-300 ohm civarı empedansı olsun).

Topladığın kasetler muhtemelen yerli kayıt düşük kalitededir diye düşünüyorum. ABD ve Avrupa kayıtlı kasetleri topladıysan muhtemelen Dolby B (veya nadiren C) ile enkodlamışlardır. Drum buysa Dolby B düğmesini dinlerken açmayı unutma yoksa çok metalik çok teneke bir ses çıkıyor.

Bir de kafa ömrü önemli. Akai'nin GX cam-kristal kafaları çok uzun ömürlüdür ama ferrite kafalar pek dayanıklı değildir. Aşınmayı gözle kontrol etmende fayda var. kafa üstünde fazla çizik varsa kafa ömrünü tamamlamış denilebilir. Çoğu ucuz deck'te ferrite kafa bulunur. 80'Li yıllarda kaset deck'ler plakçılarda kayıt için kullanılırdı ve günde 8-10 saat kayıt yaparlardı. Böyle decklerden uzak dur, evde kullanılmış deck'leri almaya çalış.
    Yorum yapan herkese ozellikle size tesekkur ederim hocam.

Bu dediginiz ayarlari yapabilicek bir dukkan var midir ? Cunku sony kasetli ve cdli ses sistemimin lastigini tamir edip bakim yapmak icin 300 lira ile 500 lira arasi bir fiyat soyledi dukkan yuh dedim cunku ben komple aleti 100 tlye almistim.

Elimde bir walkmanim var,ancak play tusuna basinca bir tepki vermiyor buyuk ihtimalle lastigi eridi onunda.Bu lastigin yenisini takicak birileri yok mudur ? Kasetleri cok seviyorum calisan bir walkman bulmaya calisacagim.

Elimdeki kasetlerin hepsi yerli uretim evet.

Manowar kasetleri var atlantic record uretimi atlantiste olabilir.

Cevap bekliyorum hocam sizden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530502C9F -- 26 Kasım 2019; 14:29:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben İstanbul'da yaşamıyorum ama yaşadığınız yer İstanbul'sa Kadıköy'de Teknik Saat diye bir yer var. İyidir bu konuda ama maalesef ucuza tamir etmezler. Ayrıca kaset dek kafa ayarı biraz uzmanlık ve ekipman gerektirir ve 80'lerden kalan deklerde bazı diyotlarla dirençlerin hatta bazı transistörlerin değişmesi gerekebilir. Bu kadar uzmanlar mı emin değilim ama transportta lastik değiştirme pinch roller değiştirme, motor değiştirme vb. gibi işlemleri sanırım kolaylıkla yaparlar. Onlarda parça vardır, bir şekilde bulurlar diye tahmin ediyorum.

Walkman'in modeli ile ebay da aratılırsa uygun lastik kiti bulunabilir, kendiniz de değiştirebilirsiniz.

Not: Atlantic olacak, meşhur Ahmet ve Nasuhi Ertegün kardeşlerin şirketi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfi onemli mi?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.