Şimdi Ara

Kask seçiminde yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, motosiklet dünyasına yeni katılıyorum. haftaya cbf150 alacağım ve şimdiden nasıl bir kask almam gerektiğini araştırıyorum. Bana yardımcı olusanız çok sevinirim. haftasonu biraz dolaştım ve şu kasklardan birini almaya karar verdim. acaba hangisini almalıyım? benim için önemli olan görüntü değil emniyet, bunlar dışında da önereceğiniz başka kasklar varsa bu tavsiyelerinizi de alabilirm.

1 - 1200 AC SOLID BLACK - GOLD MATT CARBON ZEUS, 400 tl
    2 - N.63 NOLAN BLACK GRAPHITE KASK 360 tl
    3 - SUOMY KASK TREK PLAIN BLACK 370 tl
    4 - NITRO AIKIDO KAPALI KASK 220 tl

Bir de anlamadım bir şey var.http://sharp.direct.gov.uk sitesine bakıyorum fakat nolan 63 ve zeus yok orada. bunun anlamı bu kaskların güvensiz midir?
    NITRO AIKIDO ise 5 yıldız almış fakat bu kasklardan en ucuzu. yani sağlam, güvenli bir kask için kriter ne olacak onu anlamadım. pahalı mı olacak yoksa 5 yıldızlı mı olacak?

• Takipçisiyim bu konunun.Güzel kasklar arasından en güzelini seçerse tecrübeliler,aynen gidip onu alacağım
  • öncelikle sharp testi sadece dik çarpma dayanımını ölçer
    tabi bu bir fikir verir malzeme kalitesi hakkında ama dire

şimdi nolan kaliteli bir markadır sharp sitesinde varmış ayrıca sanırım gözden kaçırdınız
    4 yıldız almış :http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/nolan-n63

nitro aikido fiyat performans kaskı rahatlık konusunda tabi özneldir ama 200 liralık kask kadar rahattır daha pahalı kasklardan rahat değildir yani

zeus oldum olası sevemedim güven vermedi bana hiç marka olarak

suomy genelde kaliteli kasklar üretir ancak bu ucuz ürünü hakkında bir şey diyemem yani neden bu kadar ucuz anlamıyorum açıkçası

velhasıl gidip deneyin görün derim
    hem başınıza tam oturması açısından görüp deneyerek almanız gerekli
    nolan ile nitro arasında seçim yapın bence
    hangisi rahat gelirse

• Zaman Ötesi, hocam,
    http://forum.donanimhaber.com/m_48430412/tm.htm

Bu kask için ne diyorsunuz?Bunu almayı düşünüyorum da..
    Ya da tavsiyeniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: South Park

Zaman Ötesi, hocam,
    http://forum.donanimhaber.com/m_48430412/tm.htm

Bu kask için ne diyorsunuz?Bunu almayı düşünüyorum da..
    Ya da tavsiyeniz var mı?

o kaskta güzel zaten altına yorum yazmıştım (eski nickim aero1 di şifre sorunu falan yüzünden bıraktım bunu açtım)

orada yazdığım gibi ama
    azıcık daha verip nitro aikido almak iyi bir seçenek
  • Scorpion kasklara baktınızmı peki Kask işi bile tecrübe işi verdiğim paralara değmeyen kaç tane kask kullandım

90 Tl lik Ls2 kask motogp de reklamı olan kaçtane kaksdan bile daha iyi çıktı bunu zamanla ve içi yıkamak için açtığınızda rüzgarda belli oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: victorist

Scorpion kasklara baktınızmı peki Kask işi bile tecrübe işi verdiğim paralara değmeyen kaç tane kask kullandım

90 Tl lik Ls2 kask motogp de reklamı olan kaçtane kaksdan bile daha iyi çıktı bunu zamanla ve içi yıkamak için açtığınızda rüzgarda belli oluyor

evet bu 1000 liralık kask markalarının çoğu reklam giderlerini kasklarına yansıtıyor
    ha tabi konfor olarak rüzgar sesi olarak vizör olarak kaliteli yönleri vardır
    ancak yinede yadsınamaz şekilde reklam giderleri yüklenir kask fiyatlarına

arai shoei gibi markalar çok kalitelidir
    ancak aynı veya yakın dayanımı ucuz markalar da yakalayabiliyor bunun yanında konfordan bir miktar feragat etmek gerekiyor tabi

bu arada her yere yazıyorum buraya da yazayım

gidip 30 40 liralık yoğurt kovalarından almayın !

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardıma ihtiyacım var
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nitro Aikido alıyorum bgün ya da yarın tavsiyenizi dinleyerek.Daha iyi bir seçenek gelmezse eğer
  • konuyu hortlatalım
    Nitro Aikido kullanıyorum kask konunun aktif olduğu yıllarda 200 TL imiş ben yaklaşık 1 ay olacak 400 TL'ye aldım ilk motorum ilk kaskım diğer markalar ile karşılaştırma yapamam ama soracak olursanız parasının hakkını veriyor kasktan memnunum ses olayı doğrudur ama öyle rahatsızlık verecek kadarda değil motosiklet kullanıyoruz sonuçta sessiz kask nasıl oluyor onuda anlamıyorum mercedes 500 SL gibi içine hiç ses girmeyen kasklar piyasada varmı bilmiyorum ama yani sessiz kask nasıl olur yada ne kadar sessiz olur bilemiyorum ben başımı sağa sola çevirdiğimde hafiften bir ıslık sesi duyuyorum buda şahsen hoşuma gidiyor :) nasıl bir psikopatsam

buğu olayına gelince kışın kullanmak nasip olmadı ama mecbur kalmadıkça da kışın motor kullanmayı düşünmüyorum yazın buğu yapıyormu diyorsanız çok derin bir nefes alıp verirseniz yada derinden bir oh çekerseniz burun kısmının çevresi hafiften buğu yapıyor ama buda vizörde kalmıyor hemen geçiyor

kasktan memnunum tek şikayetim kulaklarım içeride çok katlanıyor bunları düzeltmem gerekiyor ama oda kulaklarımın standartların dışında olmasından kaynaklanıyor (kulaklar biraz büyük )

kask kilidine gelince çift D denen bir sistem var başlarda alışması zor geliyor ama zamanla alışıyorsun dünyanın en güvenli sistemiymiş açılmıyormuş bunun doğru olduğunu düşünüyorum baya emniyetli ve güven verici lakin kafama takılan birşey var kask Allah Korusun bir yere takılırsa harbi açılmaz Allah Korusun kafa filan kopar yine açılmaz yani

sonuç olarak parasının karşılığını hakkıyla verdiğini düşünüyorum alacak olanlara tavsiye ederim sonuçta bütçemiz belli bu paraya alınabilecek en iyi kask çok param olsa 5000 TL verir ona göre kask alırım ama dediğim gidi para bu imkan bu alınabilecek en iyi kasklardan biri bu bütçeye göre

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.