Şimdi Ara

Kasiste Çukurda En Yumuşak Araba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
10.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasislerde ve çukurlardan bir yilan edasıyla kivrak biçimde geçebilen, bu anlamda en konforlu diyebileceğimiz, yoldaki engebeleri en iyi şekilde sönümleyen araç hangisidir/hangileridir?

Benim şimdiye kadar kullandığım araçlar,

Civic FD6 2008, 18 jantli bir araçtı orta düzeydeydi jantlardan dolayi olabilir.

2010 Megane3 Dynamique model nispeten civice göre iyiydi ama o da cok cok konforlu değildi.

2016 BMW 116d 16 jant vardi orta seviye sayilabilir ama cok iyi değildi hissettiriyordu.

2017 Passat trendline bu aracta 2 gun kullanma sansim oldu passati hep merak ettigim ve genislik ihtiyacim oldugunda almak istedigim icin özellikle kasis ve cukurlarda daha bi dikkat ettim nasıl olacak diye ama diger araclardan bir farki olmadı.

2018 Civic HB FK7 17 jant var ve bu da orta derece yani cok cok iyi değil.

Bu konuda,

100-150 bin lira olanda,
    200 bin liralik aracta ayni hissiyati verdi,
    300 bin liralik olanda,
    350-400 civarında satılanda.

Yumusak gecis sağlamak için kac para hangi segment veya hangi lastik olcusunde arac lazim?

Bu yukarda saydigim araclar yeterli degil bu konuda en iyisi şudur diyebileceginiz araclar nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witwickyyy -- 1 Kasım 2020; 13:52:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• F segmenti ve eski amerikanlar harici Tofaşlar 200e siena 190e W210 e34 e36 e39 s70 S80 mk1 w211 w212 eski a6 lar s80 mk2 c5 camry sebring chrysler c300 jeep renegate mk1 tiguan f10 yeni s90 gerçekten suspansiyon konforu yüksek araçlar yeni cikan hicbir arac yumuşak değil artik hele eskiyle kiyasla hiç yumuşak değil
    Bikere madem bu kafadasin, yeni arabalarin hepsini çöpe atacaksin... Artik pofuduk araba yok. Jantlar buyudu, yanaklar azaldi, alt takim ve suspasiyon sistemleri gerginlesti... Kisaca Artik yumusak araba yok. 2019 son kasa E serisi bile makasli kamyonet gibi takir tukur.

2000 oncesi uretimlere bakicaksin, avrupa araclari icerisinde de bu saydigin isteklerini karsilayacak, bugune kadar uretilmis gelmis gecmis en iyi darbe sonumleyen arac w140 kasa S-Class tır. Ardindan da w220 kasa S gelir.

O 403 ile geciyor gibi gecer gidersin kasislerden
    Adeta ütüleyerek ilerler yolu, farkinda bile olmazsin...
  • Olay havalı/elektronik süspansiyonda. Airmatic deneyin anlayacaksınız.
    Ancak şu da var ki, hepsinde hissedilir bir nebze, kasisler zaten hissedin diye yapılıyor, aksi takdirde kimse yavaşlamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Kasidelerde illaki yavaslamak gerekiyor tabi ama aniden denk gelen çukurdaki ziplamayi ve sert kasisteki o çocuk hoplatir gibi hoppadanak geçişi en aza indirgeyebilecegimiz araclari merak ediyorum aslinda.

Havali elektronik süspansiyonlulara bakacagim ayrica teşekkürler 👍🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witwickyyy -- 1 Kasım 2020; 14:31:36 >
  • F segmenti ve eski amerikanlar harici Tofaşlar 200e siena 190e W210 e34 e36 e39 s70 S80 mk1 w211 w212 eski a6 lar s80 mk2 c5 camry sebring chrysler c300 jeep renegate mk1 tiguan f10 yeni s90 gerçekten suspansiyon konforu yüksek araçlar yeni cikan hicbir arac yumuşak değil artik hele eskiyle kiyasla hiç yumuşak değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 1 Kasım 2020; 14:38:5 >
  • - havalı süspansiyon kullanan araçlar (örnek Mercedes airmatic donanımı)

- çift kademeli süspansiyon kullanan araçlar (örnek C5 Aircross)

• Yeni corolla 16 jantla gayet konforlu..Keza fransızlar iyidir bu konuda.

• Bu konudaki değişkenler çok olduğu için yanıtı da oldukça değişken olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direksiyonu En Sert Araba
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Golf

• VW

• Hyundai tucson. Kasisleri çok az hissediyorum. Opel astra ve toyota corolla hep altları sürtüyor. Bildiğim araçlar bunlar.

• Hyundai Accent Era kullanmıştım süspansiyonları gayet yumuşaktı kasislerde hiç sarsmıyordu.

• Ustte Fransızlar ve golf yazan var ,kardeşim arabadan anlamiyorsaniz ötede oynayin veya araç dağarcığıniz bu kadarsa biliyormuş gibi yazmayin c5 harici hangi fransiz yumuşak allasen bir soyleyin😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Witwickyyy

Kasidelerde illaki yavaslamak gerekiyor tabi ama aniden denk gelen çukurdaki ziplamayi ve sert kasisteki o çocuk hoplatir gibi hoppadanak geçişi en aza indirgeyebilecegimiz araclari merak ediyorum aslinda.

Havali elektronik süspansiyonlulara bakacagim ayrica teşekkürler 👍🏻
    Bikere madem bu kafadasin, yeni arabalarin hepsini çöpe atacaksin... Artik pofuduk araba yok. Jantlar buyudu, yanaklar azaldi, alt takim ve suspasiyon sistemleri gerginlesti... Kisaca Artik yumusak araba yok. 2019 son kasa E serisi bile makasli kamyonet gibi takir tukur.

2000 oncesi uretimlere bakicaksin, avrupa araclari icerisinde de bu saydigin isteklerini karsilayacak, bugune kadar uretilmis gelmis gecmis en iyi darbe sonumleyen arac w140 kasa S-Class tır. Ardindan da w220 kasa S gelir.

O 403 ile geciyor gibi gecer gidersin kasislerden
    Adeta ütüleyerek ilerler yolu, farkinda bile olmazsin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

F segmenti ve eski amerikanlar harici Tofaşlar 200e siena 190e W210 e34 e36 e39 s70 S80 mk1 w211 w212 eski a6 lar s80 mk2 c5 camry sebring chrysler c300 jeep renegate mk1 tiguan f10 yeni s90 gerçekten suspansiyon konforu yüksek araçlar yeni cikan hicbir arac yumuşak değil artik hele eskiyle kiyasla hiç yumuşak değil
    +1

Özellikle ulasilabilir fiyat araligindaki araclarda yerli uretim fiat grubunu tek gecerim. Turk muhendisleri tarafindan, yol tutus ve rijitlikten ziyade tamamen ulkemiz yol kosullari gozetilerek konfor odakli secilmis suspansiyon ve yuruyen elemanlari ile ciddi derecede yumusaklar.

Ozellikle albea lar, pamuk gibi arabadir mesela. Suspansiyonlari hem yumusaktir hem de pistonun calisma araligi da uzundur.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    50-100 fazlasini verip passat alacaktik allahtan oyle bir hata yapmamışız. Genislikten baska artısı yok. Yani gördüm ki harbiden yeni araclarin hiçbirinde bunu bulamayacagiz. 2000 öncesi aracin temizini nasil bulacagiz o da ayri bir problem 😂 Bu istekten vazgececegiz gördüğüm kadariyla. Ya da yanak genisligini arttiracagiz az daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Witwickyyy

50-100 fazlasini verip passat alacaktik allahtan oyle bir hata yapmamışız. Genislikten baska artısı yok. Yani gördüm ki harbiden yeni araclarin hiçbirinde bunu bulamayacagiz. 2000 öncesi aracin temizini nasil bulacagiz o da ayri bir problem 😂 Bu istekten vazgececegiz gördüğüm kadariyla. Ya da yanak genisligini arttiracagiz az daha.
    Yeni araclara yapilacak en kesin cozum dedigin gibi yanak yukseltmek jant capini dusurmek. Baska da yapabilecegin bisey yok. Ama cok ciddi fark eder oyle boyle degil. 19 jantli 35 yanakli bir passata tak 17 inc 50 yanak bir lastigi, en az bir gomlek artar darbe sonumlemesi. Goruntusu suksesi bozulur demezsen tabii

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Bende civic hb arac var 17 45 lastik takili kullandığım passatta 17 ye 55 ti illaki fark vardı ama arasindaki 50-100 bin tl kadar degildi 😂 Sonra dedim bu işin asli nedir ne degildir bir araştırayım ama internette yok dogru duzgun birsey. Bende burada tecrübe edenlere sorayim dedim ama anladığım kadariyla benim istedigim sey ya cok cok pahali araclarda ya da eski model yuksek km denk getirebilecegim mercedes s classlarda. Onlarında temizi denk gelir mi bilemiyorum.

Ne yardan vazgecerim ne serden dediğimiz icin olmuyor mecbur birinden vazgeçmek zorundayiz gibi duruyor. 😂 Çocuk korkmasin cukurda kasiste pısss pıssss gecelim istiyorum ama çözüm yok gibi 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witwickyyy -- 1 Kasım 2020; 18:28:11 >
  • clio 4

turşu bıdonu gıbıyım.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    C5 aircross merak ediyorum aslinda çok övülüyor ama firsat olmadi henüz denemek

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.